Salı , 19 Mart 2024

“İYİ PARTİYİ TEKİRDAĞDA İKTİDAR YAPACAĞIZ”

İyi Parti İl Başkanlığı Ramada Otel’de düzenlediği yemekle yeni yönetimini basına tanıttı. Tanıtım toplantısı yemek sonrası kürsüye gelen Elif Demirbaş’ın “Bugünkü toplantımızın amacı; 2. Olğan Kongresinde seçilen arkadaşları basınla buluşturmak içindir. 19 Temmuz’da Tekirdağ’da az görülen bir demokrasi şöleniyle kongremizi gerçekleştirdik” cümleleriyle yaptığı selamlama konuşması ile başladı. Demirbaş’ın daveti ile kürsüye gelen İyi Parti İl Başkanı Sertaç Alkaya yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Basınımızın çok değerli temsilcileri sizleri Tekirdağ İyi parti il Başkanlığı olarak saygıyla selamlıyorum. Değerli hazırun bildiğiniz gibi 19Ttemmuz’da gerçekleştirdiğimiz 2. Olağan kongremizde son yıllarda ilimizde yaşanmamış bir demokrasi şöleni yaşattık. 3 adayla girilen yarışın adil olması için elimizden ne geliyorsa yerine getirdik. İnanıyorduk ki; böyle 3 adaylı bir yarıştan, sonuç ne olursa olsun, kalite çıkar, güçlü kadrolar çıkar, iyi bir yönetim çıkardı. Dolayısıyla partimiz de bu yarıştan güçlenerek çıkmış oldu..
Öyle de oldu. Yüksek bir katılımla gerçekleşen kongremiz sonucunda, delegelerimiz geçirilen zor dönemde partimizi Tekirdağ’da sırtlayan ekibime destek vererek 3 yıl daha bizleri hizmet için görevlendirdi. Şimdi parti içinde başkanlık yarışı sona erdi. Delegenin hür kararına rağmen hala başkanlık yarışını devam ettirmek, partiye zarar vermek demektir. Bunu herkesin iyi bilmesi gerekmektedir.
Genel Başkanımız Meral Akşener in “Millet bizi çağırıyor” çağrısına uyarak yaşanılan güçlükleri aşmak için her birimiz mücadelenin bir kenarından tutmamız gerekir. Dar hizipçilik yerine hep birlikte İyi partiyi ilk genel seçimde iktidarı devralmaya hazırlamamız gerekmektedir. Aksi takdirde kenarda 3 yıl bekleyeyim seçim döneminde yine ortaya çıkarım diyenler boş yere kendini avuttuklarını iyi bilmelidirler. Çünkü partimiz hızla kurumsallaşmakta ve yükselişinin arkasında emek sahipleri de günden güne artmaktadır. Gelecekte gerçekleşecek seçimlerde adayların bu emek sahiplerinden seçileceği konusu tartışmasız bir gerçektir. Yani kısaca gelecekte, tarlada izi olmayanın harmanda da yüzü olmayacaktır.
Değerli İl yöneticilerimiz ve Basınımızın kıymetli temsilcileri, Türk siyaseti ve ülkemiz çok zor günler geçiriyor. Ülkemiz; daha adının bile tam olarak ne olduğu anlaşılamayan bir sistemle yönetilmeye çalışılıyor.
Bu sisteme Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi diyen var, başkanlık sistemi diyen var… Biz ona tek adam rejimi diyoruz. Bu rejimde parlamento adeta fonksiyonunu yitirmiş, ülkenin tüm kurumları partizanca siyasallaştırılmış, diyanet bile hükümet icraatlarına yönelik fetvalar vermeye başlamış durumdadır. Özgür ve bağımsız basın susturulmuş, haksızlıkları cesurca haykıran bağımsız gazeteciler tutuklanmış halde. Sesimizi duyurmaya çalıştığımız, elimizde kalan birkaç iletişim platformundan biri olan sosyal medyanın akıbeti bile belli değil. Bütün bu zorluklara rağmen,Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hiçbir güçlükten yılmadık, yılmayacağız ve mücadelemize aynı inanmışlıkla devam edeceğiz..
Değerli arkadaşlarım, Sizler bu ülkeyi yönetenlerin elinden bu yetkiyi devralacak, bir partinin mensuplarısınız. İyi Parti, kurulduğu günden beri heyecanını, iddiasını ve idealini hiçbir zaman kaybetmemiş olan heyecanlı insanların topluluğudur. İnanıyorum ki; bugünden yarına, yarından da öbür güne taşıyacağımız kutlu bir davanın neferlerisiniz. İşimiz kolay değil ama zor da değil. Tüm zorlukları aşa aşa bugünlere geldik ve ilk seçimde iktidarı devralana kadar da devam edecektir. Biliyoruz ki, İyi Parti milletimizin son umudu olup arkamızdadır hep var olacaktır.
Ankara Altınpark’ta gerçekleştirilen İyi Parti 2.Olağan Kurultayında Genel Başkanımız yaptığı konuşmasında bu durumu net biçimde ortaya koymuştur. Şöyle diyordu Genel başkanımız; “Dava arkadaşlarım, bizi bu güzel günde buluşturan Cenab-ı Hakka şükürler olsun. Hala buradayız. Her türlü engele, her türlü tuzağa, her türlü iftiraya rağmen., biz hala buradayız ve dimdik ayaktayız! Neden hala buradayız biliyor musunuz? Çünkü arkamızda dağ gibi duran milletimiz var” diyerek durumumuzu çok güzel anlatmıştır.
Değerli Arkadaşlarım ve Basınımızın değerli temsilcileri, İyi parti Milletin desteği ile ivmesi sürekli yükselen tek partidir. Yeni seçilen il yönetim kurulu olarak bunun bilincindeyiz. Bu nedenle hızla teşkilat yapımız güçlendirerek, kurumsal eksikleri tamamlayıp partimizi seçimlere hazırlamalıyız. Bugünden tezi yok gidilmeyen yer, sıkılmayan el bırakmayacağız. Genel Başkanımızın yaptığı gibi başta çok zor durumda olan esnaflarımız olmak üzere işçilerimiz emekçilerimizi dinleyerek onların sözcüsü olarak sorunlarını mahalli yöneticilere ve milletvekilimiz aracılığıyla da Meclise taşımaya devam edeceğiz. Korona nedeniyle çok zor günler geçiren milletimizi sesi olacağız. Sıranın bizde olduğunun farkında olarak çok çalışacağız ve öncelikle İyi Partiyi Tekirdağ’da iktidar yaparak Türkiye iktidarının yolunu açacağız. Tüm yönetim kurulu arkadaşlarıma bu kutlu yürüyüşte başarılar dilerim. Bu kutlu yürüyüşte Allah yar ve yardımcımız olsun..
Bu yürüyüş Türkiye’nin kaderini değiştirecek bir yürüyüştür.
Bu yürüyüş ilhamını, Börte Çine’nin ardında, Ergenekon’dan çıktığımız yürüyüşten alıyor.
Bu yürüyüş ilhamını, Ötüken’den kopup Bizans’ın kapısına dayanan Ertuğrul’dan alıyor.
Bu yürüyüş ilhamını, Selim Han’ın peşinden, Sina’yı aştığımız yürüyüşten alıyor.
Bu yürüyüş ilhamını, bir yaz günü Tuna’yı geçen evlad-ı fatihandan alıyor.
Bu yürüyüş ilhamını, Dumlupınar’dan İzmir’e, işgalden istiklale koşan Mustafa Kemal’den alıyor.”
Başkan Alkaya’dan sonra kürsüye Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Ayhan Bölükbaşı davet edildi. GİK Üyesi Bölükbaşı konuşmasına; “Ben de uzun yıllar yerel basında az bir dönemde ulusal basında görev yapmış, bir spor dergisinin başında dergi çıkarmış biri olarak basın mensubu kardeşlerimizin içlerinden biri olarak gününü kutluyorum” cümleleriyle başladı. GİK üyesi Bölükbaşı konuşmasının devamında şunları söyledi; “Basın’ın ne kadar zor meşakkatli bir şekilde çalışıyorlar. Basın bir Ülkenin özellikle kimsesizlerin kimi, sessiz yığınların sesidir ve Mazlumun, garibin gurabanın avukatıdır.
Bundan 2 ay önce Tekirdağ’da diğer illerimizde olduğu gibi demokrasi şöleni yaşandı. 3 Adaylı kongreyi bize yakışır şekilde gerçekleştirdik. Kaybedeni olmayan, sadece kazanını olan bir kongreyi demokrasi şöleni gibi gerçekleştirdik.
Cesurlar Hareketinin lideri Meral Akşener’in liderliğinde çok büyük engellerle karşılaşarak bugünlere gelindi. Genel başkanımız ve yol arkadaşlığı yapan bizler, önümüzde çıkarılan tüm engelleri bir bir aşarak, bir bir yıkarak bu günlere gelindi. Bugün Türkiye’nin umudu ve İYİ Partisiz hiçbir şekilde Türkiye siyasetinin denklemi kurulamıyor. İYİ Parti Türkiye’nin siyasetini belirleyen bir konuma gelmiştir. Önümüzdeki süreç bizi hızla kaçınılmaz bir erken seçime götürüyor. Bu inanmış kadrolar Genel Başkanımız Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı yapmak için, İYİ Partimizi de İktidar yapmak için ant içtik. Helal oylarla İYİ Parti iktidar olacaktır. Bu inanmış kadrolara biz minnet duyuyoruz. İYİ Parti İl Başkanı Sertaç Alkaya ve Yönetimine üstün başarılar diliyorum. Yolları bahtları açık olsun.”
Sertaç Alkaya Başkanlığındaki İyi Parti Tekirdağ İl Başkanlık divanı listesi: Kazım Rıfkı Ayan İl Teşkilat Başkanı, Haluk Çınar İl Sekreteri, Hilal Ünal Hukuk ve Adalet Politikaları, Nevrettin Gürses İl Muhasibi, Muzaffer Doğan Siyasi İşler ve Milli Güv. Pol. Başkanı, Özkan Yılmaz Seçim İşleri Hukuk ve İnsan Hakları Başkanı, Necdet İskender Yalçıner Eğitim Politikaları Başkanı, Elif Demirbaş Ekonomi, Kalkınma Politikaları Başkanı, Ercan Kısa Yerel Yönetimler Başkanı, Gökçe Gülçiçekli Kadın Politikaları Başkanı, Fahrettin Özzade STK- Ulusl. İlişkiler Başkanı, Aylin Akbulutlar Basın- Halkla İlişkiler Başkanı, Büşra Atalay Toplumsal ve Sosyal Pol. Başkanı, Halide Savaş Doğa ve Çevre Pol. Başkanı, Aylin Akbulutlar Basın ve Halkla İlişkiler Başkanı, Yalçın Taş Medya ve Progç. Sorumlu Başkan, Kerem Cem Aynacıoğlu Gençlik Politikaları Başkanı.
Tanıtım toplantısı basına çiöek verilmesi ve günün anısına toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

DİKTAŞ’TAN ÇOCUKLARA BAYRAM HEDİYESİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çorluda Millet Bahçesi ve Cumhuriyet Parkını Çorluspor …

Bir cevap yazın