Salı , 19 Mart 2024

TEMMUZ AYI İHRACAT VERİLERİ

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Trakya Bölgesi Temmuz ayı ihracat verilerini değerlendirdi. İhracatta meydana gelen düşüşe işaret eden Şahin, pandemi sürecinin olumsuz etkilerine dikkat çekti. 

Genel Sekreter Şahin Trakya Bölgesi Temmuz ayı ekonomi verileri hakkında şunları söyledi: “Pandeminin gölgesinde kalan Temmuz ayı verileri ne yazık ki küçük de olsa bir miktar düşüşü işaret ediyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yayınlanan Temmuz ihracat rakamlarına baktığımızda Tekirdağ Temmuz ayında 167,3 milyon dolar ihracat gerçekleştirerek Bölge illeri arasında en yüksek ihracatı yapan il oldu. 2020 yılı ile 2019 yılı Temmuz dönemi karşılaştırıldığında, Tekirdağ’ın ihracatı bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık 116,6 milyon dolar azaldı. Aynı dönemde Kırklareli ili ihracatında ise bir önceki yıla göre 5,5 milyon dolarlık azalma meydana geldi. Edirne 2020 yılı Temmuz ayında 6,7 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirerek, bir önceki yılın Ocak-Temmuz dönemine göre ihracatında 4,8 milyon dolarlık bir artış oldu. Üç ilimizin Temmuz ayında yaptığı toplam ihracat 188,3 milyon doları geçti.

Bölge illerimizin ihracat yaptığı ülkelere baktığımızda ise 2020 Temmuz ayı itibariyle Edirne ilinin en çok ihracat yaptığı ülkenin Almanya olduğunu görüyoruz. Almanya’yı, Angola, İsviçre, Nijer ve Kanada takip etti. Kırklareli ilinin 2020 yılı Temmuz ayı itibariyle en çok ihracat yaptığı ülke ise Angola oldu. Angola’yı Benin, Kenya, Nijerya ve Almanya takip etti.

Tekirdağ’ın 2020 Temmuz ayında en çok ihracat gerçekleştirdiği ülke ise Almanya oldu.  Tekirdağ’ın en çok ihracat gerçekleştirdiği ülkelerin profiline bakıldığında bu ülkelerin Avrupa ülkeleri olduğu dikkat çekiyor.(ABD, Belçika, Fransa ve İspanya)

Trakya’nın en çok ihracat yapan ili Tekirdağ  

Trakya’da en çok ihracatı yapan Tekirdağ ili genelde plastik ürünler, sentetik kauçuk, giyim eşyası, tekstil ürünleri, işlenmiş metaller, öğütülmüş hububat, otomotiv parçaları ve ev aletleri ihraç etti. Edirne ilinin en çok ihraç ettiği ürünler arasında öğütülmüş hububat, tekstil, işlenmiş su ürünleri, sebze ve meyve, temizlik ürünleri, metal yapı malzemeleri yer aldı. Kırklareli ili ise daha çok öğütülmüş hububat, gıda maddeleri, işlenmiş metaller, nişastalı ürünler, ev aletleri, mobilya, tekstil, çimento, şekerleme ihraç etti.” TRAKYAKA tarafından hazırlanan Trakya Ekonomik Göstergeler Bülteni’ne Ajansın resmi internet sitesi https://www.trakyaka.org.tr/tr/33643/Trakya-Ekonomik-Gostergeler-Bulteni adresinden ulaşılabiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

AÇILMA TALEPLERİNİ İLETTİLER

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı kafe ve restoran işletmeciliği faaliyetlerinde bulunan sektör temsilcileri Tekirdağ …

Bir cevap yazın