Perşembe , 25 Nisan 2024

SU DEPOSU AÇILDI

   Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nce Süleymanpaşa İlçesi Hürriyet Mahallesi’nde “İçme Suyu İsale Hattı ve 5000 Tonluk Su Deposunun Açılış Töreni”ni yapıldı.

   Hürriyet Mahallesi Çandarlızade İbrahimpaşa Caddesi’ndeki açılışa; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Birim Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

   Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa yaptı. Başa; “Bugün açılışını yaptığımız bu tesis ile Süleymanpaşa İlçesi, Hürriyet Mahallesi’nin yüksek yerleri ile Alkaya, Değirmenaltı Mahallelerinde yaşanan su sıkıntılarının önüne geçilebilmesi, şehir şebeke suyunun klorlanmayan bölgelerinde klorlama yapılması ve halkımıza sağlıklı ve içilebilir kalitede su verilmesini hedefliyoruz.

   Bu tesis günümüz modern teknolojileriyle Tekirdağ iline yakışır bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Yapımı tamamlanmış olan 5000 m3 betonarme gömme su deposu, Çorlu ve Aşağı Sevindikli’de bulunan su kuyuları ile yapımı devam eden Naip Mahallesi barajından beslenecek. Ayrıca SCADA otomasyon sisteminin de mevcut olduğu depoda uzaktan takip ile izleme yapabileceğiz” dedi.

   Başa’dan sonra kürsüye davet edilen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat oldu. Eşkinat özetle şunları söyledi: “Bugün laf değil iş üretilen bir gündür. Burada yapacağımız açılış; iş yapıldığının bir nişanesidir. Adım adım gerçekleştirilen açılışlarla Tekirdağ’ın çehresi değişiyor. Çalışmalar belki gözle görülmüyor. Ama biz tüm bu çalışmalar sonuçlandığında bu şehirde daha insancıl, daha çağdaş yaşamaya devam edeceğimizi biliyoruz.

   İnanıyoruz ki Süleymanpaşa bu projelerle benim gibi burada doğmuş, büyümüş ve halen yaşayan vatandaşların cenneti olacaktır. Çünkü Süleymanpaşa’nın arkasında çok duyarlı bir Büyükşehir Belediyesi var.”

   Kürsüye son davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak oldu. Albayrak konuşmasına “ Bugün burada güzel bir projemizin daha sonuca ulaşmasının sevincini yaşıyoruz. Sayın Başa’nın da söylediği gibi Hürriyet Mahallesi’nde açılışını yaptığımız bu depo ve isale hattı ile su kesintisi sıkıntısını yok denecek kadar aza indirgemeyi hedefliyoruz” diyerek başladı.

Albayrak konuşmasının devamında özetle şunları söyledi: “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Süleymanpaşa’nın arkasında olduğumuz kadar diğer bütün ilçe belediyelerimizin de arkasındayız. Her adımımız; halkımızın ve gelecek nesillerin daha iyi şartlarda yaşaması içindir.

   Bu hizmetlerin ardı arkası kesilmeyecek. Tekirdağ olarak önümüzde “Hani hizmet nerede?” diyenlerin başını döndürecek bir 2016 ve 2017 yılı göreceğiz. İnsan odaklı sosyal demokrat bir belediye olarak görev süremizin sonunda bu başarıların galibi biz değil, bizi buraya getiren halkımızın olacaktır.”

   Konuşmalardan sonra İçme Suyu İsale Hattı ve 5000 Tonluk Su Deposunun kurdelesi kesilerek açılışı yapıldı. Açılış sonrası tesisi gezerken Albayrak; Başa ve yetkililerden bilgi aldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın