Salı , 19 Mart 2024

KİRAZ GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) öğrencilerinin Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) yarışmaları için Üniversitemiz bünyesinde kurulan “Güneşinoğlu” ekibi tarafından tasarlanan ve üretilen, eklenen far ve silecekler sayesinde yola çıkabilir hale de gelen elektrikli otomobil “Kiraz” görücüye çıkıyor.

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı tarafından organize edilen ve 1-7 Ağustos 2016 tarihlerinde yabancı takımların da katılımına açık olan Alternatif Enerjili Araç Yarışlarının 12’ncisinde boy gösterecek olan “Kiraz” ekibi; NKÜ Rektörü Osman Şimşek ile Rektör Yardımıcısı İsmail Yılmaz’a rektörlük binası önünde yarışma ve aracın özellikleri ile ilgili bilgi verdi.

TÜBİTAK yarışmaları için ürettikleri “Kiraz”ın teknik özelliklerini TÜBİTAK’ın belirlediği çerçevede geliştirdiklerini vurgulayan Güneşinoğlu ekibinin koordinatörü İlker Hüseyin Çelen; “Bu aracımızı TÜBİTAK yarışlarına hazırladığımız için daha düşük kapasiteli piller kullanıyoruz. Bu sene 60’ın üzerinde takımın katılacağı yarışmada hedefimiz ilk 10’a girebilmek. Aracımız, bataryaları tam dolu olduğunda yaklaşık 500 kilometrelik” bir yol kat edebiliyor” dedi.

NKÜ Rektörü Şimşek’in de denediği elektrikli otomobil “Kiraz”, daha sonra rektörlük binası önünde kısa bir tur yaptı. Elektrikli otomobil “Kiraz Ekibi”ne 1-7 Ağustos’taki yarışmada başarı ve iyi bir dereceyle dönmeleri dileğinde bulunan Rektör Şimşek: “Bundan sonraki dönemlerde de öğrencilerimizin içinde bulunduğu ve kendisini geliştirdiği projelere destek vermeye devam edeceğiz. Gelecek yıllarda bu konuda proje çağrısı yapıp bu tip çalışmaların başarıya ulaşması için destekler sağlayacağız” dedi. “Kiraz Ekibi”nin rektörlük binası önündeki bilgilendirmesi hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir cevap yazın