Cuma , 29 Mart 2024

BESYO’YA BÜYÜK İLGİ

Toplam 117 öğrencinin alınacağı NKÜ BESYO öğrenci seçmeleri yoğun ilgi gördü ve toplam 683 aday özel yetenek sınavı için başvuruda bulundu.

   Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun (BESYO) yoğun ilgi gören öğrenci seçmelerine toplam 683 aday başvurdu. Toplam 117 öğrencinin alınacağı Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü seçmelerine; 580 erkek, 103 bayan; toplam 683 aday arasında yapılan özel yetenek sınavı sonucunda; Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi bölümüne 57, Spor Yöneticiliği Bölümüne 60 öğrenci seçildi.

   Üniversitenin Kampus alanı içinde bulunan Spor Kompleksi Kapalı Spor Salonu’nda yapılan ve sınav komitesince izlenen,üç gün süren aynı zamanda kameralar tarafından da kayıt altına alınan seçmelerde adaylar, NKÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi olabilmek için voleyboldan basketbola, hentboldan futbola pek çok alanda ter döktü.

   NKÜ Rektörü Şimşek Özel yetenek sınavıyla ilgili açıklamasında “Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuz ilimiz ve bölgemizde spor kültürünü yaygınlaştırma, ulusal ve uluslararası düzeyde spor bilincini oluşturma ve insan gücü kaynaklarının istihdamını sağlama gibi birçok görevi üstlenmektedir. Yüksekokulumuzun sunduğu olanaklar ve öğretim elemanlarımızın yönlendirmesiyle ileride alanında iyi birer spor eğitimcisi olarak birçok başarıya imza atacağınıza inanıyorum. Siz değerli gençlerimize birbiriniz ile yapacağınız bu yarışta başarılar diliyorum” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın