Cumartesi , 20 Nisan 2024

BAŞKAN YÜKSEL SELEB’İ ANLATTI

Nusratlı-Karahisarlı ve Yağcı köylerinin ortasında TORSAB adıyla kurumak istenen Tekirdağ Organize Sanayi Bölgesi’nin Danıştay’dan alınan iptal kararı sonrasında gündeme kısa adıyla SELEB olarak gelen konuyla ilgili Süleymanpaşa Halkının bize yönelttiği soruların cevabını almak için Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’le görüştük. Başkan Yüksel’e sorduğumuz sorular ve sorularımıza verdiği cevaplar aşağıdadır.

SELEB nedir?

Süleymanpaşa Ekolojik Lojistik Endüstri Bölgesi

Ekolojik; yani atık üretmeyen, kimyasal gaz çıkışı olmayan, yer altı suyu kullanmayan yeşil organize demek.

——————-

SELEB’de hangi firmalar yer alacaktır?

Yukarıda şartları sağlayan tüm firmalar

——————

SELEB’in 15 bin kişiye iş imkânı sağlayacağı söyleniyor. Hangi iş kollarında; vasıflı veya vasıfsız elemanlar mı istihdam edilecektir?

Yaklaşık on bin kişiye iş imkânı sağlayacak SELEB projesinde, Süleymanpaşa’da yaşayan ve iş arayan vasıflı veya vasıfsız vatandaşlarımız ilgili, firmaların taleplerine göre oluşturulacak kurslar sayesinde fabrikalar kurulana kadar ki süreçte eğitim alacak. Bu sayede fabrika işleyişe geçtiğinde yetişmiş iş bilen personeller olarak işin başına gidilecek. Şu anda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın uyguladığı iş garantili kurslar gibi bir model kullanılacak. Firma / İş – Kur / Belediye ve SELEB yönetimi bu işin organizasyonunu ve finansını sağlayacak.

——————-

SELEB’in, Asyaport’un hizmet alanı ile bağlantısı var mıdır?

Asyaport ve Ceyport Limanları, tren yolu ve otoyol bu projenin ana temelini oluşturmaktadır. Çünkü SELEB’te fabrika kuracak firmalara sunulan şartlar çok ağır. Bunları kabul edebilmeleri için şu an imalat sektöründeki en büyük maliyetlerin başında nakliye; yani lojistik geldiğinden, yukarıda bahsi geçen Liman, Tren Yolu ve Otoyol bağlantıları firmaları ciddi bir nakliye maliyetinden kurtaracak boyutta olmalı.

———————

SELEB’in yeri kesinleşmiş midir?

Kesinleşmemiş ise eski TORSAB’ın orada yapılandırılacağı söylentileri doğru mudur?

Şu an için SELEB’in nerede kurulacağından çok, nasıl ve hangi şartlarda faaliyet göstereceği daha önemli. Bu şartlar ve koşullar belirlendi. Şimdi 3 bölge üzerinde çalışılıyor. Yakın bir zamanda geniş bir sunum ile basın ve kamuoyumuz bilgilendirilecek Yaptığımız araştırmada edindiğimiz bilgiye göre kurulması düşünülen SELEB’e yetecek alanın Muratlı Organize Sanayi Bölgesinde mevcut olduğu veya TORSAB’ın kurulması düşünülen yerden birkaç km ötede bulunan Osmanlı Köyü’ndeki kullanılmayan taşocaklarının bulunduğu yerin doldurularak tarım alanlarından çok az bir toprak alınarak kurulabileceğini öğrendiğimizi de sizlerle paylaşmak istedik.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın