Cumartesi , 20 Nisan 2024

ÜRETİCİLER EĞİTİM SERTİFİKALARINI ALDILAR

Trakya Kalkınma Ajansı’nın 2015 Yılı Sosyo-Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklediği Keşan İlçesi Sert Kabuklular Üreticileri Birliği tarafından yürütülen “Kaliteli Ceviz ve Badem Üretimi” isimli proje kapsamında eğitime katılan çiftçilere Keşan Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen  törenle sertifikaları verildi.

Sertifika törenine; Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Edirne İl Genel Meclis Başkanı Abdülaziz Çıkıkçı, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Keşan İlçesi Sert Kabuklular Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Serin, KİSKÜB üyeleri, ilçe protokolü, çiftçiler ve basın mensupları katıldı.

Törenin açılış konuşmasını KİSKÜB Başkanı Ahmet Serin yaptı. Konuşmasında proje hakkında katılımcılara detaylı bilgiler veren Serin, desteklerinden dolayı Trakya Kalkınma Ajansı’na teşekkür etti. Serin’den sonra kürsüye davet edilen TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin oldu. Şahin konuşmasında; “Bu tür uygulamalara destek verilmesi çok önemlidir. Biz bu tarz girişimlerin her zaman arkasındayız. Biz sadece para vermiyoruz, her zaman üreticimizin yanında oluyoruz. Kalkınma dediğimiz olay, bu tarz küçük işlerle başlar. İleriki yıllarda Keşan’dan Avrupa’ya ceviz ve badem ihracatı yapılmasını bekliyoruz. Eğitim konusunda KİSKÜB’e her türlü maddi, manevi desteği vereceğiz. Bu işe destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Şahin’den sonra kürsüye davet edilen Keşan Kaymakamı Nuri Özder konuşmasında projenin Keşan ve Trakya Bölgesi için önemli bir proje olduğunu vurguladı. Ceviz-Badem Üreticiliği Kursu’na katılan çiftçilere sertifikalarının verilmesiyle tören sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın