Cumartesi , 20 Nisan 2024

HALK EKMEK KURULUYOR

halk2   Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, seçimlerde verdiği sözünü günde 100 Bin ekmek üretecek Halk Ekmek Fabrikası’nı kurarak tutuyor. Çalışmaları ve hazırlıkların tamamlandığını belirten Albayrak “Artık halkımıza müjdeyi verme zamanı gelmiştir” dedi.

   Halka ucuz ve sağlıklı ekmek sunmak için Sağlık Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Müdürlüğünce hazırlanan projeye hakkında Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurka, şunları söyledi: “Tekirdağ il genelinde günlük 700.000 kadar ekmek üretilmektedir. Biz bu pazarın onda birine talibiz. Yeni nesil diyetisyenler de daha hijyenik olması nedeniyle yüksek teknolojiyle çalışan fabrikalarda üretilen halk ekmeği önermektedirler. Kurulacak fabrika sadece ekmeği daha ucuza almak isteyenlere değil, sağlığına dikkat eden herkesin ihtiyacına cevap verecektir.”

   Çölyak hastalarının da unutulmadığını, Tekirdağ’da 10.000 civarında Çölyak hastası olduğunun tahmin edildiğini belirten Dodurka; onlar içinde tamamen Glütensiz ekmek üreteceklerinin müjdesini de verdi.

   Projenin başındaki isim, Gıda Mühendisi Hilal Kılıç; fabrikanın arge laboratuarları dâhil yüksek bir teknolojiye ve günlük 100.000 ekmek üretme kapasitesine sahip olduğunu belirterek şunları söyledi: “Fabrikamız 2500 m2 kapalı alan ve 3000 m2 açık alan üzerinde kurulacaktır. İlk başta % 50 randımanla çalışmaya başlanacak ve tüm ilçelerde satışa sunulmak üzere günlük 50.000 adet ekmek üretilecektir. Yapılan araştırmalar sonucunda Tekirdağ halkının en çok beyaz ekmek (% 75), kepekli ekmek (%15) ve tam buğday ekmeği (%10) tükettiği saptanmıştır. Bu araştırmalardan yola çıkarak üretimimize glütensiz ekmeğin yanı sıra 3 çeşit ekmek ile başlamayı ve zamanla bu çeşitleri arttırmayı düşünüyoruz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın