Salı , 19 Mart 2024

DÜNYA ANGELMAN SENDROMU

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, nadir bir genetik hastalık olan Angelman sendromu farkındalığı oluşturmak adına ‘15 Şubat Dünya Angelman’ farkındalık gününe istinaden Türkiye’de ilk defa uluslararası etkinlik düzenleyen üniversite oldu.

Pınar Özmutlu’nun moderatörlüğünde Zoom platformu üzerinden gerçekleşen çevrimiçi etkinliğe; Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesini temsilen Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Murat Özyavuz katıldı. Koordinatör Özyavuz, NKÜ Rektörü Mümin Şahin’in selamlarını ileterek başladığı konuşmasında; “Üniversitemiz üst yönetiminin büyük katkısı ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Engelsiz Üniversite Bayrak Ödülleri kapsamında 3 kategoride ödül almış bir üniversite olarak Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin engelli bireylere ve ailelerine bu tür etkinliklerde sürekli olarak destek vereceğini belirerek Sizin sesiniz olmak, bizi fazlasıyla gururlandırmaktadır” dedi.

Etkinliğe alanında uzman konuşmacıların yanı sıra dünyanın birçok ülkesinden aileler ve katılımcılar büyük ilgi gösterdi. Angelman Sendromu’na ilişkin yapılan bilimsel çalışmalar, Fizik Tedavi, Duyu Bütünleme ve Ergoterapi hakkında detaylı bilgilendirmelerle program devam etti. Moderatör Özmutlu tarafından konuşmacılara ve katılımcılara teşekkür edilerek bir sonraki etkinlikle alakalı bilgilendirme yapılmasıyla program sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ONLAR ERDİ MURADINA

Ayşe ve Hayrettin Topçu’nun güzel kızı Ayser ile Hamide ve Aydın Gündoğdu’nun yakışıklı oğlu Ayhan, …

Bir cevap yazın