Salı , 19 Mart 2024

İL İDARE KURULU KARARLARI DUYURUSU

Tekirdağ İl İdare Kurulu, olağanüstü gündem ile 28.03.2020 günü Tekirdağ Valiliği Toplantı Salonu’nda Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında toplanarak koronavirüs (Covid-19) salgınını engelleyerek vatandaşlarımızın hayatını korumaya yönelik Cumhurbaşkanımız ve ilgili Bakanlıkların talimatları doğrultusunda aşağıdaki kararları almıştır.

1.         Koronavirüs salgınının yayılmasında, tüm yaş gruplarındaki vatandaşlarımızın sosyal hareketliliğinin virüsün yayılmasını hızlandırdığı, bu durumun 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın hayatiyetlerini risk altında bıraktığı gerçeğinden hareketle,

28 Mart 2020 tarihinden itibaren Tekirdağ genelinde sahil bantları, orman, mesire ve ören yerleri, göl, gölet ve piknik alanlarında, açık spor alanları ve park vb. yerlerde piknik yapmak, balık tutmak, spor, yürüyüş ve benzeri faaliyetlerin yapılması yasaklanmıştır.

2.         Kolluk görevlileri tarafından mecburiyeti olmadığı halde dışarıda sosyal hareketlilik içerisinde olanlar virüsün yayılmasına sebep olmamaları amacıyla evlerinde kalmaları hususunda uyarılacaklardır.

3.         Belediyelerin merkezi ses sistemleri, camiler ve kolluk birimlerinin kullandığı araçlardaki ses düzenlerinden sürekli olarak vatandaşlarımızın “Gerekli Olmadığı Sürece Evden Dışarı Çıkmamaları ve Evlerinde Kalmaları, İhtiyaçlarının 112, 155, 156 nolu Telefonlara Bildirildiği Takdirde Karşılanacağı” anonslarının yapılacaktır.

4.         Kamuda olduğu gibi özel sektörde de asgari personelle esnek çalışma sistemine geçilecektir.

5.         Toplu taşıma araçlarında yolcular arasında “sosyal mesafe kuralına” dikkat edilerek yolcu sayısının %50’si kadar yolcu alınmasına ve seyrek oturma düzenine uyulacaktır.

6.         Tekirdağ İli içerisinde il merkezi, ilçeler ve kırsal mahalleler arasındaki yolcu taşımacılığı ile, Tekirdağ İli ve diğer iller arasındaki yolcu taşımacılığı amaçlı otobüs ve deniz seferleri aşağıda yer alan esaslar çerçevesinde yapılacaktır:

A.        Tekirdağ İli içerisinde il merkezi, ilçeler ve kırsal mahalleler arasındaki otobüs vb toplu taşıma seferleri ile Tekirdağ İli ve diğer iller arasındaki yolcu taşımacılığı amaçlı otobüs ve gemi seferleri 28 Mart 2020 günü saat 17.00’dan itibaren, ancak Tekirdağ Valiliğinin izniyle yapılacaktır.

B.        Vatandaşlarımızın Tekirdağ’da ve evlerinde kalmaları esastır.

            Ancak;

            a. Tedavi ihtiyaçları nedeniyle doktor kararıyla sevk edilen,

            b. Birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlar,

            c. Özellikle son 15 gün içerisinde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri bulunmayan vatandaşların şehirlerarası yolculuk yapması Valilik izni ile gerçekleştirilecektir.

C.        Seyahat etmesi zorunlu olan vatandaşlar “Seyahat İzin Kuruluna” başvurarak “Seyahat Belgesi” düzenlenmesi talebinde bulunulacaktır.

Talebi uygun görülen vatandaşlara kurul tarafından seyahat güzergâhını ve süresini de içerecek şekilde “Şehirlerarası Otobüs/Deniz Seyahat İzin Belgesi” belgesi düzenlenecektir.

D.        Seyahat İzin Kurulları otogarlar ve liman içinde görev yapacaklardır.

E.        Seyahat etmelerine izin verilen otobüslerdeki ve gemilerdeki yolcuların ve personellerin sağlık kontrollerinin yapılması amacıyla liman ve otogar çıkışında oluşturulan Sağlık Kontrol Noktalarında sağlık kontrolleri yaptırıldıktan sonra otobüs seyahatine başlayacaklardır.

F.         İlimize gelecekleri bildirilen yolcuların il girişlerinde sağlık kontrolleri gerçekleştirilecektir.

Karantinaya alınmasını gerektirecek bir durum tespit edilmesi halinde ilgili kişiler 14 gün süre ile karantinaya alınacaktır. G.        Süreç boyunca otobüs firmalarının şehir içi servis hizmetleri yasaklanmıştır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir cevap yazın