Salı , 19 Mart 2024

DOĞAN’IN SİYASİ YAŞAMINA BAKIŞ

ad_150   Adalet ve Kalkınma Partisi Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan’la; siyasetle tanışmasını, Ak Parti’ye girişini, parti içinde milletvekilliğine giden yolda yaptığı çalışmalarını kısacası siyasi yaşamını ve siyasi yaşama bakışını konuştuk.

   Doğan’ın bu konular hakkında bize anlattıkları: “Siyasetle tanışmam gençlik yıllarıma dayanır. Ağabeylerim Ak Parti Anamur İlçe Teşkilatı’nı kurdukları dönemde ben; 2002 yılında Çerkezköy’de Ak Parti üyesi oldum. Partide; sandık görevlisi, müşahit ve okul sorumlusu görevlerinde bulunarak siyaset basamaklarını teker teker çıktım. Tekirdağ bölgesinde düzenlenen Ak Parti Siyaset Akademisi’ne katılarak siyasi yönden vizyonumu geliştirtirdim.

   2011 Genel Seçimleri’nde Tekirdağ’dan milletvekili aday adayı oldum. 42 aday adayı arasından parti delegelerimizin oyları ile yapılan temayül yoklamasında 3. sırada yer aldım.     2015’in başlarında tekrar 7 Haziran seçimleri için yola çıktım. Bu yolda; Nisan ayında esnaf, halk, STK ziyaretleri derken temayül yoklamaları ve genel merkezin takdiriyle Tekirdağ’dan 2. sıradan milletvekili adayı olarak gösterildim. Yoğun bir çalışmanın ardından 7 Haziran’da Ak Parti’yi TBMM temsil eden 2 milletvekilinden biri oldum.

   Geçici Hükümet kurulduğu dönemde; Geçici Hükümet nezdinde neler yapabiliyorsa o sınırlar çerçevesinde Tekirdağ’a hizmetlerde bulunmaya çalıştım. Tekrar seçim kararı alınınca; 1 Kasım seçimlerinde Tekirdağ’dan 2. sıradan milletvekili adayı gösterildim. Teşkilat üyeleriyle birlikte STK, esnaf, halk, ev ziyaretleri derken 1 Kasım Seçimleri’ne hızlı bir şekilde, çok çalışarak girdim. 1 Kasım seçimlerinde, Ayşe Doğan olarak ikamet ettiğim kendi bölgemden; CHP’ye karşı 7 Haziran’da 8000 oy fark yapmışken 1Kasım’da bu farkı 23.000 civarına çıkardım.

   TBMM’de 25. dönem milletvekilliği görevinden sonra 26.dönemde de milletvekilliği görevimi sürdürüyorum. Devam eden 26. dönem milletvekilliğimle birlikte; Ak Parti Grup Yönetim Kurulu Yedek Üyesi, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Üyesi ve Türkiye-Gana Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerimde devam etmektedir

   Ayşe Doğan olarak ben; yaptığım siyasi ve sosyal çalışmaları ülke geneline yaymak ve bu alanlarda ülkeme daha faydalı olmak gayesiyle bundan sonra ağırlıklı olarak “Sosyal Projelerle” çalışmalarıma devam edeceğim. Bu vesile ile beni bu göreve layık gören Tekirdağlılara bir kez daha teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yorum.

  1. murat yüzer

    gördüğüm tanıdığım yrdımsever in iyi insanlar Allah yollarını açık etsin.

Bir cevap yazın