Salı , 19 Mart 2024

ENGELLİLERE, ENGEL OLMAYIN

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte 4 Haziran 2021 tarihinde Valilik Toplantı Salonu’nda, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Çevre ve Şehircilik Müdürü Kaan Sinan Tohumcu ile Erdoğan Ailesi adına Avukat Mustafa Erdoğan tarafından imzalanan protokolle yapılacak 16 Derslikli Özel Eğitim okuluyla ilgili şikayet ve basında çıkan haberlerle ilgili oda binasında kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. 

Toplantıda yaptığı konuşmasına Şehir Hastanesinde olan ancak Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi’ne de yapılacak olan kanserle ilgili PET Ünitesi’nin de aslen Nevşehirli olan Erdoğan ailesi tarafından yapılacağını ve inşaatının önümüzdeki yıl başlayacağını belirterek başladı.

Başkan Günay konuşmasının devamında okul inşaatı, yapılan şikayet ve inşaatın durdurulması ve konuyla ilgili şunları söyledi; Ramazan Abi’yle ve çocuklarıyla bir araya geldiğimde sordum. “Kaç yıldır bu şehirdesin?” “30 yıldır” dedi. “30 yıldır bu şehirde yaşıyorsan Nevşehir’e yapacağın bu okulu, bu şehre yap” dedim. Kendi aralarında görüştüler. Ramazan Bey ve Ailesi, Nevşehir’e yapılacak bu okulu Tekirdağ’a yapmaya karar verdiler. Valilikte protokol yapıldı. Milli Eğitim Müdürü arazileri gösterdi. Hürriyet Mahallesi 703 Ada, 96 Parsel’de, Hazine adına kayıtlı; Zübeyde Hanım Mesleki ve Anadolu Teknik Meslek Lisesi yıktırılmıştı. Bu arazinin üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü 3 adet proje yapmış. Bu alanda ön tarafta bizim üyemizin yapacağı 16 derslikli okul var. Bu projenin maliyeti 16 milyon Türk Lirası’dır.

Bu alanda var olan ağaç sayısı 79, ağaçlar ağırlıklı olarak; sağ, sol,ön cephesinde mevcut, oturum alanına denk gelen 16 ağaç var. Bu ağaçlar sökülmeden bu projenin yapılma imkanı yok. Okul bitince peyzaj çalışması yapılacak. Bu inşaat için bu ağaçlar kesildi. Bir vatandaş şikayet ediyor. “Burası zengin bir iş adamına verildi. Buraya AVM yapılacak. Ağaçlar katlediliyor.” Orman İşletme Müdürlüğü burayla ilgili  “Kabuklu ağaç sökülmesinde tarafımızca herhangi bir sakınca görülmemişti” diye rapor veriyor. 15-16 ağaç kökleriyle beraber alınarak, okulun başka bir bölümüne de, ormana da dikilebilir. Bu konuyla ilgili bazı arkadaşlarımız haber yapmışlar. Şikayetler üzerine CİMER’e kadar gidiyor. Vali Bey rahatsız oldu. Vali Bey’i bakan aradı.

Bu ağaçlar sökülmeyecekse; bu okul buraya nasıl yapılacak? Bu iş adamı hayırseverde diyor ki, “Ben bu okulu buraya yapmaktan vazgeçeyim.” Kim kaybedecek? Tekirdağ kaybedecek. Allah kimsenin başına vermesin ama özürlü çocuklarımız burada eğitim alacak. Ben, Sayın Valimizden destek istedim. Ben, basına anlatırım. Tekirdağ Basını bu konuda bize destek verir” dedim. Bu konuda sizlerden destek istiyorum. Herhamgi bir kayıp yok. İnşallah bu projenin açılışında da birlikte gururlanırız. İnşaat bu eğitim-öğretim döneminde de tamamlanmış olacak. Hepinize buraya geldiğiniz ve beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.”

Şehrimizde bu okulda eğitim görecek engelli değil özel bireylerimiz belki de burada aldıkları eğitimle hayatta tek başına yaşamayı ve kendi kendilerine yetmeyi öğrenecekler. Onların bu şanslarını lütfen kimse ellerinden almasın ve bu okulun yapımına engel olmasın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir cevap yazın