Salı , 19 Mart 2024

“HÜR YAŞAMA İRADESİ”

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı; “Ağustos ayı, milletimiz için zaferler ayıdır. 30 Ağustos 1922 tarihi, aziz milletimizin hiçbir zillet ve esareti kabul etmeyeceği, bağımsızlığını ve hür yaşama iradesini sonu ne olursa olsun hiçbir surette terk etmeyeceğini tüm cihana güçlü bir şekilde haykırdığı günün adıdır.

 Büyük Taaruz Zaferi, Anadolu insanının; kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle, topyekûn verdiği onurlu bir mücadelenin eseridir. Bu zafer, en zor şartlarda milletimizin yeniden dirilişinin, yeniden ayağa kalkışının, yeniden geleceğine sahip çıkışının sembolü olmuştur.

Aziz Milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazandığı bu kutlu mücadele sayesinde vatan toprakları işgalden kurtarılmış, milletimiz, yeni bir devlet kuracak güç ve motivasyonu kendinde bulmuş, bağımsız, çağdaş ve saygın olan Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur.

Tarih boyunca, gücünü birlik, beraberlik ve kardeşliğinden alan milletimizin sahip olduğu mukaddes değerler etrafında oluşturduğu bu kenetlenme anlayışı ve Büyük Taarruz Ruhu, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da karşılaşacağımız zorlukları aşmamızda en büyük güvencemiz olacaktır.

Tüm dünyanın zorlu bir sınavdan geçtiği, Covid-19 Pandemisinin tüm dünyayı etkisi altına aldığı bu dönemde, gücümüzü tarihimizde olduğu gibi birlik, beraberlik ve kardeşliğimizden alarak bu badireyi inşallah atlatacağız. Yeter ki, virüsün yayılımının arttığı bu dönemde gevşemeyelim; doğru maske kullanımına, sosyal mesafeye, el hijyenine azami ölçüde riayet edelim. Unutmayalım, hasta sayısını düşürecek olan aldığımız tedbirlerdir.             Bu vesileyle, vatandaşlarımızın 30 ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, bu topraklarda hür ve bağımsız olarak kendi bayrağımız altında yaşamamızı kanları ve canları pahasına sağlayan başta devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, istiklal savaşının tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kere daha minnet, rahmet ve şükranla anıyorum.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir cevap yazın