Salı , 23 Nisan 2024

UYGULAMALI BUDAMA EĞİTİMİ

   Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı kırsal kalkınma projeleri kapsamında verdiği uygulamalı eğitimlerle vatandaşların bilinçli tarımla birlikte kaliteli üretim yapmasına destek oluyor.

   Bağcılık, meyvecilik ve zeytinciliği geliştirmeye destek olmak amacıyla proje kapsamında;

arazi uygulamalı budama eğitimleri veriliyor. Arazi uygulamalı budama eğitimi bağcılık, meyvecilik ve zeytinciliğin yoğun olarak yapıldığı Şarköy İlçesi’nde yapıldı. Şarköy ilçesine bağlı 15 Mahalle’de 5 gün süreyle verilen budama eğitimlerine; İzmir Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsünden Ziraat Yüksek Mühendisi Özgür Dursun, Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsünden; Ziraat Yüksek Mühendisleri Ahmet Semih Yaşasın, Serkan Candar, Tezcan Alço ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Bahçe Bitkileri Anabilim Dalından Doç. Dr. Elman Bahar katıldı.

   Bağ, meyve ve zeytin budamasını çiftçiye teorik bilgiler de aktaran, doğru gübreleme ve ilaçlama için toprak analizinin önemine vurgu yapan uzmanlar çiftçilerin soru ve sorunlarını dinleyerek, merak ettikleri ve sıkıntı yaşadıkları konular hakkında da bilgi verdiler.

   Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından gelişen teknoloji sebebiyle kırsal kesim için değeri günden güne artan bağ, meyve ve zeytin yetiştiriciliğinde budama eğitimleri vatandaşların desteği ve ilgisiyle birebir uygulamalı olarak gerçekleştirilmiş oldu. Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından; tüm kırsal mahallelerdeki eğitim çalışmalarının devam edeceği belirtildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın