Salı , 19 Mart 2024

PRİM BORÇ YAPILANDIRMASI UZATILDI

Tekirdağ Sosyal Güvenlik İl Müdürü Fatma Derya Alan, Tekirdağ İŞKUR İl Müdürü Yaşar Esen, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay’ı makamında ziyaret ettiler.

SGK ve İŞKUR İl Müdürlerinin ziyaretlerinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Tekirdağ TSO Başkanı Günay, her iki kurum müdürüne de yürütülen çalışmalar ve uygulanan teşviklere dair aktarmış oldukları bilgiler nedeniyle teşekkür etti ve Tekirdağ TSO üyelerini SGK ve İŞKUR desteklerinden faydalanmaya davet ediyorum dedi.

Gerçekleşen görüşmede Tekirdağ SGK İl Müdürü Fatma Derya Alan Genel Sağlık Sigortası (GSS) ve SGK Prim Borçlarının Yapılandırmaları ile ilgili şu bilgileri aktardı: 7143 sayılı kanuna göre SGK’ ya olan sigorta prim borçlarını yapılandırmak için müracaat ettiği halde peşin ödeme veya borç taksitlerini süresinde ödemeyen ve bu nedenle yapılandırmaları bozulanlara, 28 Şubat’a kadar ödeme yapmaları halinde yapılandırma hakları devam edecektir.

Yapılandırmadan faydalanan işverenlerin istihdam teşviklerinden ve sağlık hizmetlerinden de yararlanmaya devam edecekler. Borçların yapılandırılmasıyla kanun gereği uygulanan gecikme zammı ve cezası yerine Yİ – ÜFE’ ye göre güncellenen borcun peşin veya 2 ayda bir taksitler halinde ödenebilecek ve yapılandırmanın bozulmasına sebep olan süresinde ödenmemiş taksit/peşin ödeme tutarlarını geç ödeme zammı ile birlikte 28 Şubat’a kadar ödenebilecektir. 2018 Aralık ve 2019 Ocak aylarında ödenecek taksitler ile 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödemesi gereken GSS Prim borçlarının da gecikme zammı uygulanmaksızın Şubat sonunda ödenebilecektir.

Borcu Yoktur Belgesi Alan İstihdam Teşviklerinde Faydalanabilecek

Yapılandırmadan yararlananlara borçlarından dolayı icra takibi ve haciz işlemleri yapılmayacak olup, yapılandırma haklarının devam ettiren işverenlerimiz borcu yoktur belgesi alabilecek istihdam teşviklerinden yararlanabileceklerdir. Bağkur’lu sigortalıların hizmet süreleri dondurarak veya yapılandırmalarını devam ettirerek sağlık hizmetlerinde yararlanmaya başlayabilecekler, hem Bağkur’lu hem de genel sağlık sigortalılarının yapılandırma kapsamına giren borçları dışında 60 günü geçmeyen prim borçlarının bulunmaması kaydıyla, bu tarihe kadar borcuna bakılmadan tüm sağlık hizmetlerinden yararlanılabilecektir.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

AÇILMA TALEPLERİNİ İLETTİLER

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı kafe ve restoran işletmeciliği faaliyetlerinde bulunan sektör temsilcileri Tekirdağ …

Bir cevap yazın