Salı , 19 Mart 2024

İĞNEADA NÜKLEER SANTRALİNE HAYIR

   Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Kırklareli İğneada’da yapılması planlanan Nükleer Santral ile ilgili bir mesaj yayınladı.

Albayrak’ın İğneada Nükleer Santral Mesajı:

   Türkiye’nin 3.nükleer santralinin Avrupa’nın en büyük Longoz Ormanlarına yapılmasının planlandığı şu günlerde büyük bir endişe ve üzüntü içerisindeyiz.

   İstanbul ve Tekirdağ’ın yanı başında bulunan, Kırklareli il sınırları içerisinde yer alan İğneada, Longoz Ormanlarının dünyadaki 3 örneğinden biri, Avrupa’nın ise bir numarasıdır. Sahili, bitki örtüsü çeşitliliği, tarihsel ve kültürel mirası, milli park alanı ile Dünya’daki ender değerlerden biri olma özelliği taşımaktadır. Aynı zamanda nesli tükenmekte olan birçok hayvan ve bitkiye ev sahipliği yapan bu cennet, alternatif bir turizm bölgesi olarak adını tüm Dünya’ya duyurmuştur.

    Geleceğe taşınması gereken bu değerli miras, kurulması planlanan Nükleer Santral nedeniyle büyük bir tehdit ve risk altında bulunmaktadır. Bugün gelişmiş ülkeler nükleer santrallerini kapatmakta, yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmektedir. Dolayısıyla böylesine değerli ve eşsiz bir yerde planlanan santralin yapılması doğru bir uygulama olmayacaktır. Bölgeye ve halkına vereceği zararlar ve riskler, orada yaşayan insanlarımızın sağlığını, huzurunu ve mutluluğunu olumsuz yönde etkileyecektir.

    20. yüzyılın ilk büyük nükleer felaketi Çernobil’in ülkemizde ve dünyadaki yankıları hala devam ederken, yeni bir facianın yaşanmasına Trakya halkı olarak, Tekirdağ olarak hayır diyoruz. Longoz Ormanlarının yok olmasına, hayvanların evsiz kalmasına, nükleer santral yapılmasına izin vermeyeceğiz.

            Yeşille mavinin yanında, nükleer santrallerin karşısındayız

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir cevap yazın