Salı , 19 Mart 2024

BİR GÜN LAZIM OLABİLİR

Tercüman-ı Ahval gazetesinin 21 Ekim 1860 tarihinde yayına başlamasına istinaden her yıl 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü olarak kutlanmaktadır. Bu yıl bu günü kutlayanlar oldu mu? Evet, ama unutanların sayısı kutlayanlardan çok oldu. Benim bildiğim eskilerin söylediği bir söz var. “Kimin, kime ne zaman muhtaç olacağı belli olmaz.” Basın kurumlarla halkın arasında köprü vazifesi görüyor. Onların çalışmalarını yazılı, görsel ve sosyal medya üzerinden halka aktarıyor. 21 Ekim’de bazı kurumların yöneticileri mesaj yayınlayarak bu günü kutlamayı yeterli buldu, bazıları bu mesaja da gerek görmedi.

Basın olmazsa sizlerin yaptıklarınızı kim duyuracak? Basın olmazsa vatandaşın size iletemediklerini size kim iletecek? Halkın sesi ve sizlerin halkla aranızdaki köprünüz olan basın çalışanları, saate bakmaksızın görev yapıyorlar. Bundan şikâyetçi de değiller elbette ama mesai saati gözetmeksizin çalışan basın emekçileri bir kutlamayı ve teşekkürü de hak etmiyorlar mı?

Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı görevine atanan Sayın yetkili, atanalı ne kadar oldu bilmiyorum ama bir kere basın toplantısı düzenleyerek basınla buluşmadınız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak, ilçeleri dolaşıyor ama 24 saat kesintisiz hizmet programına basın ziyaretlerini koyamadı. Basın toplantılarını düzenli yapılabilir hale getiremedi. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Sayın Cüneyt Yüksel, basın toplantılarını daha sık yapıyor belki ama basın toplantısını kendileri düzenledikleri halde soru sorma düzenini oturtamadı ve soru sormayı kimin bitireceğini belirleyemedi.  

Onlar bizim büyüklerimiz; büyüklerimize elbette saygılıyız ancak basın olmazsa onlar da yok olabilirler. Bugün değer vermedikleri basın bir gün herkese lazım olabilir. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ebedi Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk 1922’de basınla ilgili; “Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir” diyor. Sayın yöneticilerimizden ricamız bu mektebe sahip çıkmalarıdır. Dünyamızı ve ülkemizi daha ileriye taşımak için millet rehberini yani en üst düzey dahil yöneticilerini seçiyor. Seçilen o rehberin yaptıklarını da basın halka iletiyor. Basının hak ettiği değeri bulduğu bir dünyada buluşmak dileğiyle, basın emekçilerinin Dünya Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Buluşuncaya kadar esen kalın…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ÇALIŞANLARA TEŞEKKÜR EDİLİR

Geçtiğimiz günlerde Baykallar’dan belediye Otobüsüne bindim. Şoför her giren yolcuya” hoş geldiniz” diyor. Ben şoktayım, …

Bir cevap yazın