Cuma , 19 Nisan 2024

HAYRABOLU’DA ÜÇLÜ AÇILIŞ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) tarafından yapımı tamamlanan Hayrabolu; İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Tesisleri ile eş zamanlı olarak Evsel Atık Su Arıtma Tesisi de düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılışta kürsüye ilk davet edilen TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa oldu. Başa konuşmasında özetle şunları söyledi: “İçme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu tesislerinin açılışına hoş geldiniz. Hayrabolu İlçemizin yıllardan beri en büyük sorunu olan Kanalizasyon, İçme Suyu, Yağmur Suyu tesisleri tamamlandı. Hayrabolu İlçemizin alt yapı eksiklerini önemli ölçüde tamamlamış bulunuyoruz. 50km civarında içme suyu hattı döşendi. TESKİ kurulduğunda %18 olan asbestli boruyu 1 yılda %13 düşürdük. Bunu minimuma indirmeyi hedefliyoruz.

Kanalizasyonda önemli ölçüde bitirildi. Burada 56 km kanalizasyon hattını döşemiş olduk. Yağmur Suyu sorunu vardı. Bunu da önemli ölçüde çözdük. Hayrabolu 4 farklı noktadan yağış alıyor. Bunu toplayıp derelere verilme projesini tamamladık. En yakın zamanda ihaleye çıkacağız.

DSİ tarafından başlayan arıtma tesisi tamamlandı. Hayrabolu bugünden itibaren biyolojik arıtmaya kavuşuyor. 1 yıl DSİ’nin müteahhit firmasıyla beraber işletecek, 1 yıl sonra TESKİ olarak devir alacağız. TESKİ olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Sayın büyükşehir belediye başkanına destekleri için teşekkür ediyorum. Hayrabolu Belediye Başkanı bizi sıkıştırdı. Sayın Başkan olmasaydı bugün bu tesis açılamazdı.

Hayrabolu çamurdan da kurtulamazdı. Köylerimiz var. Bir gecede mahalle olan köylerimiz var. Su problemi olanlarda önemli yol aldık. 2016’yı yatırım yılı ilan ediyoruz. Bütçenin %57’sini yatırıma hedefledik. Hayrabolu halkımıza bu hizmet hayırlı olsun. Biz; çalışmaya devam edeceğiz. TESKİ yatırım yapmaya devam edecektir.”

Başa’dan sonra kürsüye Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu davet edildi. Altayoğlu konuşmasında: “30 Mart’tan sonra göreve geldiğimizde TESKİ kurulmamıştı. Büyükşehir Belediyesi’nin birimleri oluşmamıştı. İlçe halkımıza sıkıntılı günler oldu. Bir kısım mahallelerin alt yapısı bitenlerde hem büyükşehir hem Hayrabolu Belediyesi olarak yağmur suyu hatlarımızı da ilave ederek çalışmalarımıza devam ettik. 80.000m2 asfalta ulaştı. Büyükşehirle Hayrabolu’da, Hayrabolu Belediyesi olarak 65-70.000m2 arasında parketaş yaptık. Aralık sonuna kadar 120.000m2 yol yapmak, seneye Ramazan Bayramı’na kadar bitirmiş olacağız. Hiçbir vatandaşımızı çamurda bırakmayacağız. Kırsalda 150.000m2 yol yaptık.

Kültürel hizmetlerimizi arttırdık. 500 günde programlanan işlerin %70-75’ini başarabildik. 5 yıllık süremiz sonunda söz verdiğimiz işlerin tamamını gerçekleştirmiş olacağız. 1,5 milyon lira TREDAŞ Hayrabolu’ya yatırım yaptı. Su ve kanalizasyonda ufak-tefek aksaklıklar vardır. Bunları kabul ediyorum. Hepinize buraya gelip, bizleri dinlediğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

Altayoğlu’ndan sonra kürsüye Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak davet edildi. Albayrak konuşmasına “Bugün 11 belediye başkanı burada; hepsi bizim için kıymetli, hepsinin bizim için ayrı bir önemi vardır. Biz; 12 arkadaş, 12 cesur yürek sadece ve sadece Tekirdağ’a hizmet için geldik” diyerek başladı. Albayrak konuşmasının devamında şunları

söyledi: “Merkezi İdare’nin yaptıklarını, hizmetlerini biz saygıyla karşılıyoruz. Biz sadece şunu istiyoruz; bizim yaptığımız hizmetleri de buradaki siyasi partiler saygıyla karşılasın istiyoruz. Hayrabolu kent görünüşüne kavuşuyor. Hayrabolu doğasına kavuşuyor. Hayrabolu’nun hiçbir deresinden pislik akmayacak. Büyükşehir olarak bugün daha rahat, daha güçlü konuşuyoruz. Bizim her mahalleye ulaşılabilir, rahat yollar yapmak ana hedefimiz. Bu ayın 25 Asfalt Plentimiz devreye giriyor. Marmara Ereğlisi ben de asfalt plenti yapacağım diyor. Bu, hizmet adına demokratik yarıştır. 1 hafta sonra Çerkez Müsellim- Karakavak yolunun açılışını yapacağız. 30 Mart 2019’da 5 yıllık hizmet süremiz sonunda verdiğimiz sözlerin hepsi yerine gelmiş olacak. Ondan sonrada bir 12-0 daha diyeceğiz.”

Albayrak’tansonra CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü kürsüye davet edildi. Köprülü konuşmasında özetle şunları söyledi: “Bizim için öncelik insanların yaşamı, insanların yaşamını sağlayan ise sudur. Su; hayattır. Bunu bilen belediye çalışmaları ile 56 km kanalizasyon, 50 km içme suyu, 8 km yağmur suyolu olmak üzere Hayrabolu’ya yakışan hizmeti Hayrabolu’ya kazandırmış oluyoruz. Çıktığımız yolda vatandaşlara sözler verdik. Yaşanabilir Tekirdağ yaratma sözü verdik. Ne mutlu ki, bu sözü tutuyoruz.

Bugün 11 ilçe belediye başkanımız da burada; 11 ilçe belediye başkanımızla şu mesajı veriyoruz. Biz; bir takımız diyoruz. Bizim için önemli olan bu takımın ortak paydada oluşmasıdır. Bugün yerel yönetimler Hayrabolu’nun ihtiyaçlarını gideriyor. Hayrabolu Süleymanpaşa yolunun acilen duble yol olmaya ihtiyacımız var. Halkın “ölüm yolu” olarak adlandırdığı bu yolun duble yol olmaya ihtiyacı var. Mensubu bulunduğum parti olarak Türkiye’yi yönettiğimizde de Tekirdağ’ın tüm ilçelerinin hizmetlere ihtiyacı var. Bu hizmet Tekirdağ’ın ilçelerine gelecektir. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, Hayrabolulu hemşerilerimi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

Köprülü’den sonra kürsüye CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak davet edildi. Öztrak konuşmasına “Bugün burada açılış yapıyoruz. Hayrabolu’nun kanalizasyon, içme suyu açılışını yapıyoruz” diyerek başladı. Konuşmasının devamında şunları söyledi: “Büyükşehir belediyesinin kuruluşunun üzerinden 546 gün geçti. Önce temel atmaları yaptık. Bu belediye çalışmalarının durmadığını gösteriyor. Büyükşehir belediyesi olarak kaynağa kavuştuktan sonra hizmet yapmaya başladık. Biz hizmet yapmaya başladık ama devletin, merkezi hükümetin yatırımları yavaşlamaya başladı. Örneğin; dere ıslahları gecikmiş vaziyette. DSİ’nin bunu büyükşehir ve TESKİ’nin çalışmaları olarak koordineli götürmesi lazım.

Başkanımız bahsetti. Gerçek İpek Yolu olarak Hayrabolu, Süleymanpaşa ve devam ederek Yunanistan’a kadar; bu yolun yapılması lazım. Ulaştırma Bakanıyla konuştum. Projesi bitti dedi. Heyecanla çalışmalarını bekliyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak dedi ki, “yetkiyi bilmiyorum ama onlar o yolu yapmazlarsa sonunda biz o duble yolu yaparız” diyor.

Yem fabrikasını alarak hizmete açtınız, devamını bekliyorum. Sütçümüze, etçimize, hayvan sahiplerine bir an önce sahip çıkmanızı bekliyorum. Bunları da açalım, keyfini yaşayalım diyor; hepinize sevgi, saygılarımı sunuyorum.”

Konuşmalardan sonra içme suyu 11 ilçe belediye başkanı, büyükşehir belediye başkanı ve vekillerin kurdeleyi birlikte kesmesiyle hizmete açıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın