Salı , 19 Mart 2024

TARİHİ KORUMA ÇALIŞMALARINA DEVAM

Tarihi değerlerin ve kültür varlıklarının korunması ve yaşatılmasına büyük önem veren ve yaptığı çalışmalar ile günümüze ulaşan kültür varlıklarını restore ederek gelecek nesillere kazandırmayı amaçlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, restorasyon çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Kent estetiğine verdiği önem nedeniyle Süleymanpaşa ilçesinin tarihi dokusuna uygun olarak yapılan “Süleymanpaşa Büyük Meydan Projesi” çerçevesinde 3. ve son aşama olan Telekom binasının yıkım çalışmalarının da tamamlanması ile birlikte ortaya çıkan tescilli tarihi depo binasını da restore edecek. 11 Eylül 2020 tarihi itibariyle restorasyon çalışmalarına başlanan tescilli depo binası, çalışmaların tamamlanmasının ardından kafeterya olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak.

Tarihi Çalıkuşu ve Konstantin Evi

Süleymanpaşa İlçesi Ertuğrul Mahallesi’nde yer alan Reşat Nuri Güntekin’in Çalıkuşu Romanının bir bölümünün kaleme alındığı tarihi evin kazı, rölöve, restitüsyon, restorasyon, inşaat, mekanik, elektrik projeleri İmar ve Şehircilik Dairesi tarafından hazırlanmakta olup, Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onay alındıktan sonra restorasyon yapım işine başlanacaktır.

Tekirdağ İli, Marmaraereğlisi İlçesi Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan ve kamulaştırması Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Konstantin Evi’nin rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri, Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanmış, inşaat, mekanik, elektrik projelerinin hazırlanmasına devam edilmektedir. Projeler tamamlandıktan sonra restorasyon yapım işine başlanacak ve şehrimize kültür varlığı olarak kazandırılacaktır. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 2014 yılından bu yana pek çok kültür varlığımızı restore ederek hizmete sunduklarını belirterek; “Tekirdağ’ın bir medeniyetler kenti olduğunun bilinciyle günümüze ulaşan kültür varlıklarını bugüne ve yarınlara kazandırmaya devam ediyoruz. Tarihi binaların restorasyonunun yapılması kadar korunması ve yaşatılmasının da önemli olduğunun bilincindeyiz. Kentteki bütün tarihi yapıların onarılması Büyükşehir Belediyemizin sorumluluğunda olmamasına rağmen kültür varlıklarını yaşatmayı görev edindik. Gerçekleştirdiğimiz projeler ile kültür varlıklarımızı gelecek kuşaklara aktarmayı hedefliyoruz.Yaptığımız her bir restorasyon çalışması ile kentimiz yok olmaya yüz tutmuş kültür varlıklarına yeniden kavuşuyor. Büyükşehir Belediyemizin beş temel vizyonundan biri olan turizm vizyonu kapsamında Tekirdağ ilimizi tarihi mekânları ve kültür varlıklarıyla anılan bir kent haline getirme konusunda kararlıyız” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

HEYKEL DALINDA GELEN ÖDÜL

Şarköy Tekirdağ doğumlu Furkan Ahmet Demirel, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından …

Bir cevap yazın