Cuma , 29 Mart 2024

Tekirdağ Sanayiciler Derneği’nden İMZA UYARISI

     Tekirdağ’da kurma çalışmaları süren Tekirdağ Sanayiciler Derneği Genel Sekreter Yardımcısı Esra Gülten Avcı’dan imza çekmeyle ilgili basın açıklaması geldi. Gelen basın açıklaması aşağıdadır: “Tekirdağ Sanayi Odası kurma sürecindeki geldiğimiz noktada süreci engellemeye çalışmayla ilgili bazı duyumlar aldık. Bu sebeple sanayicilerime gönderdiğimiz duyuru metnini siz değerli basın mensuplarıyla paylaşıyoruz. İyi çalışmalar.

Tekirdağ’da faaliyet gösteren sanayicilerimize önemli ‘İMZA’ uyarısı

   Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından kuruluşuna ‘olur’ verilmeyen Tekirdağ Sanayi Odası’na yargı vize verdi. Ankara 1. İdare Mahkemesi, TOBB’un davacının taraf sıfatı bulunmadığı, davanın süresi içinde açılmadığı ve başvurunun yasal şartları taşımadığı iddialarının geçersiz olduğuna hükmetti. İki yılı aşkın bir süredir devam eden davada T.C. Ankara 1. İdare Mahkemesi 2013/1580 esas nolu, 2015 /1595 kararında Tekirdağlı sanayicileri haklı bularak Tekirdağ Sanayi Odası’nın kurulabileceğine KARAR VERDİ.

   Bu gelişmeyi sizlerle daha önce ayrıntılı bir şekilde paylaşmıştık.

   Tekirdağ Sanayi Odası’nın kuruluşuna ‘olur’ vermeyen TOBB’un mahkeme tarafından aleyhinde karar verilmesi ve iddialarının yersiz olduğuna hükmedilmesinin ardından nahoş adımlar atıldığı duyumunu aldık. TOBB’a karşı açılan davanın kazanılmasından sonra süreci engelleyebilir miyiz ümidiyle bazı kimselerin, nazı geçebilecek sanayicileri arayarak SANAYİ ODASI İÇİN VERMİŞ OLDUKLARI İMZALARI GERİ ÇEKMELERİ doğrultusunda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na dilekçe yazmalarını istediklerini duymaya başladık.

   Bu girişimin neyi amaçladığı aşikâr olmakla birlikte, değerli sanayicilerimizin, konuya hassasiyetle yaklaşmalarını rica ediyoruz. Sadece bugünü değil, yarınları da düşünerek sanayici sayısının daha da artacağı açık olan Tekirdağ’da Sanayi Odasının kurulmasının elzem olduğu gerçeğinin göz ardı edilmemesini hatırlatır, saygılar sunarız.

TEKİRDAĞ SANAYİCİLER DERNEĞİ (TEKSANDER) YÖNETİM KURULU

http://www.teksander.org.tr/

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın