Perşembe , 25 Nisan 2024

KUMBAĞ PAKET ARITMASI HİZMETTE

   TESKİ Kumbağ İçme Suyu Paket Arıtma Tesisi yapılan törenle hizmete girdi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk konuşmayı TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa yaptı.

   Başa konuşmasında özetle şunları söyledi: “Dün Hayrabolu ilçemizdeydik. İçme suyu, kanalizasyon tesislerini görkemli bir törenle açtık. Neden gerek duyuldu? Kumbağ ve Barbaros Mahalleleri suyu Yazır Göleti’nden alıyorlar. Barbaros Mahallesi’ne nispeten arıtarak içme ve kullanma suyunu veriyoruz. Kumbağ Mahallesi hiçbir arıtmaya tabi olmadan pompaçla mahalleye basılıyordu. Vatandaşlardan sürekli şikayet geliyordu. Bu mahalleye suyu nasıl kaliteli hizmetle verebiliriz diye düşündük. Paket arıtma tesisi kararı alındı. Tesis çalışmaya başladı. Kumbağ Mahallesi’ne az da olsa arıtarak su veriyoruz. Bu geçici çözümdür.

     Naip Barajı bittiğinde bildiğiniz gibi Süleymanpaşa’nın bir kısmına da oradan su vereceğiz. Asıl arıtma oraya yapılıyor. Orası bittiğinde Yazır ve Naip suyunu arıtarak Süleymanpaşa’nın da %70’ine vereceğiz. Bu tesis açılana kadar, bu tesis kuralım; o tesis kurulduktan sonra bu tesisi başka bir yere taşıyabiliriz. Paket arıtma çalışmaya başladıktan sonra bugün ölçüm yaptırdım. Demir, Nitrit ve Mangan’da %70 arıtma sağlamışız. Kumbağ Mahallesi kullanma değil, içme suyu verme durumuna gelmiş bulunuyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

   Bu iki mahallede kanalizasyonda yok. Yakın zamanda 57.000.000luk kredi sözleşmesi yaptık. Barbaros Mahallesi’nin seçimden önce temelini atacağız. Kumbağ’ın çalışmaları devam ediyor. Ortak arıtma projelerimiz devam ediyor. İller Bankası Genel Müdürü ziyarete geldiğinde söz aldık. İleri arıtmayı iki mahalleye de yapacağız.”

   Başa’dan sonra kürsüye Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat davet edildi. Eşkinat “Gerçekten çok önemli bir kurum, TESKİ’ye sonuna kadar inanıyorum ve gerçekten güveniyorum. Süleymanpaşa’ya Cumhuriyet Tarihi döneminden daha fazla hizmet bu dönem TESKİ aracılığıyla geliyor. Bu kıyı şeridinin temizlenmesi, kullanılabilir hale gelmesi için iki sahil beldemizin arıtma tesisi için önemli adımlar attılar. Dönem sonunda mahallelerimize tertemiz mahalle teslim edeceğiz. Süleymanpaşa farklı ilçe; Trakya’nın merkez ilçesi, o bakımdan sahip çıkacağız. Saygılarımla” dedi.

   Eşkinat’tan sonra kürsüye Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak davet edildi. Albayrak konuşmasına “50 sene veya 40 sene önce küçük bir balıkçı köyü olan Kumbağ; doğal güzellikleri ile her şeyiyle göz bebeğimiz olan yerdi. Sonra belde oldu, daha sonra mahalle statüsüne döndü” diyerek başladı. Konuşmasının devamında şunları söyledi: “Bütün turistik yerlerde, ilin tamamında VİDANJÖR kelimesini kaldıracağız. Kumbağ ve Barbaros’a kullanılabilir değil içilebilir su kazandırmak; TESKİ Genel Müdürüne “bir gün dahi olsa bu tesisi buraya kuracağız” dedim. Bu tesis kuruldu. Kumbağlılara hayırlı olsun.

   Hizmet; istenerek yapılır. Hizmet; gönülden yapılır. İşe gelirken saate bakacaksınız, çıkarken saate bakmayacaksınız. İşe gelirken saate bakacaksınız; işe geç kalmayayım diye, çıkarken bakmayacaksınız biraz daha fazla çalışayım diye düşüneceksiniz. Sosyal Belediyecilik; insana hizmet odaklı anlayışın temeli budur.

   2 müjdemiz var. Barbaros’un kanalizasyon ihalesini yaptık. Kumbağ hazırlanıyor. Sonra biyolojik arıtmalarını yapacağız. Bunlar seçim yatırımları değil; zaten zamanı gelmişti. Ben; Tekirdağ’ın 17.000 nüfuslu zamanını biliyorum. 1.7.2917 tarihinden itibaren arıtma tamamlanmış olacak. Biyolojik arıtması tamamlanmış, balığı denizden yiyen yeni Süleymanpaşa yaratacağız. Bir oy almasak bile bunu yapacağız.

   Yakın zamanda daha büyük projelerle ortaya çıkacağız. Biz; sadece ve sadece hizmet için geldik. Her yerde söylediğim gibi 31 Mart 2019 tarihinde 11 belediye başkanı ile halkın karşısına çıktığımızda yazdıklarımızın hepsinin yapıldığını göreceksiniz. Biz de bir kere daha 12-0 diyeceğiz.”

   Albayrak’tan sonra kürsüye CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak davet edildi. Öztrak’ın konuşmasından satırlar: “Biz; bu mahalli idareler seçiminde ne demiştik? “Paris’te, Berlin’de, Madrit’te, Roma’da ne varsa hepsi Tekirdağ’da olacak” demiştik. Bugün burada verilen hizmet; çok önemli hizmettir. Suyun standardı yükseliyor. Suyun standardı yükselince; insanların hayat standardı da yükseliyor. Bunlar bize yetmiyor.

   Diğer siyasi partiler bizi yerel yönetimlerden, belediyelerden vurmaya çalışıyorlar. Türkiye Geneline bir şey söyleyemedikleri için belediyeler üzerinden vurmaya çalışıyorlar. DSİ Tekirdağ’da dere ıslah çalışmalarını sıfır noktasına getirmiştir. Bunu birlikte yapacaklar. Benim şehrim; Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biridir. Bunu büyükşehir tek başına yapamaz. Bunu birlikte yapacaklar. Bu hizmeti getirene teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum. Hizmet sizden; anlatması bizden sayın başkanım.” Konuşmalar sonrası hep birlikte kesilen kurdele ile tesisin açılışı yapıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın