Cuma , 19 Nisan 2024

BULGARİSTAN YOLCULARI DÖNDÜ

Bulgaristan’da Düzenlenecek İş Adamları Toplantısıyla ilgili son detayları Türk ve Bulgar temsilcileri Plovdiv ve Stara Zagora kentlerinde görüştüler.

   Trakyakent ve Ram Trakya Belediye Birlikleri organizatörlüğünde düzenlenen; Birlik Encümen Üyesi Büyükmandıra Belediye Başkanı Sertaç Balyemez’in başkanlığını yaptığı Trakyakent Heyeti ile Parvomai Belediye Başkanı Angel Papazov başkanlığını yaptığı Ram-Trakya heyeti, Bulgaristan programında Plovdiv (Filibe) ve Stara Zagora (Eski Zağra) şehirlerinin Ticaret ve Sanayi Odaları temsilcileriyle görüşmelerde bulunarak yurda döndüler.

   25 ve 27 Kasım 2015 tarihleri arasında yapılmasına karar verilen İş Adamları Toplantısıyla ilgili olarak; Tekirdağ, Çorlu, Plovdiv ve Stara Zagora Ticaret ve Sanayi Odalarına kayıtlı iş adamlarıyla birlikte Birlik Müdürleri Behçet Atlı ve Prof. Dr. Ivan Varlyakov ile Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri İrfan Ekici’nin de katıldığı toplantıda programlarla ilgili fikir alışverişinde bulundular. Ayrıca farklı iş kollarına bağlı firma sahipleri ve temsilcilerinin birbirleriyle yapacakları işbirliği ve partnerlik çalışmaları da masaya yatırıldı.

   Ticaret ve Sanayi Odası toplantılarının ilki Stara Zagora Ticaret ve Sanayi Odasında, Başkan Oleg Stoilov’un da katıldığı toplantıydı. Toplantıda görüşülen konu; İş Adamları Toplantısına katılması ön görülen firmalar ile yetkili temsilcilerin belirlenmesiydi. İkincisi; Plovdiv kentinde, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dobrina Prodanova ve Genel Sekreter Angel Hronev ile yapılan toplantıydı. Toplantıda farklı iş kollarına bağlı şirketlerin belirlenmesi hakkında görüşmelerde bulunuldu.

   Ticaret ve Sanayi Odası toplantılarının tamamlanmasından sonra ziyaret edilen T.C. Filibe Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Barış Yeniçeri’yle İş Adamları Toplantısı ile ilgili bilgiler paylaşıldı. Ticaret Ataşesi Barış Yeniçeri ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirterek; “Türkiye’den gelen değerli dostlarımı burada ağırlamaktan dolayı son derece mutluyum. Hazırlamış oldukları çalışma programı içinde ayrıca teşekkür ediyorum. Filibe Başkonsolosluğu olarak Türk ekibimize burada her türlü kolaylığı sağlayarak her anlamda destek olmaya hazırız. Çalışmalar için şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın