Salı , 19 Mart 2024

ŞARKÖY BAĞCILARINA BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ

   Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Tarımsal İşler Daire Başkanlığı’nın “ Bağcılığı Geliştirme Projesi” kapsamında; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile S. S. Tekirdağ Bölgesi Tarım Kooperatifler Birliği arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokolü;

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi adına, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak ve Tekirdağ Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri Birliği adına, Kooperatif Başkanı Ramazan Demirkıran imzaladı.

   İmzalanan protokolle hayata geçecek olan projeyle; farklı topoğrafik ve ekolojik yapısı nedeniyle çok farklı tarımsal ürün yelpazesine sahip Şarköy İlçesi’nde bağcılığın geliştirilmesi hedeflenmektedir. Şarköy’ün gayri safi üretim değeri içinde %30’un üstünde paya sahip olan bağcılığın geliştirilmesi için harekete geçilerek Tekirdağ Bölgesi Tarım Kooperatifler Birliği ile işbirliği ile bağcılığın daha modern yöntemlerle yapılması ve uygulanan bu yöntemlerle daha az maliyetle daha kaliteli mahsul alınması sağlanacaktır.

   Bu üretim modellerinin yaygınlaştırılmasına yönelik imzalanan proje, Şarköy İlçesi’nin Sınırlı Sorumlu Tarımsal Kalkınma kooperatiflerine üye 45 çiftçinin yaklaşık 158 dekar bağının bulunduğu beş kırsal mahallesi olan; Çınarlı, Gaziköy, Mursallı, Yayaköy, ve Yörgüç’de uygulanmaya başlanacak. İki yıl süreyle uygulanacak olan proje, ikinci yılında talep edilen mahallelerde de uygulanacak.

   Yedi yaş ve daha genç bağlarda uygulanacak projede bir çiftçinin en az 3 dekar bağında yüksek telli terbiye sistemi tesis edilecek. Proje yararı tespit edildikten sonra, uygulama hızla il geneline yayılarak, üzün üretimi ve çiftçi gelirlerinde önemli artış sağlanabilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir cevap yazın