Cumartesi , 27 Nisan 2024

HEYKEL DALINDA GELEN ÖDÜL

Şarköy Tekirdağ doğumlu Furkan Ahmet Demirel, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl 75. Düzenlenen yarışmada Heykel dalında 1. Sırada ödüle layık görüldü.

Tekirdağ Şarköy doğumlu, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde tez aşamasında eğitimine devan eden Furkan Ahmet Demirel, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl 75. Düzenlenen yarışmada Heykel dalında Başarı Ödülü’ne layık görüldü.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1939 yılından bu yana düzenlenmekte olan ve Dünya’nın en uzun soluklu yarışmalarından biridir. Demirel bu yarışmaya ID (KİMLİK) isimli eseriyle katıldı ve Heykel dalında Başarı Ödülleri’nde 1. Sırada yer aldı. Ödül töreni ve sergi açılış tarihi Bakkanlık tarafından ilerleyen tarihlerde açıklanacaktır.

FURKAN AHMET DEMİREL KİMDİR?

1993 Tekirdağ Şarköy’de doğan Furkan Ahmet Demirel, öğrenimine doğduğu Şarköy’de başladı. İlkokulu Cumhuriyet İlkokulu’nda Ortaokulu Cumhuriyet Ortaokulunda okudu. Eğitim hayatını Tekirdağ Kadriye Nazif Gölge Tekirdağ Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nde devam etti.

2014-2019 yılları arasında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Heykel bölümünde okuyan ve bu bölümden 3.44 ortalama ile mezun olan Demirel, eğitim hayatına Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Heykel Bölümü’nde Yüksek Lisans eğitimine 3.88 diploma puanı ile tez aşamasında devam etmektedir.

Furkan Ahmet Demirel, kendisiyle yaptığımız görüşmede mezuniyet sergisini eğitim gördüğü Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde yapacağını, ilk kişisel sergisini yakın bir zamanda açmayı düşünmediğini, bunun için gerekli çalışmayı yapıp, yeterli eserleri hazırladıktan sonra açmayı planladığını söyledi.

YARIŞMA HAKKINDA

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca düzenlenen 75. Devlet Resim ve Heykel Yarışması’nda dereceye girenler belli oldu.

Bakanlığa bağlı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından, Türk sanatçılarının son eserlerini bir arada sergilemek, sanat ortamına yeni eserler kazandırmak, buna bağlı olarak sanatçıların verimini artırmak amacıyla 1939 yılından beri düzenlenen yarışma bu yıl “İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. Yılı” temasıyla hazırlandı.

Her yıl ilgiyle takip edilen yarışmada birçok sanatçı, “Resim”, “Heykel”, “Özgünbaskı” ve “Seramik” olmak üzere 4 ayrı dalda eserle yarışmaya katıldı.

Dünyanın en uzun soluklu sanat yarışması olma özelliği taşıyan Devlet Resim ve Heykel Yarışması’nın bu yılki para ödülü toplam 298 bin 750 lira olacak. Resim, heykel, özgünbaskı ve seramik kategorilerinde toplam 12 adet 20’şer bin lira para ödülü ve başarı belgesi dağıtılacak. 47 eserden oluşan sergileme ödülü sahiplerine de ayrı ayrı 1.250 TL. ve katılım belgesi verilecek.

Yarışma neticesinde seçici kurul tarafından belirlenen 59 eserden oluşan serginin ödül töreni ve sergi açılışı pandemi koşulları göz önüne alınarak ilerleyen tarihlerde Bakanlığın web sayfalarında duyurulacak.

75. DEVLET RESİM VE HEYKEL YARIŞMASI SONUÇ LİSTESİ

HEYKEL

BAŞARI ÖDÜLÜ

Adı Soyadı                                          Eser Adı

FURKAN AHMET DEMİREL         ID (KİMLİK)

HÜSEYİN OZAN DURSUN             “E”

MUHAMMET HANİFİ ZENGİN     GÖÇ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

TARİHİ KORUMA ÇALIŞMALARINA DEVAM

Tarihi değerlerin ve kültür varlıklarının korunması ve yaşatılmasına büyük önem veren ve yaptığı çalışmalar ile …

Bir yanıt yazın