Perşembe , 25 Nisan 2024

PARİS’TE SÜLEYMANPAŞA RÜZGARI ESTİ

   Yüzyılı aşkın bir süredir geleneksel olarak her yıl Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan dünyaca ünlü Louvre Müzesi’nde düzenlenen Uluslararası Plastik Sanatlar Etkinliğine Süleymanpaşa Belediyesi’nin sponsorluğunda 24 Çağdaş Türk Plastik Sanatçısı katıldı. Müzede 4 gün sergilenen eserlerden beşi ödül aldı.

   Fransız Güzel Sanatlar Birliği (Société National des Beaux-Arts) tarafından yüzyılı aşkın bir süredir gerçekleştirilen Türk delegasyonunu Süleymanpaşa Belediyesi’nin sponsorluğunda 24 Çağdaş Türk Ressamının temsil ettiği ve 8 delegasyonun katıldığı, Uluslararası Plastik Sanatlar sergisi, dünyaca ünlü Louvre Müzesi’nde yapıldı.

   Sergi açılışına; Süleymanpaşa Belediyesi’ni temsilen; Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Başkan Yardımcısı Gülferah Güral ve Belediye Meclis Üyesi Ergün Güleryüz, Türkiye’nin UNESCO nezdinde ki daimi temsilci Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı ve eşi Sefire İnci Botsalı, Türkiye’nin Paris Başkonsolosu İhsan Emre Kadıoğlu, dünyaca ünlü piyanistimiz Gülsin Onay ve eserleri sergilenen 24 Çağdaş Türk Ressamı katıldı.

   Tarihi Louvre Müzesi himayesinde Carrousel salonunda düzenlenen serginin açılışında Türk delegasyonunu Süleymanpaşa Belediyesi’nin sponsorluğunda 24 sanatçımızın temsil etti. Sergide Türkiye’den; Nurhilal Harsa, Ahmet Yeşil, Akın Yıldırım, Ayhan Çetin, Baki Bodur, Berk Arıkan, Betül Demir Karakaya, Ceyhun Yaman, Duygu Aydoğan, Derya Ülker, Emre Lüle, Ercan Ayçiçek, Erhan Lampir, Filiz Pelit, Hakan Esmer, Mehmet Yıldırım, Metin Kalkızoğlu, Mevlüt Akar, Özgür Eryılmaz, Raşit Altun, Samed Arda Selim, Selçuk Yılmaz, Serdar Leblebici, Turgut Akarsu’nun eserleri sergilendi.

   Türk Delegasyonu sanatçılarından Filiz Pelit sergi açılışında yaptığı konuşmasında; Fransa’da olmaktan dolayı mutluluğunu dile getirerek; “Türkiye’yi en güzel şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Bu sene 24 sanatçı arkadaşımızla katıldık. Duvarda toplamda 210 resmimiz var ve önemli olan bu eserlerin bütünsel yapıdaki görüntüsü ile etkisidir.” dedi.

   Ressam Ahmet Yeşil şunları söyledi: “Ayrı disiplinde, ayrı karakterde olan 20 sanatçının güncel kavramsal bir düşünce ile yaptığı bir etkinlik. Panoya resimlerimiz asıldıktan sonra çok mükemmel, mozaik işler ortaya çıktı. Sergimiz sanatseverlerinin büyük ilgisini çekti. Bu bağlamda ülkemizi tanıtmak için üstümüze düşen görevi en iyi şekilde yaptığımızı düşünüyorum.”

   Louvre Müzesi’nde gerçekleştirilen açılış sonrasında Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat; “Sanatçılar her koşulda ülkelerinin aydınlık yüzüdür. Bizde Süleymanpaşa ilçemizi ülkemizin aydınlık yüzleri ile birlikte Louvre Caroussel alanında tanıtmanın gururunu yaşıyoruz. Fransız Güzel Sanatlar Birliğinin 100 yılı aşkın süreden beri tertiplediği Uluslararası Plastik Sanatlar sergisinde katılımcı 8 delegasyon arasında Türk delegasyonu olarak 24 eserle yer almaktan dolayı mutluyuz” dedi.

PARİS’TEN 5 MADALYA

   Sergi sonrası Fransız Güzel Sanatlar Birliği tarafından yapılan değerlendirmede, 24 Çağdaş Türk Ressamının; Heykelde bronz, tasarım kategorisinde bir altın ve bir gümüş ile iki de jüri özel ödülü olmak üzere toplam5 eseri madalya kazandı.

ŞEHRİME VE ÜLKEMİZE YAŞATTIĞINIZ GURUR İÇİN SONSUZ TEŞEKKÜR

   Ödül töreni sonrası yaptığı açıklamada oldukça mutlu olduğunu dile getiren Eşkinat; “Paris’ten 5 madalyayla dönüyoruz. Heykelde bronz, tasarımda altın ve gümüş bir de üzerine jüri özel ödülleri. Bana, şehrime ve ülkemize bu gururu yaşattığınız için başta sanatçılarımıza, büyükelçilerimize, yabancı misyon şeflerine ve elbette bizleri destekleyen Süleymanpaşa Belediye Meclisime sonsuz teşekkürler” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın