Cuma , 29 Mart 2024

EĞİTİMCİLER İLETİŞİMİ ANLATTILAR

   NKÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nun ev sahipliğinde; NKÜ Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Dönüşüm Konağı Başarı  Psikolojisi Enstitüsü işbirliğinde “İletişim Ustalığı Zirvesi Eğitim Semineri” düzenlendi. Seminere; NKÜ’ni temsilen Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Doç. Dr. Murat Çetin, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Cevdet Arıtaşı ve Öğr. Gör. Harun Eker, Dönüşüm Konağı Başarı Psikolojisi Enstitüsü kurucusu Yahya Hamurcu, eğitmenler Necati Niş, Zeki Varan, Bülent Öner, Celalettin Balcı, Nebil Hüseyin, Gökhan Er, Mehmet Baş, Ufuk Mete Yıldız, Çağatay Demirkol ve Gürcan Sağdıç ile öğretim elemanı ve öğrenciler katıldı.

     Seminerin açılış konuşmasında Doç. Dr. Murat Çetin “İletişim Ustalığı Zirvesi ismini taşıyan ve iki gün sürecek olan bu eğitim seminerinin öğrencilerimize hayırlı ve verimli geçmesini temenni ediyor, katılımcılara şükranlarımı, saygı ve selamlarımı sunuyorum. İletişimin alt konularının, alanında uzman eğitmenler vasıtasıyla detaylı olarak anlatılacağı bu eğitim sadece öğrencilerimiz için değil akademik ve idari personelimiz ile her kademede çalışanın mutlaka ilgi alanına girmesi gereken konuları içermektedir. Bu nedenle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

   Seminerin ilk gününde ilk sunumunda eğitmen Gökhan Er “Deneyimsel Tasarım Öğretisi” bu öğretinin ilkeleri ve soyut yasaları hakkında bilgi verdi. Er; Deneyimsel Tasarım Öğretisi hakkında özetle şunları söyledi: “Bu bağlamda bir şeyin miktarı arttıkça değeri azalır, işaretler bazı çıkarımları beraberinde getirir, ödenen bedeller hayata çeki düzen verilmesini sağlar önemli temalar olmuştur. Deneyimsel Tasarım Öğretisinin temel ilkeleri bilginin tutarlı, faydalı, uygulanabilir ve anlaşılabilir olması olarak özetlenmiştir.”

   Eğitmen Ufuk Mete Yıldız “İletişim Teknikleri” hakkında bilgi verdi. Yıldız; konuşarak, susarak iletişim kurulabileceği gibi iletişimde uyum, cesaret ve ihtiyacın önemine vurguladı. Üçüncü olarak kürsüye gelen Eğitmen Mehmet Baş kaliteli bir iletişimin nasıl gerçekleştirilebileceği konusuna değindi. Konuşmasında dokunsal, görsel ve işitsel aktarım mekanizmalarının işleyiş tarzı hakkında bilgiler veren Baş; görsel, işitsel ve dokunsal aktarımlarımız düzenli ve etkili olmalıdır, iyi bir aktarım için iyi bir algılama oldukça önemlidir, aktarımların da bir kotasının olduğu unutulmamalıdır dedi. İlk günün son sunumunda Eğitmen Bülent Öner; Algılamanın tanımı, önemi ve türleri üzerinde durarak, görsel, işitsel ve dokunsal algılamanın iletişimi nasıl kolaylaştırdığını anlattı.

   Seminerin ikinci gününde Eğitmen Ufuk Mete Yıldız “Gizemli Zıtlıklar Yasası üzerinde durdu. Yıldız; bu yasanın temelinde her şeyin zıddıyla bilinir ilkesinin yattığını belirterek bu yasa iyi kavranırsa hayatın her alanında uygulanabilir ve fayda sağlayabilir dedi. Yıldız’dan sonra Eğitmen Nebil Hüseyin; eğitim stratejileri hakkında bilgiler verdi. Hüseyin; karşımızdaki insanları tanımamız gerektiğini, aç olan birinin yanında tokluğumuzu, çocuğu olmayan bayanın yanında da çocuklar hakkında konuşulmaması gerektiğini, övgü ve eleştirilerin insanın kendisine değil davranışlarına yapılması gerektiğini, farklılıkların kabul edilmesinin iletişimde ön koşul olduğu belirtti. Hüseyin’den sonra Eğitmenler Çağatay Demirkol, Gürcan Sağdıç ve Celalettin Balcı; genel iletişim stratejileri, aktif ve pasif iletişim, iletişimde illüzyon, iletişimde bedel ve üç boyutlu iletişim konularında detaylı bilgiler verdi. Enstitünün kurucusu Yahya Hamurcu seminerin iki gününde de konuları toparlayıcı açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. İsmail Yılmaz tarafından yapılan kapanış konuşmasıyla seminer sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın