Çarşamba , 24 Nisan 2024

EŞKİNAT “RUHSATSIZ İŞ YERLERİNE GEREKEN YAPILACAK”

   Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat tarihi belediye binasının bahçesinde basınla buluşarak yapılacak olan 360 derece Panorama Projesini anlattı, basının sorularını cevapladı.

     Eşkinat’ın yapılacak çalışma hakkında basına şunları söyledi: “Bu şehirde başlayacak olan çalışmanın haberini sizlerle paylaşmak için burada bunuyoruz. Bir sistemi ihale ettik. Ciddi bir bedel ödedik. Arabanın üzerinde ki bu cihaz Süleymanpaşa’nın köyleri dâhil sokaklarını dolaşacak, hafızayla aktaracak. 20 kişilik ekip hane bazında belirlemelerde bulunacak. 2 bilgi veri halinde sisteme yüklenecek.

   1 Ekim’e kadar bir iş yerinin ruhsat alabileceği broşürlerini personel esnafa dağıtacak. Ruhsatta ciddi bir sorun var. 1 Ekim itibariyle ruhsatsız iş yeri varsa; seçim kaygısı olmadan gereği yerine getirilecek. Ruhsatta 360 derece çalışmanın tamamlanması ile önemli bir gelir kaynağı Süleymanpaşa için tamamlanmış olacak.

     İmarları Netcat sistemine geçiyoruz. Topladığımız bilgileri büyükşehre aktaracağız. Tabela ölçümleri de bire-bir yapılacak.”

     Eşkinat sistem hakkında bilgi vermesi için sözü Bilgi İşlem Müdürü Şahin Begiç’e bıraktı. Begiç sistemle ilgili özetle şunları söyledi: “Bu çekim yapıldığında 2015 verileri güncellenmiş olacaktır. Maliyeti biraz detaylandırmak gerekir. AKOS yeni dönemde farklı çalışmalarla kendini güncellemeye başladı.

     Coğrafi Bilgi Sistemi; Coğrafi yazılımlar üzerine çalışan belli müdürlüklerin kullandığı coğrafi bilgilerin üretildiği otomasyondur. Bu otomasyonda bilgilerin ne kadar güncelse hizmet o kadar iyi olur.

     Bu cihaz 73 mahalleyi gezecek. Çekimler gerçekleştirecek. Yetkisi olan müdürlük bunu kullanmaya başladığında; o binanın yüksekliğini, kaldırıma mesafesini, aklınıza gelen her türlü bilgiyi görecek. Personel bunları ölçmeyecek. 73 mahallenin bina verisinin güncel olmasını sağlayacak. Verinin; bina, ev, işyeri anlamında şu anda elemanlar piyasada çalışmaya başladı. Özür oranlarını soruyoruz. Engelli vatandaşlarımızla ilgili bilgiler soruyoruz. Bunlar altlık olarak kullanılacak bilgilerdir.

     Bizim kent rehberimiz tamamen vatandaşa açık, ücretsiz olacaktır. Bu iki sistem Aralık olmadan vatandaşın hizmetinde olacaktır. 2 ayrı alanda çalışıyoruz. Alanlar ayrı Netcat firması %100 Türk firmasıdır. Bu nedenle biz onu tercih ettik.”

     Bu ihtiyaç neden çıktı, tabela vergilerinde kaçak büyü müdür? Bu soruya Eşkinat şu cevabı verdi: “Ciddi ölçüde gelir kaçağı vardı. Bunun sabitlenmesi için, sıfır noktasını bulmak lazımdı. Yarın bu defa imar anlamında da ihtiyacımız olacak. 10 milyar gibi gelir kaçağı var. Bunun önüne geçebilmek için bu çalışmayı başlattık.”

   Sistemin maliyeti ve her yıl bu maliyet ödenecek mi sorusuna Begiç’in cevabı: “Kent otomasyonu, kent rehberi hizmet çalışması için 12 milyon gibi teklifte bulunuldu. İhaleye çıktık 450.000TL mal ettik. Yenilemede sadece çekim ücreti ödeyeceğiz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın