Salı , 19 Mart 2024

TEKİRDAĞ’IN DOKTOR SORUNU MECLİSTE

   CHP Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Üyesi Emre Köprülü, Tekirdağ ilinde sağlık alanında yaşanan sorunları Meclis gündemine taşıdı.

   Geçen dönem birçok kez gündeme getirmesine rağmen, özellikle ilçe hastanelerindeki uzman doktor sayısındaki yetersizliğin bir türlü giderilmediğini vurgulayan Köprülü, “İlçe hastanelerindeki uzman doktor sıkıntısı vatandaşlarımızı mağdur etmektedir. Konuyla ilgili olarak birçok kez Bakanlık nezdinde girişimlerde bulunmamıza rağmen, sorunun çözümüne katkı sağlayacak bir çalışma yapılmadı” dedi.

   Köprülü, iktidar partisi tarafından, yıllardır sağlık alanında büyük bir iyileşme varmış gibi propaganda yapıldığını belirterek şunları söyledi: “AKP döneminde, hastanede bekleme dönemi yerine evde bekleme dönemi başladı. Acil yapılması istenen testler veya tetkikler için bile günlerce sonrasına sıra veriliyor. Uzman cerrahların olmayışı nedeniyle önemli ameliyatların çoğunu İstanbul veya Ankara’ya sevk ediliyor. Tekirdağ gibi büyükşehirde bile bu sorunların yaşanması, AKP’nin sağlık politikasının çöktüğünün göstergesidir.”

   Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği önergesinde Köprülü şu sorulara yer verdi:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI

Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Sayın Mehmet Müezzinoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması konusunda gereğini arz ederim.

Emre KÖPRÜLÜ

Tekirdağ Milletvekili

TBMM Başkanlık Divan Üyesi

Tekirdağ ili, Süleymanpaşa, Çorlu, Çerkezköy, Ergene, Kapaklı, Saray, Hayrabolu, Marmaraereğlisi, Malkara, Şarköy ve Muratlı ilçelerinde uzman doktor ve sağlık personeli sıkıntısı vardır.

İlimiz nüfusunun 1 milyona yaklaşıyor olmasına karşılık, bu nüfusun sağlık sorunlarının çözümünü sağlayacak yeterli uzman doktorun olmayışı, hastalara büyük bir mağduriyet yaşatmaktadır.

İlçelerdeki hastalarımız tedavi için kent merkezine, yeterli olmaması durumunda ise başka şehirlere gitmekte, ameliyatlar için günlerce beklemek durumunda kalmaktadırlar.

AKP hükümetleri dönemlerinde, bu partinin yetkilileri tarafından seçim süreçlerinde birçok konuda olduğu gibi, Tekirdağ ilimiz için sağlık alanındaki sorunlarının giderileceği vaatlerinde bulunulmuş, yakın tarihte başta Şarköy ve Malkara olmak üzere ilçelerimize yeni devlet hastaneleri yapılacağı söylenmiştir.

Buna göre;

Yukarıda sayılan ilçelerde uzman doktor sayısı nedir? Hangi branşlarda uzman doktor mevcuttur? İlçelere göre dökümü nedir?

Bu ilçelerdeki aile hekimi sayısı kaçtır? Yine bu ilçelerde bulunan hemşire, ebe, sağlık memuru sayısı kaçtır?

İlçelerde uzman doktor ve yardımcı sağlık personeli bulunmadığının tespiti halinde bu kadrolara atama yapılacak mıdır? Bununla ilgili bir kadro çalışması mevcut mudur?

Şarköy ve Malkara’ya yapılması planlanan yeni devlet hastanelerinin son durumu nedir? Bu hastaneler ne kadar zaman içerisinde hizmete girecektir?

Tekirdağ ilimiz için planlanan sağlık yatırımları nelerdir?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir cevap yazın