Perşembe , 28 Mart 2024

SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ BASIN AÇIKLAMASI

Kıymetli Basın Mensuplarımız,

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından, özel mülkiyete ait arazi içinden geçen Erciyes ve Meral Sokak’ta yol işgalini ortadan kaldırmaya yönelik yapılan çalışma üzerine ERD Otelcilik Yönetim Kurulu Başkanı Önder Erdoğan’ın ortaya attığı iddialara, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Uzunlar’ın cevap verdiği Basın Duyurusu, ilgili belgeler ve basın bülteni ektedir.

Değerlendirmenizi diler, iyi çalışmalar dileriz. Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı

Süleymanpaşa Belediyesi’nden ‘yol krizi’ iddialarına jet yanıt:
“Bireysel değil, kamu menfaat gözetiyoruz”

Altınova mahallesinde, özel mülkiyete ait arazi içinden geçen Meral ve Erciyes sokaklarla ilgili, Süleymanpaşa Belediyesi tarafından ‘yol işgalini ortadan kaldırmaya yönelik’ yapılan çalışma üzerine basına demeç veren ERD Otelcilik Yönetim Kurulu Başkanı Önder Erdoğan’ın iddialarına, Süleymanpaşa Belediyesi’nden yanıt gecikmedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Uzunlar imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, ‘bireysel çıkarların değil kamu menfaatinin gözetildiği’ vurgusu yer alırken, otel sahibinin itiraz ve söylemleri ‘siyasi şov’ olarak nitelendirildi.

   Kamuoyu açıklamasında, Meral Sokak ile Erciyes Sokak bağlantı yolunun uzun yıllardır özel mülk olan 2501 ada, 9 parselin içerisinden kullanıldığı hatırlatıldı.

Söz konusu arazi içinden geçen yol işgalinin giderilmesi amacıyla, Meral Sokağın Erciyes Sokağa ‘imar planlarına uygun şekilde’ bağlanabilmesi için Süleymanpaşa Belediyesi olarak, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü’nden 12 Ocak 2022 tarih ve 11192675-48661 sayılı resmi yazıuygunluk görüşü istendiğinin belirtildiği açıklamada, “Fakat ilgili kurumun 19.01.2022 tarihli ve 704852 sayılı cevabi yazısında; (Söz konusu bağlantı 110-03 K.K.N.’lu Malkara-Tekirdağ Devlet Yolu üzerinde bulunan Yenibağlar Kavşağı tali yol kolu üzerinde bulunmakta olup; istenilen bağlantı yolu kavşağa olan mesafe şartını sağlayamadığından dolayı trafik güvenliği açısından uygun bulunmamaktadır.) denilerek reddedilmiştir.” ifadeleri yer aldı.

“OTEL SAHİBİNE ALTERNATİF YOLLARIN KULLANILMASI GEREKTİĞİNİ DEFALARCA SÖYLEDİK”
Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Uzunlar, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü’nden gelen ‘olumsuz görüş’ yazısına istinaden, Meral Sokağın güncel uygulama imar planına uygun olarak Erciyes Sokağa bağlanamadığı ve alternatif yolların kullanılması gerektiği hususunun otel sahibine ve yetkililerine 2022 yılında defaatle sözlü olarak bildirildiğinin altını çizdi.

“HAK SAHİPLERİ CİMER ÜZERİNDEN PARSEL İŞGALİNİN KALDIRILMASINI TALEP ETTİ”
Açıklamada, 2501 ada, 9 parsel maliklerinin CİMERüzerinden Süleymanpaşa Belediyesi’ne gönderdikleri yazılarda “biran önce yoldan kaynaklı parsel işgalinin kaldırılması” talebinde bulundukları ve son olarak 13 Ocak 2023 tarihinde hukuki süreç başlatmadan önce işgalin kaldırılması için 15 gün süre tanıdıkları bilgisi yer aldı.
“BÖLGEDE ÇOK SAYIDA ALTERNATİF GÜZERGAH VAR OLMASINA RAĞMEN OTEL SAHİBİ SÖYLEMLERİYLE ADETA SİYASİ ŞOV YAPMAKTADIR”
Son uyarı yazısına istinaden Süleymanpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nce yol işgalinin ortadan kaldırıldığını bildiren Başkan Yardımcısı Uzunlar, “Bölgede Meral Sokak haricinde, söz konusu işletmeye ulaşım Bülbüllü, Çaba ve Adnan Menderes Sokak gibi birçok alternatif yol üzerinden yapılabileceği gibi, ayrıca Malkara yönündeki İsmet İnönü Bulvarı’ndan doğrudan giriş çıkış yapılabilmektedir. İşletme sahibinin adeta siyasi şova dönüştürdüğü itiraz ve söylemleri 2501 ada 9 parsel maliklerinin mülkiyet haklarını yani vatandaş mağduriyetini ortadan kaldırmamaktadır.

Belediyemiz sadece bölgedeki işletme sahiplerinin mağdur olmaması için değil, tüm parsel sahiplerinin arsalarına ulaşabilmesi için son iki yıldır ciddi çalışmalar yürüterek yol açıp asfaltlama yapmış ve yapmaya devam etmektedir. Saygıdeğer kamuoyunun bilgisine arz ederim.”

  Altınova Mahallesi, Meral Sokak ve Erciyes Sokak ile ilgili kamuoyu açıklamamızdır.

Meral Sokak ile Erciyes Sokak bağlantı yolu çok eski yıllardan bu yana özel mülk olan 2501 ada, 9 parselin içerisinden kullanılmaktadır. 2501 ada 9 parsele olan yol işgalinin giderilmesi amacıyla Meral Sokağın Erciyes Sokağa imar planlarına uygun şekilde belediyemizce bağlanabilmesi için: Karayolları 1. Bölge Müdürlüğüne 12.01.2022 tarih ve 11192675-48661 sayılı yazımız ile uygunluk görüşü istenmiş fakat ilgili kurumun 19.01.2022 tarihli ve 704852 sayılı cevabi yazısında; “Söz konusu bağlantı 110-03 K.K.N. ‘lu Malkara-Tekirdağ Devlet Yolu üzerinde bulunan Yenibağlar Kavşağı tali yol kolu üzerinde bulunmakta olup; istenilen bağlantı yolu kavşağa olan mesafe şartını sağlayamadığından dolayı trafik güvenliği açısından uygun bulunmamaktadır.” denilerek reddedilmiştir.

Gelen olumsuz görüşün, yani Meral Sokağın güncel uygulama imar planına uygun olarak Erciyes Sokağa bağlanamadığı ve alternatif yolların kullanılması gerektiği hususu otel sahibine ve yetkililerine 2022 yılında defaatle sözlü olarak bildirilmiştir.

2501 ada, 9 parsel maliklerinin Cimer vasıtasıyla Belediyemize gönderdiği yazılarda biran önce yoldan kaynaklı parsel işgalinin kaldırılması istenilmiş ve son olarak 13.01.2023 tarihinde hukuki süreç başlatmadan önce işgalin kaldırılması için 15 gün süre tanınmıştır. Son gelen uyarı yazısına istinaden Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğünce iş makinaları vasıtasıyla yol işgali ortadan kaldırılmıştır.

Bölgede meral sokak haricinde birçok alternatif yollar (BülbüllüSokak, Çaba Sokak, Adnan Menderes Sokak vb.) ilgili işletmeye ulaşımda kullanılabilecek olup, ayrıca işletmeye doğrudan Malkara yolundan (İsmet İnönü Bulvarı) giriş çıkış yapılabilmektedir. İşletme sahibinin adeta siyasi şova dönüştürdüğü itiraz ve söylemleri 2501 ada 9 parsel maliklerinin mülkiyet haklarını yani vatandaş mağduriyetiniortadan kaldırmamaktadır.

Belediyemiz sadece bölgedeki işletme sahiplerinin mağdur olmaması için değil, tüm parsel sahiplerinin arsalarına ulaşabilmesi için son iki yıldır ciddi çalışmalar yürüterek yol açıp asfaltlama yapmış ve yapmaya devam etmektedir.

       Saygılarımla,

Kamuoyuna arz ederim.

Hüseyin UZUNLAR Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın