Cuma , 29 Mart 2024

PINARÇA ÇED RAPORU SONLANDIRILDI

Mustafa YEL

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Tekirdağ’ın Çerkezköy ile Kapaklı İlçeleri arasında kurulması planlanan kömürlü termik santralin, teknik nedenlerle yapılmasından vazgeçildiğini açıklamıştı. CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun tarafından yapılan açıklamada Yeşil Barış Derneği Av. Deniz Bayram tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Bilgi Edindirme Kanunu’na göre talep edilen ve bakanlıkça 10 Ocak 2019 tarihli cevabi yazıda ÇED rapor sürecinin devam ettiği bildirilmişti. 182 sayılı 31 Ocak- 6 Şubat tarihli gazetemizde yaptığımız görüşmeler sonucunda edindiğimiz bilgiye göre bakanlığın termik santral iptal kararı aldığı ancak ÇED rapor talebinde bulunan firmanın rapor iptali için başvurusunda gecikme olduğunu ve hafta içinde bu talebin bakanlığa iletileceğini yazmıştık.

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel sosyal medya hesabından yaptığı Biz ne dediysek o” başlıklı yazılı açıklamasında bakanlığın Pınarça’da yapılacak termik santralden vazgeçtiğini belirtmiştir. Milletvekili Mustafa Yel’in sosyal medya hesabından yaptığı açıklaması ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın iptal yazısı aşağıdadır. Konuyu bilgilerinize sunarız.

“BİZ NE DEDİYSEK O” Çerkezköy’de yapılması düşünülen, ancak daha sonra teknik nedenler ile iptal edileceği konusunda Aralık ayı içerisinde yapımından vazgeçildiğini açıkladığımız Çerkezköy/Kapaklı hattındaki termik santralden vazgeçildiğini belirten ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nün yazısı aşağıdaki gibidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın