Salı , 19 Mart 2024

BİZİM GÖZÜMÜZLE GÖRMEK İSTER MİSİNİZ?

    Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı’nın (ZİÇEV) ZİÇEV Fotoğraf Atölyesi’nde 6 ay fotoğraf eğitimi alan öğrencilerinin, Türkiye’nin farklı bölgelerine yaptıkları geziler sırasında çektikleri fotoğraflardan oluşan “Bizim gözümüzle görmek İster misiniz?” isimli fotoğraf sergisi TEKİRA AVM’ de açıldı.

    Serginin açılışına; Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz, ZİÇEV Tekirdağ Şubesi yetkilileri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

   ZİÇEV Tekirdağ Şubesi, Süleymanpaşa Belediyesi, Trakya Kalkınma Ajansı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliğinde hazırlanan “Bizim gözümüzle görmek İster misiniz?” sloganıyla açılan sergide; ZİÇEV Fotoğraf Atölyesi öğrencilerinin Tekirdağ, İstanbul, Bursa Nevşehir, Karabük, Eskişehir, Edirne illerine proje işbirlikçilerinin de katkılarıyla yaptıkları gezilerde çektikleri fotoğraflar sergilendi.

    Açılış sonrasında konuşmasında Eşkinat; “Bu Trakya Kalkınma Ajansı’nın da desteğiyle, Zihinsel Engelliler Vakfı ile beraber olan bir projemizdir. Çocuklarımız, fotoğraf eğitimi aldılar. Ondan sonra fotoğraf çekmeye başladılar. Bu sanatta olan yeterliliklerini artırdılar ve olağanüstü bir fotoğraf sergisi ortaya çıktı. Hem onların vizörlerinden dünyayı görmeye çalışıyoruz hem de onların biraz daha sosyalleştiğini görüyoruz. Bu da bize mutluluk veriyor. Bu çalışmanın toplamına bakarsak, bir senelik mazisi var. Ama özellikle son 4-5 ayda yapılan geziler ve o gezilerde çekilen fotoğraflar, işte Edirne, Eskişehir, Bursa gibi illerimizde çekilen fotoğraflardan sonra inanılmaz şeyler ortaya çıktı. Çocuklarımızın kendine güven geldi. Çocuklarımızın ailesi mutlu, biz herkesten daha mutluyuz” dedi.

TEKİRA AVM’de üç gün boyunca açık kalacak sergiden elde edilecek gelir engelli bireylerin ihtiyaçları için kullanılacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir cevap yazın