Perşembe , 28 Mart 2024

TARLA YOLLARI İÇİN TOPLANDILAR

   Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı; büyükşehir belediye sınırları içinde kalan mahalle, tarla yollarının bakım ve onarım çalışmalarıyla ilgili toplantı düzenledi. Büyükşehir Belediyesi’nin Atıcılar İş Merkezi’ndeki ek binasında yapılan toplantıya; ilçe belediye başkan yardımcıları, konuyla ilgili personeller ve Tarımsal Alt Yapılar Şube Müdürlüğü çalışanları katıldı. Toplantıda; üzerinde zirai üretim yapılan yaklaşık dört milyon dekarlık alana ulaşım sağlayan (tarla-bağ-bahçe) yollarının, greyder ile bakım ve onarımı ile belirlenmiş noktalara konulmak üzere alınacak büzlerin yerlerine konulması v.b. hususlar görüşüldü.

   Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan ülke genelindeki 30 Büyükşehir Belediyesi içerisinde kırsal mahallelerin tümünde bu işi yapan tek belediyenin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olduğunu ve 2015 yılında edinilen deneyimlerden ve yapılan bazı tespitlerden de yararlanılarak bu yıl daha planlı ve verimli çalışılacaklarını ifade etti.

   İlçelerin arazi varlıkları ve kırsal mahalle sayıları dikkate alınarak tahsis edilen greyder sayı ve çalışma süreleriyle ilgili olarak karar alındı. Aslan; 2016 yılında il genelinde 9 adet greyderin 40 gün zaman zarfında toplam olarak 2700 saat çalıştırılmasının planlandığını belirtti. Yapılan yolların kısa sürede bozulmalarını engellemek, yağmur ve kar sularının kolay ve hızlı geçişinin engellendiği noktalarda kullanılmak üzere il genelinde talepte bulunan on ilçede toplam 7697 adet muhtelif çap ve sayıdaki beton büzün 2016 baharından itibaren büyükşehir belediyesince temin edilerek ilçelere talepleri doğrultusunda dağıtılacağını söyledi. Toplantıda; yürütülecek çalışmalarda uygulanması gereken esaslar ve yapılacak denetim mekanizmaları hakkında da kararlar alındı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın