Salı , 19 Mart 2024

“HUKUKİ BİR KAZANIM”

KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili görüşlerini Twitter hesabından açıkladı. Başkan Gümrükçüoğlu İstanbul Sözleşmesi hakkındaki görüşlerini şu cümlelerle anlattı; “KADEM kurulduğu günden bu zamana kadar hak ve adalet mücadelesi içinde kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve kadının toplumsal hayatta cinsiyeti sebebiyle karşılaştığı zorlukların engellenmesi için çabalayan bir sivil toplum kuruluşudur.

Hiçbir uluslararası metni tartışılmaz kabul etmemekle birlikte, şiddetle mücadele çerçevesinde çalışmalarımıza devam ediyor ve bu mücadeleyi konu alan her türlü fikir ve düşünceyi değerlerimiz ve geleceğimiz açısından değerlendirmeye alarak kanaatlerimizi belirtiyoruz.

İstanbul Sözleşmesi ve benzer hukuki metinler de amaç olarak şiddetin önlenmesine yönelik gerekli düzenlenmelerin yapılmasına yöneliktir. Söz konusu sözleşme şiddetin önlenmesi noktasında araçlardan sadece bir tanesidir. Aslolan şüphesiz şiddetle mücadeledir.

Son dönemde İstanbul Sözleşmesi’nin bazı maddeleri ile ilgili toplumda bir rahatsızlık olduğunu gözlemliyoruz. Burada yapılması gereken hukuki bir kazanım olan sözleşmeden çıkmaktan ziyade, söz konusu maddeleri uluslararası hukuk çerçevesinde çözüme kavuşturmaya çalışmaktır.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir cevap yazın