Cumartesi , 20 Nisan 2024

CUMHURİYET OKULU YENİDEN YAPILIYOR

   Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 ilçeye 11 okul projesi kapsamında yapılacak okulların dördüncüsünün temeli Muratlı’da atıldı. Muratlı Muradiye Mahallesinde yapılacak olan yeni okul; daha önce yıkımı yapılan Cumhuriyet İlkokulu’nun yerine yapılacak. Okulun temel atma törenine; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Muratlı Kaymakam Vekili Süleymanpaşa Kaymakamı Ahmet Atılkan,  Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Gürcün, TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral, daire başkanları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

   Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk kürsüye davet edilen isim Etüd Projeler Dairesi Başkanı Bülent Doğan oldu. Doğan özetle şunları söyledi: “Bugün dördüncü okulumuzun temel atma törenindeyiz. 21 derslikli okulumuzun bitim tarihi 10. ay ama müteahhit firmayla konuştuk 8. ayda bitirmesi için, inşallah 8. ayda bitirmeye çalışacaklar. Diğer okullarımızın da 3 ay içinde temellerini atmış olacağız. Belediye başkanımız eğitime verdiği önem nedeniyle okulları ön plana aldı. Okulun her katı 570m2, 5 katlı yapılacak, toplam olarak 3.560m2 inşaat yapılacaktır.”

   Doğan’dan sonra kürsüye davet edilen isim İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler oldu. İşler’in konuşmasından satırlar: “Önce bir teşekkürle başlayayım. Büyükşehir Belediye Başkanımın şahsında arkadaşlarına sunmak isterim. Bu projeyi imzaladığımız zaman; 11 ilçeye 11 okul, her yıl 1 okul, 11 yıl eder; sizin döneminize yetişmez dedim ama başkan hızlı koşuyor.

   Muratlı’da Cumhuriyet Okulu 4,5 derslikli binaydı, ihtiyaca cevap vermiyordu. Bitişi 8. ay olunca inşallah bir dahaki yıl çocuklarımız burada eğitim, öğretime başlayacaklar. Hasan Orhan İlkokulu’nun doğal gaza dönüşümü de belediye başkanımız tarafından yapıldı. Muratlı METEM’in güçlendirilmesini, Hasan Orhan’ın çatısını bizler; Milli Eğitim Bakanlığı olarak yerine getirdik. Talatpaşa ve Mehmet Akif okullarının çevre düzenlemesi ilçe belediye başkanlığı tarafından yapıldı. Buradaki okulların doğalgaza geçirilmesi, mantolaması yapılmalı.

   Sayın Başkan ben hesap yaptım; toplam 254 derslik, 1 spor salonu, 3 tane atölye yapıyorsunuz. Çok, çok teşekkür ediyorum. 81 İl Milli Eğitim Müdürleri toplantısında konuşuyoruz. Bunu her yerde söylüyorum; 81 ilde böyle bir proje, böyle bir çalışma yok; bunu söylemek isterim.

   Bakanlık olarak yaptırdığımız 10 okulumuz var. Milli Eğitim Hizmet Binası’nı yapıyoruz. 3 atölyemizi, Çorlu, Çerkezköy’de 21 derslik, toplamda 174 dersliği de bakanlığımız yapıyor. Bunların toplam maliyeti 65.951.000TL oldu. Bunlar devam ediyor.

   2003-2015 yılları arasında toplam; 1.005 derslik hayırseverler, 1.735 derslik devlet tarafından yapılıyor. Tekirdağ¸eğitim olarak hakkı olanı alıyor. Son atamalarda 579 öğretmenin Tekirdağ’a ataması yapıldı. 300-350 öğretmene ihtiyacımız olacak. Onu da sözleşmeli öğretmen alarak tamamlıyoruz. Eğitime verilen emeğin zayi olmayacağını bilmemiz lazım. Hepinize çok teşekkür ediyorum.”

   İşler’den sonra kürsüye Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe davet edildi. Tepe özetle şunları söyledi: “Bugün benim için ayrıca anlamı olan bir gün; ben, Cumhuriyet İlkokulu mezunuyum. Göreve geldiğimden beri her zaman dolaştım. Bahçesine taş döşedim, çukurunu düzelttim ama okulu yapamazsın. Ben; Kadir Başkanıma ayrıca teşekkür ediyorum. Eğitime önem veren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerine teşekkür ediyorum. Eksikleri tamamlayabilirsin ama bugün ilkokul çağındaki çocuğu okula göndermediğin zaman geleceğini yok etmiş olursun. İnşaatın bir an evvel bitmesini, eğitime açılmasını diliyor; sevgi, saygılar sunuyorum.”

   Tepe’den sonra kürsüye Süleymanpaşa kaymakamı Muratlı Kaymakam vekili Ahmet Atılkan davet edildi. Atılkan şunları söyledi: “Sayın kaymakamımız bir ayı aşkın süredir Şırnak Valiliği’nde görevli bulunuyor bizde vekâlet ediyoruz. Bu güzel ve anlamlı projeyi başlatan Kadir Albayrak’a, meclis üyelerine, emeği geçenlere teşekkürlerimi arz ediyorum. Ülkelerin kalkınması ve gelişmesi; iyi, yetenekli, yetişmiş insan potansiyeline bağlıdır.

   Ülkemizde devlet bütçesinden en büyük pay eğitime ayrılıyor. Ülkemizdeki en önemli sorunlardan bir tanesi kırsaldan kentlere göç; bu da derslik yapımını zorunlu kılıyor. Derslik açığı bakanlık yatırımlarıyla giderilmeye çalışılıyor ama bu zaman kaybı. Bu konuda yerel yönetimlere ve hayırseverlere görevler düşüyor. Bu yeni okulumuz devreye girdiğinde 350 ilkokul öğrencisi eğitim, öğretim görecek. Bu imkânı sağlayan büyükşehir belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah okulumuzu 2016-2017 eğitim, öğretim yılında açarız. Bu duygularla hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

   Atılkan’dan sonra kürsüye son davet edilen isim Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak oldu. Albayrak konuşmasında: “11 İlçeye 11 Okul Projesi kapsamında 4. temelini atacağımız okul Muratlı’da. Bugün Muratlı’da temelini attığımız  okulda öğrencilerimiz  ebedi önderimiz Mustafa kemal Atatürk’ün  idealleri doğrultusunda çağdaş demokratik laik eğitim alacaklardır, biz de bununla gurur duyacağız. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak hizmetlerimiz ve verdiğimiz sözler yerine gelmektedir.

   Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle toplantı yaptık. Hangi okulumuza ne yapabiliriz diye; 2016 programını hazırladık. Program aynen devam ediyor. Büyükşehir’in genel hizmetleri çerçevesinde dini alanlarda da hizmetlerimiz var. Camilerimize ve Kuran Kurslarına da yardım etmeye çalışıyoruz. İl Müftülüğü’ne de destek oluyoruz. Tekirdağ’da 2 yerde Cem Evi yok. Tekirdağ genelinde Muratlı ve Şarköy ilçelerimizde Cem Evi yok. Onların da bütün altyapısını hazırlıyoruz, inşallah onların da 2016 yılında temelini atacağız.

   Büyükşehir Belediyesi güç ve hizmet olarak özellikle 2016 başından beri bütün sistemleri ile çalışmaya başladı. Şimdi kısa bir zamanda Çerkezköy Kızılpınar’daki okulun temelini atacağız. Gelecek hafta içinde de  kırsal ve şehirli  kesime hizmet verecek asfalt şantiyemizin açılışını yapacağız. Bu yıl  günde 2000 bin ton asfalt üreteceğiz.

   Biz sadece ve sadece hizmet için geldik. 1158 gün kaldı. Bundan sonra 1158 gün sadece beklentisi hizmet olan bir büyükşehir olarak 11 arkadaşımızla size verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. 11 ilçemizin dokuzunda altyapı çalışması başlattık. Altyapı yapmak belediye başkanları için zor ve risklidir. O riski üzerimize aldık. Bu altyapı çalışmalarımız 1 Temmuz 2017 tarihinde bütün ilçelerimizde bitmiş olacak. Sevindikli Vakıflar arasındaki 9 km yolu sıcak asfalt yapacağız. Büyük oğlumuz TESKİ de  yatırımcı bütün gücüyle kırsal kesime ve ilçelere hizmet etmeye devam ediyor. Bütün bu çalışmaların sonunda kazanan Tekirdağ ve Halkımız olsun, temelini atacağımız okul hayırlı olsun” dedi. Muratlı’da yapılacak olan Cumhuriyet İlkokulu; 21 Derslikli olup yaklaşık 2 Milyon 277 bin liraya mal olacak ve 2016 Ağustos ayında tamamlanacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın