Salı , 19 Mart 2024

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDEN TARİHİ KARAR

Tekirdağ Tarihini, İlk Sanayi Kuruluşunu eski adıyla Tekel Şarap Fabrikasını geri alıyor.

   Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı 2. oturumunu 9 Eylül 2015 Çarşamba günü yaptı. Toplantıda tarihi bir karar aldı.

MEY İÇKİ FABRİKASININ YERİNİN ALINMASI

   Bu madde okunduğunda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı kürsüye gelerek şunları söyledi: “Bu almayı arzu ettiğim yer, burası uzun yıllar hizmet yaptığım, Tekirdağ’ın ilk, bir numaralı sanayi kuruluşudur. Mey burayı satın almış. Sonra satmış. Burasını aldığı fiyat; 26.000.000Dolar. Firma sahipleri geldiler. Burası 102.450m2 yer, yanında 7.800m2 Köy Hizmetleri’nden kalan yer var. Yaklaşık 110 dönüm yer. Bu yer; Tekirdağ Büyükşehir ve Süleymanpaşayı rahatlatacak bir yer. Ben; buranın satın alınmasını talep ettiğim, satın alınmasını istediğim bir yer. Bu bizim yatırım bütçemizi etkilemeyecek. Gerekirse banka kredisi kullanarak, ödemeyi yıllara yayarak alabiliriz.

     30 Büyükşehir içerisinde yatırım bütçesinin %10’nu ilçelere ayıran tek büyükşehir; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığıdır. Hizmetin siyaseti olmaz. Lütfen çok iyi düşünelim. Ben; bu yerin alınmasını talep ediyorum.”

   Konu ile ilgili söz alan Ak Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Nevzat Bahar “Bu kişinin satmak istemesi bir nimettir. Fiyat, bütçe, bizi kurtarır mı? Komisyon teklifinden sonra karar verilsin” dedi.

   Mümin Buluş’ta görüşlerini şu cümlelerle anlattı: “Yurt dışına gidiyoruz. Belediyelerce yapılmış; yürümekle bitmeyen yollar, büyük parklar görüyoruz. Bunun satın alınmasından yana karar verilsin.”

Rasim Yüksel görüşünü şöyle ifade etti: “Boş alan yaratmak zor bir şey; büyükşehir alan yaratacaksa alınmasından yanayım. “Alayım cebimde dursun” düşüncesindeyse almayalım. Plan proje yapılacaksa alınmasından yanayım.”

   Münür Karaevli son görüş olarak “Böyle fırsat ele geçmez. Değerlendirilmesinden yanayım” dedi.

   Kadir Albayrak konuşmalar sonrası konuşmasında şunları söyledi: “6 kişilik komisyon kuralım. Satın alınmasına karar verelim. Plan bütçe komisyon kararırın reddine karar verelim” dedi.

   Meclise son okunan ve oy çokluğu ile alınan karar: “KOMİSYONUN 1 NOLU DOSYASININ REDDİNE, SATIN ALINMA TALEBİNİN KABULÜNE ve KADİR ALBAYRAK’A YETKİ VERİLMESİNE” olarak meclisten oy çokluğu ile geçti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir cevap yazın