Cumartesi , 27 Nisan 2024

TEKİRDAĞSPOR LİDERLİĞE YÜKSELDİ

Tekirdağspor bu hafta şampiyonluğu güçlü adaylarından Fethiyespor’la Namık Kemal Stadı’nda karşılaştı. Tekirdağspor Maçın 11. Dakikasında Fatih Çakır’ın attığı gol ile 1-0 öne geçti. Maçın 20. Dakikasında Fethiyespor Anıl Gir’İn golü ile 1-1 eşitliği yakaladı.

Maçın 24. Dakikasında talihsiz bir olay yaşandı. Tekirdağspor’dan Hakan Pehlivan rakipten topu kurtardıktan sonra çimlere takıldı.  Ağır şekilde sakatlanan Hakan Pehlivan ayağı kırıldığı belirlendi. Bu dakikadan sonra Tekirdağsporlu tüm oyuncuların morali alt üst oldu.

İlk yarısı 1-1 beraberlikle sonuçlanan maçta Tekirdağspor maçın 75. Dakikasına kadar sakatlığında verdiği etki ile kötü bir futbol sergiledi. 75 dakikasında açılan Tekirdağspor sonrada oyuna sonradan giren Uğur Erdoğan ve Enes Şimşek ile etkili olmaya başladı.

Maçın 90+5. Dakikasında Enes Şimşek’in ceza sahası dışından düzgün vuruşunda top filelerde buluştu ve skor 2-1oldu. Maçta başka gol olmayınca Tekirdağspor şampiyonluk adayı Fethiyespor’u 2-1’lik skorla mağlup etti. Bu galibiyetle Tekirdağspor Liderliği yükseldi.

Tekirdağspor Kaptanı Fatih Çakır oynadığı mükemmel futbolla resital sundu. Maçtan sonra Tekirdağsporlu oyuncular Bülent Kancıoğlu, Enes Şimşek, Takım Kaptanı Fatih Çakır, Teknik Direktör Tevfik Saygılı ve Kulüp Başkanı Mülahim Kuru açıklama yaptı.

Enes Şimşek, golü ayağı kırılan Hakan Pehlivan’a hediye ettiğini belirterek; “Sakatlıktan dolayı çok üzüldük. Müthiş mücadele ettik. İki tarafta kazanabilirdi. Biz sahadan galip ayrıldık. Namağlup lige devam edip sonuna kadar devam etmek istiyoruz” dedi.

Bülent Kancıoğlu, galibiyetten dolayı tüm takımı tebrik ederek şunları söyledi; “Galibiyeti talihsiz bir sakatlık yaşayan Hakan Pehlivan’a armağan ediyoruz. Mücadeleyi hiçbir zaman bırakmadık. Biz mücadele eden bir takımız. İyi oynadık. 3 puanı alıp yolumuza devam edeceğiz.”

Takım Kaptanı Fatih Çakır, sakatlanan Hakan Pehlivan’ın en kısa sürede sahalara geri dönmesini dileyerek, şunları kaydetti;” Elimizden geleni sahaya yansıttık. 3. Liglerde her zaman şampiyonluğa oynayan bir takımla karşılaştık. Sahada savaştık ve kazanmasını bildik. Futbolcu yönetim herkes iç içe. Bu böyle olduğu sürece Tekirdağspor inşallah 2. Lige çıkacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın”

Teknik Direktör Tevfik Saygılı, oyun olarak istediklerini sahaya yansıtamadıklarını ifade ederek; “Maçın belli bir bölümünde kontra yakalayıp oynamayı düşünmüştük. Pozisyonlar da yakaladık ama rakibin ismi altında biraz ezildik. İlk yarı savunma adına sıkıntılı anlar yaşadık. 2. Yarı ise daha iyi savunma yaptık ama hücuma çıkmakta zorlandık. 1-1 koruma içgüdüsüyle maçı oynadık. Ancak son bölümde oynadığımız oyun ve attığımız goller maçı 2-1 kazandık. Kazanmak güzel ama eksikleri görüp kazanmaya çalışacağız. Bu bölümleri en az kayıpla geçip ondan sonrasına bakacağız.  Oyuncumuza geçmiş olsun diyoruz. Çokta iyi gidiyordu. İnşallah başka sakatlıklarda olmaz ve Hakan Pehlivan en yakın zamanda sağlığına kavuşur. Bizim için çok önemli bir oyuncuydu” dedi.

Kulüp Başkanı Mülahim Kuru, güçlü bir takımla oynadıklarını belirterek şöyle dedi;  “Oyuncularımız sakatlanan Hakan Pehlivan’ın adına tüm gücünü ortaya koydular. Son dakikada Enes Şimşek’in attığı gol ile öne geçtik. İnşallah bu şekilde devam edeceğiz. Liderlik koltuğuna oturduğumuz için çok mutluyuz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

AKGÜN TRAP TÜRKİYE ŞAMPİYONU

Süleymanpaşa Belediyesi, Süleymanpaşa’da gençlerin ve spora gönül vermiş her yaştan sporcunun önünü açarak verdiği destekleri, …

Bir yanıt yazın