Salı , 19 Mart 2024

EMİNE ANNEANNEMİZ

Ben yıllar önce Tekirdağ’da bankada çalışırken çocuklarıma bakıcı tutardım. Bunlardan biriydi Emine anneannemiz; Emine anne diyorum çünkü çocuklarım ona öyle hitap ederdi. Yaklaşık 3 yıl çocuklarıma baktı ama o bizim bakıcımız değil Emine anneannemizdi. Hafta içinde her gün çocukları ona götürür akşam iş çıkışı alırdık. Yılsonu mesailerinde onda kalırlardı hafta sonları alırdık. Hafta sonlarında oğlum veya kızım gece saat 12’de “Ben Emine anneannemi, Halim dedemi özledim. Beni onlara götür” derdi. Saate bakmadan gider kapılarını çalardık. Onlarda bir kere surat asmadan ve güleryüzle “Benim oğlumla, kızım” gelmiş” diyerek bizleri karşılardı.

Tekirdağ’dan tayinimiz çıktı başka yerler gittik. Sonra tekrar Tekirdağ’a döndük. Biz nereye gittikse ve döndüğümüzde Emine Anneannemizi ve Halim dedemizi hiç unutmadık. Onlar bizim ailemizin birer üyesi oldular. O zaman çocukları yoktu sonra bir kızları oldu. Bir gün oğlum beni arayarak Emine anneannemizin hastaneye kaldırıldığını bildirdi. Kızına ulaştım ve durumu hakkında bilgi aldım. Yaklaşık 1 hafta yoğun bakımda kaldı. Bir sabah saat 6’da çalan telefonumla kızı bana Emine anneannemizi kaybettiğimizi bildirdi.

Benim çocuklarımın belki de kendi anneannelerinden daha çok sevdiği Emine annemizi kaybettik. Kızıma haberi verdiğimde konuşamadı telefonu kapattı. Oğlum cenazesine gelemedi.  Onlar benim evlatlarımın yüreğinde sevgileriyle öylesine bir yer etmişlerdi ki bunu anlatmaya kelimeler yetmez. Biz ne buradayken ne de buradan gittiğimiz yıllarda Emine anneannemizi ve Halim dedemizi hiç unutmadık. Onun bedeni aramızdan ayrılmış olabilir ama bizler ölene kadar hep onu hatırlayacak ve onlar bizlerin Emine anneannesi, Halim dedesi olarak kalacaklar. Mekanın Cennet olsun Emine anne annemiz!

İnsanların yüreğinde oluşturacağınız sevgi damlacıklarının hiç bitmemesi ve sevdiklerinizle uzun yıllar birlikte olmanız dileğiyle. Buluşuncaya kadar esen kalın…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ÇALIŞANLARA TEŞEKKÜR EDİLİR

Geçtiğimiz günlerde Baykallar’dan belediye Otobüsüne bindim. Şoför her giren yolcuya” hoş geldiniz” diyor. Ben şoktayım, …

Bir cevap yazın