Cuma , 26 Nisan 2024

ENGELSİZ PARK HAYIRLI OLSUN

Süleymanpaşa Belediyesi, Aydoğdu ve Çınarlı Mahallelerinin kesiştiği alanda 2003 yılında Mardin’de teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Tekirdağlı Jandarma Komando Gökmen Yavuz’un ismi verilen ilçenin gerçek anlamda ilk engelsiz çocuk parkını törenle hizmete açtı. Törene; Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Ak Parti İl Başkanı Mestan Özcan, Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin, engelli dernekleri ile diğer sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları, engelli vatandaşlar ve aileleri ile basın mensubu katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel yaptı. Başkan Yüksel konuşmasınd;  “Süleymanpaşa Belediyesi olarak engelli kardeşlerimizin kullanımına uygun hale getirerek, şehrimize kazandırdığımız Engelsiz Oyun Parkımızın açılışındayız. 2011 yılında yapılan ve bir süre hizmet verdikten sonra kaderine terk edilen bu parkı sil baştan yenileyerek bugün engelli kardeşlerimizin hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çocuklarımıza armağan ettiğimiz bu parkımıza Tekirdağlı şehidimiz Gökmen Yavuz’un ismini vererek aziz hatırasını sonsuza kadar yaşatmak adına bir adım attık. Allah şehitlerimizden razı olsun. Bu parkımız gibi 30’a yakın park açılışını yılsonuna kadar yapmış olacağız. Bu kadarla kalmıyoruz, 28 farklı noktada spor tesislerimiz yapılıyor.”

 Başkan Yüksel, konuşmasının devamında Tekirdağ’a 180 milyon liralık dev spor yatırımının olduğunu belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü; “Başta Meclis Başkanımız Prof. Dr. Sayın Mustafa Şentop’a, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Tekirdağ milletvekillerimize, Ak Parti İl, İlçe başkanlarımız ve yönetimlerine, Cumhur İttifakı’nın diğer teşkilat mensuplarına da bu süreçteki katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Spor Salonumuz yenileniyor, yeni bir yüzme havuzu yapılacak. Birçok okulumuza çok amaçlı spor sahaları yapıyoruz. Bitmedi, Çınarlı Mahallesi’nde Papaz Çeşme civarındaki yolları tamamen sökerek yeniden yaptık. Eylül ayı içerisinde de Aydoğdu Mahallesi’nde yol çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Şu anda Çiftlikönü Mahallesi’nde çalışmalarımız sürüyor. Çirkin kablo görüntüleri ortadan kaldırıldı, hepsini yeraltına aldık. Bütün bozuk yollar söküldü, yeniden yapılıyor. Yavuz Mahallesi’nde Pazartesi Pazarı’nı tamamen kaldırdık, yeniden yapıyoruz. Eylül ayına yetiştirmeye çalışıyoruz. Süleymanpaşa’da ilk defa kapalı bir pazaryeri olacak. Bitti mi? Yine hayır. Cuma günü tüm Trakya’nın gözdesi olacak bir yatırımımız daha, Rumeli İskelesi’ni ve Selanik Meydanı’nı Sayın Meclis Başkanımızın katılımlarıyla hizmete açıyoruz. Kumbağ Mahallemizde 25 bin ton civarında asfaltlama yaptık. Şehrin bütün cadde ve sokaklarında, nereye başınızı çevirirseniz Süleymanpaşa Belediyesini görüyorsunuz, görmeye devam edeceksiniz.

Ben bu şehirde yaşamaktan, 205 bin hemşerimle birlikte aynı havayı solumaktan gurur duyuyorum. Süleymanpaşa, birlik ve beraberlik içinde olduğumuzda başaramayacağımız hiçbir şey olmadığının göstergesi olacaktır. Çalışmalarımızı mümkün olduğunca belediyemizin kendi imkânlarıyla gerçekleştiriyoruz. Bu park da bu şekilde yapıldı. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımdan Allah razı olsun. Önümüzdeki günlerde Süleymanpaşa’da bir de engelsiz ev yapmayı planlıyoruz. Engelli derneklerimize de bir çağrıda bulunmak istiyorum. Derneklerimiz birleşirse sesleri daha gür çıkar ve biz de size daha sağlıklı hizmetler sunabiliriz. Açılışımıza katılan sizlere teşekkür ediyor, Cuma günü yapacağımız Rumeli İskelesi açılışımıza da bekliyorum” dedi.

Başkan Yüksel’in ardından kürsüye gelen Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, engelli vatandaşların istifadesine sunulan Şehit Gökmen Yavuz Engelsiz Çocuk Parkı’nı şehre kazandırdığı için Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’e emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek hizmete açılan Şehit Gökmen Yavuz Engelsiz Çocuk Parkı’nı Başkan Yüksel, diğer katılımcılarla birlikte gezerek parktaki engelsiz oyuncakları inceledi. Başkan Yüksel, Kaymakam Kaya ve Ak Parti İl Başkanı Mestan Özcan ile birlikte tekerlekli sandalyeye binerek parkta dolaştı. Tekerlekli sandalyeyle salıncağa binen Yüksel, engellilerin günlük hayatta büyük zorluklar yaşadıklarını, onların hayatını kolaylaştırmak için gerekli adımları atmaya devam edeceklerini ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın