Salı , 19 Mart 2024

KADIN GİRİŞİMCİLER BAKANLA GÖRÜŞTÜ

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile dijital ortamda video konferans yöntemiyle görüştü.​ Toplantıya; TOBB Yönetim Kurulu Üyesi, Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay, TOBB KGK Başkanı Nurten Öztürk, TOBB KGK Başkan Yardımcıları Cevahir Asuman Yazmacı, Günseli Özen, Melisa Tokgöz Mutlu katıldı. 

Türkiye’de 81 ilde bulunan Kadın Girişimciler Kurullarından sorumlu TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay toplantıda yaptığı konuşmada; “Sayın Bakanım, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nun Kıymetli Başkan ve Başkan Yardımcıları, sizleri şahsım ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu adına saygıyla selamlıyorum. Öncelikle Bakanımızın bize böyle bir fırsatı verdiği için teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum.

Sayın Bakanım, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu, kadınların ve gençlerin toplumun her alanında daha fazla rol üstlenmesi için büyük çaba sarf etmektedir. Kadın evde otursun erkek çalışsın anlayışına hep karşı çıkmıştır. Erkek egemenliğine hapsolmuş kadın rolüne itiraz etmiştir. Kadının üretim alanında olması gerektiğine inanmıştır. Bugün her ülkenin kalkınması insan sermayesine dayanmaktadır. Türkiye’nin zenginleşme yolculuğunda kadın, erkek genç nüfusumuza ihtiyacımız olduğu aşikârdır. Nüfusumuzun yarısı yani 40 milyonu kadın olmasına rağmen işgücü dışında kalan kadın sayısı yaklaşık 20 milyondur.

Ülke ekonomisi ve kalkınması için, zenginleşmemiz için girişimcilik tek çaremiz. Yeni istihdam alanları oluşturmak girişimcilik ile mümkün olabiliyor. Bunun için de girişimcilik kültürünün benimsenmesi, geliştirilmesi ve bir farkındalık oluşturulması gerekiyor.

Bu sebepler ile ülkemizde kadın girişimci potansiyelinin geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla politika belirlemek, girişimcilik kültürünün kadınlar arasında gelişmesine öncülük etmek amacıyla 2007 yılında TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, yine benzer amaçla, genç nüfusumuzun girişimcilik potansiyelinin geliştirilmesi ve girişimciliğin gençler arasında geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla 2009 yılında da TOBB Genç Girişimciler Kurulu ihdas edilmiştir. Böylelikle oda ve borsalarımız aracılığıyla 81 ilde örgütlenmiş 7000 kadın ve 8000 genç girişimcimiz bulunmaktadır.

Mevzuatımıza kadın girişimci tanımını ekleyerek de desteklemeliyiz. Böylelikle kadın girişimcilere yönelik daha etkin teşvik ve desteklerin hayata geçmesini sağlayabiliriz. Kadın girişimci; Şirketteki pay oranının %50’den fazlası kadınlarda olan veya şirketin yönetici pozisyonunda (Yönetim Kurulu Başkanı veya Genel Müdür) bir kadın yer alan şirketlerdir. Bu konuda sizin desteklerinizi bekliyoruz.

Sayın Bakanım, Aralık ayı başında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Türkiye Sınaî Kalkınma Bankası (TSKB) öncülüğünde ve TEPAV iş birliğinde hazırlanan “81 İlde Türkiye’nin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Karnesi” 2019 sonuçları açıklandı. Rapor genelinde en eşitlikçi il Muğla, üretime katılımın en yüksek olduğu il Sinop olarak belirlendi. Raporun sürdürülebilir kalkınma amacımızı gerçekleştirmek doğrultusunda atılacak adımlara yol gösterici olacağını düşünüyorum.

Sayın Bakanım, Nurten Hanım, Eylül ayında TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı olduktan sonra süratle çalışmalara başlayarak kurullarımıza dinamik bir güç kazandırıp, yeni projelere imza atmıştır. 81 il başkanlarımızla görüşmelere yaparak aktarılması gereken konuları toparlayıp sizlere birazdan aktaracak. Bu vesile ile kendisine ve ekibine huzurlarınızda teşekkür ederim. Toplantımızın başarılı geçmesini diliyor, hayırlı kararlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Başkan Günay’ın konuşmasından sonra TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk tarafından gündem maddelerine ilişkin bilgilendirme sonrasında TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nun güncel projeleri hakkında bilgiler verildi. Bakan Selçuk’un değerlendirmesiyle toplantı sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

KOZMETİK VE TEMİZLİK ÜRÜNLERİ SANAYİ MECLİSİ

Türkiye Kozmetik ve Temizlik Ürünleri Sanayi Meclisi Toplantısı, Meclisten sorumlu Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB …

Bir cevap yazın