Perşembe , 25 Nisan 2024

ÇİFTE AÇILIŞ TÖRENİ

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Rumeli İskelesi ve Selanik Meydanı törenle hizmete açıldı. Törene; TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin, Hayrabolu Belediye Başkanı Osman İnan, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Mümin Şahin, MHP İl Başkanı İlker Yücel, MHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı Kürşad Sungur, AK Parti İlçe Başkanları, geçmiş dönem Tekirdağ Milletvekilleri Metin Akgün ve Bülent Belen, geçmiş dönem Tekirdağ Belediye Başkanları Ahmet Aygün ve Adem Dalgıç, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri ile basın mensupları ve vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başlayan tören Rumeli İskelesi ile Selanik Meydanı’nın inşa süreçlerini anlatan kısa film gösterimi ile devam etti. Protokol konuşmalarının öncesinde Tekirdağlı bir şairin kaleme aldığı ve hizmete açılan iskele ile meydanı konu alan şiirinin okunması, açılış törenine renk kattı.

Konuşmalar için kürsüye ilk davet edilen isim Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel oldu. Başkan Yüksel, konuşmasına iskelenin yapım sürecinden bahsederek başladı;  “Rumeli İskelesi için Denizcilik İşletmelerine 21 Mayıs 2019 tarihinde müracaatta bulunduk. Meclis Başkanımız Sn. Mustafa Şentop’un, Hazine ve Maliye Bakanımız Sn. Berat Albayrak ile yaptığı görüşme neticesinde, 1 Kasım 2019’da aylık 25 bin TL bedelle, iskelemizin kira sözleşmesini imzaladık. 26 Kasım 2019 tarihinde de Anıtlar Kurulu onaylı projemizi aldık. 12 Şubat 2020 itibariyle iskelemizin 3 ayrı noktasından karot numuneleri aldık. Çok şükür değerlerde bir sıkıntı olmadığını gördük. Bu aşamadan sonra, iskelemizde yapacağımız çalışmaların maliyetini hesapladık. Gördük ki, burada yapacağımız çalışmaları ihale etmeye kalksak, belediyemizin kasasından yaklaşık 7 milyon TL çıkacak. Bu maliyetleri görünce “biz bu işi kendimiz yaparız” dedik. Ve Mart ayında “Ya Allah Bismillah!” diyerek, belediyemizin kendi imkânlarıyla inşa etmek üzere, iskelemizdeki çalışmalara başladık.

Rumeli İskelemizin yaklaşık alanı 6 bin metrekare. Biraz sonra açılışını yapacağımız, şehrimizin yeni yaşam alanında; 7 adet hediyelik eşya ve yöresel satış dükkânı, tuvaletler, bay ve bayanlar için mescidimiz,  4 adet tanıtım ve bilgilendirme ofisi, kafeterya ve restorandan oluşan 2 adet belediye sosyal tesisi, cam teras seyir alanı, balık tutma alanları, yürüyüş yolları, oturma alanları, seyir dürbünleri ve çocuklarımız için fotoğraf çekilme panoları yer alıyor. Selanik Meydanı ise gördüğünüz gibi, Saat Kulesi ve çevre düzenlemesinden oluşuyor. Meydan projemizin ikinci etabında ise hemen yan tarafında bulunan çay bahçesini düzenleyeceğiz  

Başkan Yüksel,konuşmasını proje maliyetlerini paylaşarak sürdürdü;  “5 aylık çalışma, Saat kulesi, neredeyse işçiliğinin %90’ı tamamen belediye personellerimiz tarafından yapılan bu hizmetin maliyeti, Süleymanpaşa Belediyemize KDV dâhil 2 milyon 147 bin TL’dir. Eksik kalan yerleri tamamladıktan sonra rakam, Selanik Meydanı dâhil yaklaşık 2,5 milyon TL olacak. Şehir mobilyaları, Aydınlatmalar, Korkuluklar, Tesisat, Yer Kaplamaları ve daha fazlası… Bunları ihale yoluyla yaptırsaydık, belediyemizin kasasından yaklaşık 7 milyon TL çıkacaktı. Allah’a şükür biz bütün bunları, bu rakamın üçte birine mal ettik.

Selanik, bu topraklarda yaşayan yüz binlerce insanın dedelerinin göç ettiği ve yine ismini dedelerimizin koyduğu, Balkan Savaşları’na kadar Türk milletinin toprağı olan ve bugün hala Müslüman Türk soydaşlarımızın yaşadığı bölgenin adıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir’den denize döktüğü Rumların verdiği isim ise Tesaloniki’dir. Kim diyorsa ki Selanik Yunan ismidir, tarihini bilmiyordur. Bu meydanın ismini Selanik koyuyorsak, köklerimizin nereden geldiğini unutmadığımızı göstermek içindir. Rumeli ise büyük Türk milletinin Avrupa’da fethettiği ülkelerin geneline verdiği bir isimdir. Peki, iskelemize biz niye Rumeli adını verdik? Balkan Savaşları sırasında ve sonrasında atalarımızın, dedelerimizin birçoğu deniz yoluyla göç etmiştir. Onların aziz hatırasını yaşatmak amacıyla iskelemize ‘Rumeli’ adını verdik. İnşallah önümüzdeki yıl bunun hikâyesini anlatan özel bir çalışma da yapacağız” dedi.

Başkan Yüksel, konuşmasının son bölümünde Süleymanpaşa’nın bugününe olduğu kadar geleceğine yönelik de çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek şunları söyledi; “Tabi, şehrimiz için bir dizi proje ve hizmeti hayata geçirirken, Süleymanpaşa’mızın gelecekteki 5, 10 ve 20 yıllık planlarını da hazırlıyoruz. Bizden sonra gelecek idarecilerin önüne bu projelerimizi, yani şehrimizin gelecek vizyonunu oluşturan yol haritasını koyacağız. İşte, bu projelerimizden biri de “Paşaferik” projesidir. TBMM Başkanımız Sn. Mustafa Şentop hocamızın desteğiyle, inşallah bu projemize 2025 yılı itibariyle ‘Bismillah’ diyerek başlamayı hedefliyoruz. Ata Tepe’den Rumeli İskelemize bağlanacak Paşaferik ile gelen misafirlerimize, güzel şehrimizi ve güzel denizimizi yukarıdan görme imkânı sağlayacağız. 2025 projelerimizden bir diğeri de, Kumbağ ile Dut Limanını birbirine bağlayacak Paşa Kale – Kaya Teras projesidir. Bu projemizle şehrimizi, Avrupa’nın en güzel turizm bölgelerinden biri haline getirmeyi hedefliyoruz. Bir diğer projemiz de Yenice sapağından Altınova’ya kadar olan hatta sahil düzenlemesi projesi.  Bunlar turizmle ilgili olanlar. Tabi şüphesiz, vatandaşlarımızın en büyük beklentisi iş ve aş. Meclis Başkanımız Sn. Mustafa Şentop hocamızın bizzat yakından takip ettiği ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Kadir Albayrak’ın da desteklediği, SELEB projemizin hayata geçmesiyle birlikte, halkımızın bu beklentisine de cevap vereceğiz. Önümüzdeki üç buçuk yıllık süreçte de Ata Tepe, Atatürk Tuna Boyu Seyir Kafe, Altınova Millet Bahçesi, kapalı pazaryerleri, kadın yaşam merkezleri, emekli aktivite merkezi, yaşlılarımız için gönül evleri, ata sporları tesisi ve engelli vatandaşlarımız için Engelsiz Ev projelerimizi hayata geçireceğiz.”

Başkan Yüksel konuşmasını, Rumeli İskelesi ve Selanik Meydanı projelerinin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek ve yaklaşan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak bitirdi.

Başkan Yüksel’den sonra kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Rumeli İskelesi’ni Selanik Meydanı’nı birkaç gün önce Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ile birlikte dolaştığını ve çok beğendiğini kaydetti. Süleymanpaşa’ya ve Tekirdağ’a yakışan bu projeler için başta Yüksel olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Albayrak’tan sonra kürsüye davet edilen AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, AK Parti hizmet anlayışının 18 yıldır Türkiye’yi imar ederek geliştirdiği gibi Tekirdağ’da da önemli projeleri hayata geçirerek kendini gösterdiğini belirterek Rumeli İskelesi ve Selanik Meydanı’nın hizmete açılmasında, başta Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel olmak üzere emeği olan herkese teşekkür etti.

Milletvekili Yel’den sonra kürsüye davet edilen Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, turistik potansiyeli yüksek olan ve farklı turizm türlerine ev sahipliği yapan Tekirdağ’a kazandırılan ve turistik anlamda şehre değer katacak olan Rumeli İskelesi ve Selanik Meydanı projelerinin hayata geçirilmesini sağlayan Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’i tebrik etti.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP’TAN YENİ YATIRIM MÜJDELERİ

Kürsüye son davet edilen isim Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop konuşmasına Tekirdağ’a kazandırılacak olan yeni yatırımların da müjdesini vererek, Rumeli İskelesi ve Selanik Meydanı projelerinin hayırlı olmasını dileyerek başladı. Şentop, bir ay içerisinde Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin hizmete girmesinin planlandığını, Millet Bahçesi ile ilgili proje çalışmalarının sürdüğünü, şehre yeni bir spor salonu ve yüzme havuzu kazandırılacağını kaydetti.

Protokol konuşmalarından sonra Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in günün anısına TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a hat sanatı tablosu hediye etmesi ve tüm protokol üyelerinin açılış kurdelesi kesmesiyle tören sona erdi. Törenin ardından TBMM Başkanı Şentop ve protokol üyeleri Süleymanpaşalıların hizmetine kazandırılan Rumeli İskelesi’nde incelemelerde bulundu. Ziyaretçiler, Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü sporcularının tekne gösterisi, yüzme sporcularının Malazgirt Zaferi anısına 1071 kulaç atarak Şentop’a Türk Bayrağı hediye etmesi, Süleymanpaşa Belediyesi Konservatuvarı eğitimcilerinin hazırladığı Rumeli Türküleri Konseri ve lazer gösterileri ile muhteşem bir atmosfere sahip olan Rumeli İskelesi’nin görünümüne hayran kaldılar.

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Rumeli İskelesi ve Selanik Meydanı törenle hizmete açıldı. Törene; TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin, Hayrabolu Belediye Başkanı Osman İnan, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Mümin Şahin, MHP İl Başkanı İlker Yücel, MHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı Kürşad Sungur, AK Parti İlçe Başkanları, geçmiş dönem Tekirdağ Milletvekilleri Metin Akgün ve Bülent Belen, geçmiş dönem Tekirdağ Belediye Başkanları Ahmet Aygün ve Adem Dalgıç, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri ile basın mensupları ve vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başlayan tören Rumeli İskelesi ile Selanik Meydanı’nın inşa süreçlerini anlatan kısa film gösterimi ile devam etti. Protokol konuşmalarının öncesinde Tekirdağlı bir şairin kaleme aldığı ve hizmete açılan iskele ile meydanı konu alan şiirinin okunması, açılış törenine renk kattı.

Konuşmalar için kürsüye ilk davet edilen isim Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel oldu. Başkan Yüksel, konuşmasına iskelenin yapım sürecinden bahsederek başladı;  “Rumeli İskelesi için Denizcilik İşletmelerine 21 Mayıs 2019 tarihinde müracaatta bulunduk. Meclis Başkanımız Sn. Mustafa Şentop’un, Hazine ve Maliye Bakanımız Sn. Berat Albayrak ile yaptığı görüşme neticesinde, 1 Kasım 2019’da aylık 25 bin TL bedelle, iskelemizin kira sözleşmesini imzaladık. 26 Kasım 2019 tarihinde de Anıtlar Kurulu onaylı projemizi aldık. 12 Şubat 2020 itibariyle iskelemizin 3 ayrı noktasından karot numuneleri aldık. Çok şükür değerlerde bir sıkıntı olmadığını gördük. Bu aşamadan sonra, iskelemizde yapacağımız çalışmaların maliyetini hesapladık. Gördük ki, burada yapacağımız çalışmaları ihale etmeye kalksak, belediyemizin kasasından yaklaşık 7 milyon TL çıkacak. Bu maliyetleri görünce “biz bu işi kendimiz yaparız” dedik. Ve Mart ayında “Ya Allah Bismillah!” diyerek, belediyemizin kendi imkânlarıyla inşa etmek üzere, iskelemizdeki çalışmalara başladık.

Rumeli İskelemizin yaklaşık alanı 6 bin metrekare. Biraz sonra açılışını yapacağımız, şehrimizin yeni yaşam alanında; 7 adet hediyelik eşya ve yöresel satış dükkânı, tuvaletler, bay ve bayanlar için mescidimiz,  4 adet tanıtım ve bilgilendirme ofisi, kafeterya ve restorandan oluşan 2 adet belediye sosyal tesisi, cam teras seyir alanı, balık tutma alanları, yürüyüş yolları, oturma alanları, seyir dürbünleri ve çocuklarımız için fotoğraf çekilme panoları yer alıyor. Selanik Meydanı ise gördüğünüz gibi, Saat Kulesi ve çevre düzenlemesinden oluşuyor. Meydan projemizin ikinci etabında ise hemen yan tarafında bulunan çay bahçesini düzenleyeceğiz  

Başkan Yüksel,konuşmasını proje maliyetlerini paylaşarak sürdürdü;  “5 aylık çalışma, Saat kulesi, neredeyse işçiliğinin %90’ı tamamen belediye personellerimiz tarafından yapılan bu hizmetin maliyeti, Süleymanpaşa Belediyemize KDV dâhil 2 milyon 147 bin TL’dir. Eksik kalan yerleri tamamladıktan sonra rakam, Selanik Meydanı dâhil yaklaşık 2,5 milyon TL olacak. Şehir mobilyaları, Aydınlatmalar, Korkuluklar, Tesisat, Yer Kaplamaları ve daha fazlası… Bunları ihale yoluyla yaptırsaydık, belediyemizin kasasından yaklaşık 7 milyon TL çıkacaktı. Allah’a şükür biz bütün bunları, bu rakamın üçte birine mal ettik.

Selanik, bu topraklarda yaşayan yüz binlerce insanın dedelerinin göç ettiği ve yine ismini dedelerimizin koyduğu, Balkan Savaşları’na kadar Türk milletinin toprağı olan ve bugün hala Müslüman Türk soydaşlarımızın yaşadığı bölgenin adıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir’den denize döktüğü Rumların verdiği isim ise Tesaloniki’dir. Kim diyorsa ki Selanik Yunan ismidir, tarihini bilmiyordur. Bu meydanın ismini Selanik koyuyorsak, köklerimizin nereden geldiğini unutmadığımızı göstermek içindir. Rumeli ise büyük Türk milletinin Avrupa’da fethettiği ülkelerin geneline verdiği bir isimdir. Peki, iskelemize biz niye Rumeli adını verdik? Balkan Savaşları sırasında ve sonrasında atalarımızın, dedelerimizin birçoğu deniz yoluyla göç etmiştir. Onların aziz hatırasını yaşatmak amacıyla iskelemize ‘Rumeli’ adını verdik. İnşallah önümüzdeki yıl bunun hikâyesini anlatan özel bir çalışma da yapacağız” dedi.

Başkan Yüksel, konuşmasının son bölümünde Süleymanpaşa’nın bugününe olduğu kadar geleceğine yönelik de çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek şunları söyledi; “Tabi, şehrimiz için bir dizi proje ve hizmeti hayata geçirirken, Süleymanpaşa’mızın gelecekteki 5, 10 ve 20 yıllık planlarını da hazırlıyoruz. Bizden sonra gelecek idarecilerin önüne bu projelerimizi, yani şehrimizin gelecek vizyonunu oluşturan yol haritasını koyacağız. İşte, bu projelerimizden biri de “Paşaferik” projesidir. TBMM Başkanımız Sn. Mustafa Şentop hocamızın desteğiyle, inşallah bu projemize 2025 yılı itibariyle ‘Bismillah’ diyerek başlamayı hedefliyoruz. Ata Tepe’den Rumeli İskelemize bağlanacak Paşaferik ile gelen misafirlerimize, güzel şehrimizi ve güzel denizimizi yukarıdan görme imkânı sağlayacağız. 2025 projelerimizden bir diğeri de, Kumbağ ile Dut Limanını birbirine bağlayacak Paşa Kale – Kaya Teras projesidir. Bu projemizle şehrimizi, Avrupa’nın en güzel turizm bölgelerinden biri haline getirmeyi hedefliyoruz. Bir diğer projemiz de Yenice sapağından Altınova’ya kadar olan hatta sahil düzenlemesi projesi.  Bunlar turizmle ilgili olanlar. Tabi şüphesiz, vatandaşlarımızın en büyük beklentisi iş ve aş. Meclis Başkanımız Sn. Mustafa Şentop hocamızın bizzat yakından takip ettiği ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Kadir Albayrak’ın da desteklediği, SELEB projemizin hayata geçmesiyle birlikte, halkımızın bu beklentisine de cevap vereceğiz. Önümüzdeki üç buçuk yıllık süreçte de Ata Tepe, Atatürk Tuna Boyu Seyir Kafe, Altınova Millet Bahçesi, kapalı pazaryerleri, kadın yaşam merkezleri, emekli aktivite merkezi, yaşlılarımız için gönül evleri, ata sporları tesisi ve engelli vatandaşlarımız için Engelsiz Ev projelerimizi hayata geçireceğiz.”

Başkan Yüksel konuşmasını, Rumeli İskelesi ve Selanik Meydanı projelerinin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek ve yaklaşan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak bitirdi.

Başkan Yüksel’den sonra kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Rumeli İskelesi’ni Selanik Meydanı’nı birkaç gün önce Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ile birlikte dolaştığını ve çok beğendiğini kaydetti. Süleymanpaşa’ya ve Tekirdağ’a yakışan bu projeler için başta Yüksel olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Albayrak’tan sonra kürsüye davet edilen AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, AK Parti hizmet anlayışının 18 yıldır Türkiye’yi imar ederek geliştirdiği gibi Tekirdağ’da da önemli projeleri hayata geçirerek kendini gösterdiğini belirterek Rumeli İskelesi ve Selanik Meydanı’nın hizmete açılmasında, başta Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel olmak üzere emeği olan herkese teşekkür etti.

Milletvekili Yel’den sonra kürsüye davet edilen Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, turistik potansiyeli yüksek olan ve farklı turizm türlerine ev sahipliği yapan Tekirdağ’a kazandırılan ve turistik anlamda şehre değer katacak olan Rumeli İskelesi ve Selanik Meydanı projelerinin hayata geçirilmesini sağlayan Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’i tebrik etti.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP’TAN YENİ YATIRIM MÜJDELERİ

Kürsüye son davet edilen isim Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop konuşmasına Tekirdağ’a kazandırılacak olan yeni yatırımların da müjdesini vererek, Rumeli İskelesi ve Selanik Meydanı projelerinin hayırlı olmasını dileyerek başladı. Şentop, bir ay içerisinde Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin hizmete girmesinin planlandığını, Millet Bahçesi ile ilgili proje çalışmalarının sürdüğünü, şehre yeni bir spor salonu ve yüzme havuzu kazandırılacağını kaydetti.

Protokol konuşmalarından sonra Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in günün anısına TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a hat sanatı tablosu hediye etmesi ve tüm protokol üyelerinin açılış kurdelesi kesmesiyle tören sona erdi. Törenin ardından TBMM Başkanı Şentop ve protokol üyeleri Süleymanpaşalıların hizmetine kazandırılan Rumeli İskelesi’nde incelemelerde bulundu. Ziyaretçiler, Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü sporcularının tekne gösterisi, yüzme sporcularının Malazgirt Zaferi anısına 1071 kulaç atarak Şentop’a Türk Bayrağı hediye etmesi, Süleymanpaşa Belediyesi Konservatuvarı eğitimcilerinin hazırladığı Rumeli Türküleri Konseri ve lazer gösterileri ile muhteşem bir atmosfere sahip olan Rumeli İskelesi’nin görünümüne hayran kaldılar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın