Salı , 19 Mart 2024

KADIN EMEKÇİLERİN BULUŞMASI

   Tekirdağ Kent Konseyi Kadın Meclisi ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa düzenledikleri; kadınlara destek vermek, ekonomiye katkılarını arttırmak, çiftçilik ve ev hanımlığı yapan kadınların evlerinde hazırladığı ürünlerin satışına destek olmak amaçlı “Kadın Emeği Günü” programının ikincisi Şarköy’ün Mürefte Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

   Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda kürsüye ilk davet edilen isim Mürefte Mahallesi Muhtarı Rahmiye Kural oldu. Kural konuşmasında şunları söyledi: “Tekirdağ Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin düzenlemiş olduğu “Kadın Emeği Günü” etkinliğimize hoş geldiniz. Bizleri şereflendirdiniz. Sizlere kendi evinizdeki kadar rahat olma adına ve güzel mahallemizden iyi anılarla ayrılarak bizleri hatırlamanızı dilerim. Etkinlik alanımızda hizmetinize sunulmuş olan kadınlarımızın üretmiş olduğu ürünlerimiz, yöremize ait olup sizlerin de katılımınız ile amacına yönelik çalışmaları taçlandıracaktır. Hepinize yeniden hoş geldiniz diyorum ve yapacağınız alışverişlerde kadınlarımıza vereceğiniz katkıdan dolayı hepinize teşekkür ediyoruz.”

   Kural’dan sonra kürsüye Tekirdağ Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Çiğdem Tarar davet edildi. Tarar konuşmasında: “Tekirdağ Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak bundan önce Malkara Sarıpolat Mahallesi’nde tarım kesiminde çalışan kadınlarımızın el emeği, göz nuru üretmiş olduğu ürünlerin tanıtımı ve satışa sunulması noktasındaki etkinliğimizin ikincisini Marmara’nın incisi Şarköy Müğrefte Mahalle’mizde gerçekleştiriyoruz. Etkinliğimize hoş geldiniz. 15 Temmuz tarihinde demokrasiye karşı yapılan kalkış sonrası böyle bir etkinliğe katılımınız bizlere birlikte olmanın ne kadar değerli olduğunu gösteriyor. Etkinliğimize katkısı olan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum ve sizlere tekrar hoş geldiniz diyorum” dedi.

   Tarar’dan sonra kürsüye Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan davet edildi. Aslan’ın konuşmasından satırlar: “Böylesi günler bizler için özellikle içinde bulunduğumuz mekânlar için önemli günler. Mürefte’de ilk aktivitemiz, Mürefte; 6-8 bin yıllık tarihin adıdır. Mürefte; bin bir çiçek, bin bir fidan anlamına geliyor. Balkan Savaşları’nın başladığı yıllarda nüfusu 15 bin civarında, bu beldenin; ekolojisi, iklimiyle getirdiği insanların 8bin yıllık tarihi değerlere dönüştürdüğü ürünler var. Birde bunları hanımların yapmak istediği düşünülürse anlamı daha büyük olur. Bir kadının; özümsemediği, benimsemediği hiçbir hareket başarı kazanamaz. Ben; Mürefteli Hanımlara teşekkür ediyorum. Biz; bizim dışımızdakilere, bizden sonrakilere aktarabileceğimiz değerin sahibiyiz. Bundan sonra buradakilerin zamanlarının birazını sokaklara ayırmasını istiyorum. Sokakları dolaşın, eski binaların yapılarına, kapı aralığından da olsa bir bakın. Hepinize saygılar sunuyorum.”

   Aslan’dan sonra kürsüye Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Ayça Çevikelli davet edildi. Çevikelli şunları söyledi: “Bayanların burada oluşturdukları organizasyon Tekirdağ’ın tüm ilçelerini bir arada topladı. Kent Konseylerinin hanımların üretimine yönelik faaliyetlerine teşvik edici destek vermek görevimizdir. Ergene Belediyesi olarak biz, kent konseylerinin yanındayız. Hanımlarımızı tebrik ediyor, el ele daha güzel işler diyor, sevgiler sunuyorum.”

   Çevikelli’den sonra kürsüye davet edilen isim Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok oldu. Altınok konuşmasında özetle şunları söyledi: “Tekirdağ’ın 11 ilçesinden gelen Kent Konseyi Kadın Meclisi üyelerim, hepiniz hoş geldiniz. Mürefte 2 yıl önce beldeydi. 3.500 nüfusa sahipti. Şu anda 15 bin nüfusa sahip, 2017 yılında Mürefte’de yapacak işimiz kalmayacak. 2017 sonunda ağaç dikmeye geleceğiz. Biz; kadınlarımıza çok önem veriyoruz. Şarköy’de Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin diğer Kadın Meclislerinin yanındayız. Kadınlarımız nereden bir işi tutarsa mutlaka başarıyorlar. Bugün sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Hepinize saygı ve sevgiler sunuyorum.”

   Altınok’tan sonra kürsüye davet edilen isim CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer oldu. Yüceer konuşmasında: “Öncelikle Tekirdağ Kent Konseyi önderliğinde ama görüyorum ki bütün kent konseyleri burada, ablalarımız, kardeşlerimiz burada, biz; “emek en yüce değerdir” diyen partinin üyeleriyiz. Biz; kadın erkek diye ayırmıyoruz. Özde de, sözde de insan önemli. Bizim için her koşulda önce insan olmak önemli. Bizi toplumun dışına atan, emeğimizi görmeyen bir toplumun üyeleriyiz. Burada çok önemli bir şey yapıyor. Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Çiğdem Hanım, kadın emeğini görünür yapıyor. Kadın emeğinin olmadığı hiçbir şey yok, görünür, kıymetli değil. Kadınlar, gücünün farkında değil. Yok sayıldığımız, emeğimiz görülmediği için maalesef toplumun gerisine itilmiş durumdayız. Bize düşen, bu emeği, alın terini görünür hale getirmek. Bugün, güzel ama yeterli değil. Bugün buradayız; daha nicelerinde beraber oluruz. Bu daha başlangıç, mücadeleye devam diyorum. Daha nicelerinde buluşmak için hepinize teşekkür ediyor, kazancınız bol olsun diyoruz” dedi.

   Açılışlardan sonra Mürefte’ye gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak davet edildiği kürsüde yaptığı konuşmasında özetle şunları söyledi: “Tekirdağ’ın bütün ilçelerinden sizlere selam getirdim. Bu çalışmayı yaptığı için Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanına teşekkür ediyorum. Kent Konseyleri; yerel yönetimlerin dinamik gücüdür. Hayata geçirdiği projelerle bulunduğu ilin gelişmesinde ve ilerlemesinde büyük rol oynar. Kadın Emeği Günü programının burada düzenlenmesinin ayrı bir önemi var. Şarköy doğal güzellikleriyle, turizmin çeşitleriyle, tabiatın bize verdiği her türlü güzelliklerin mevcut olduğu bir ilçemiz. Bugün burada Şarköy’ün doğal güzellileri ile kadınlarımızın el emekleri ile ürettiği güzellikler bir araya geldi. 11 ilçemizi de çok seviyoruz. Büyükşehir olmamızın 843. günü, 32 ayımız var. Bütün projelerimizi gerçekleştirdiğimizde çok güzel bir Tekirdağ olacak. Bu projeyi gerçekleştirenlere çok teşekkür ediyorum.”

   Konuşmasının sonunda Mürefte Mahalle Muhtarı Rahmiye Kural’ı yanına çağıran Başkan Albayrak her etkinliğe katıldığı için kendisine teşekkür etti. Konuşmasından sonra Başkan Albayrak stantları gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Onların taleplerini dinledi, not aldırdı ve en kısa sürede çözüleceğinin sözünü verdi. Başkan Albayrak’ın, Mürefte Kadın Emeği Günü programı “Mürefte Güzelleştirme Derneği” ziyareti ile sona erdi.

KADIN MUHTARLAR ÇALIŞTAYI

   Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; Tekirdağ Kent Konseyi Kadın Meclisi ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği Şarköy Mürefte Mahallesi’ndeki “Kadın Emeği Günü” programında yaptığı konuşmasında yakında “Kadın Muhtarlar Çalıştayı” yapılacağını açıkladı.

   Tekirdağ Kent Konseyi Kadın Meclisi ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği Şarköy Mürefte Mahallesi’ndeki “Kadın Emeği Günü” programına katılan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak burada yaptığı konuşmasının sonunda yakında “Kadın Muhtarlar Çalıştayı” yapacaklarını açıkladı.

   Başkan Albayrak Mürefte Mahallesi Muhtarı Rahmiye Kural’ı yanına çağırarak yaptığı açıklamada ““Muhtarımız her etkinliğimizde yanımızda oldu. Muhtarlar çalıştaylarımıza katıldı. Yakında “Kadın Muhtarlar Çalıştayı” yapacağız. Ben; hep yanımızda olduğu için muhtarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir cevap yazın