Salı , 19 Mart 2024

KRAL YENİDEN BAŞKAN

Tekirdağ Kebapçılar Köfteciler Tatlıcılar ve Lokantacılar Esnaf Odası seçimi 17 Ocak 2021 tarihinde Tekirdağ Düğün Salonunda yapıldı. Yusuf Gümüş’ün Divan Başkanlığını yaptığı seçim saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

HARAMA EL UZATMADIM

Toplantının açılış konuşmasını Dernek Başkanı Ali Kral yaptı. Başkan Kral konuşmasında; “Çok heyecanlıyım ama bu mesleği yapmaktan guru duyuyorum. Sayın esnaf arkadaşlarım; sizlerle yol yürümekten keyif alıyorum. Ali Kral’ın nereden geldiğini, nasıl mücadele ettiğini bir düşünsünler. Cebime 1 kuruş koyduysam namert olayım. Harama el uzatmadım ama Ali Kral’ın nereden geldiğini, cebine 1 kuruş koymadığını siz biliyorsunuz. Aradığınızda yatağımdan kalkıp geldim. Sevgili dostlarım, sizleri seviyorum. İyi ki varsınız!” dedi.

ODAYI KAZANDIRMANIN ONURU VE GURURU

Divan Başkanının gündemi okumasından sonra 4 Mart 2018 tarihinden bu yana yapılan faaliyetleri belirten yöneyim kurulu raporu oylandı. Raporla ilgili söz alan Başkan Adayı Lütfü Çebi’nin konuşmasından satırlar; “Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu adı altında arkadaşlarım bazı bilgiler okudu. Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu’nda Yönetim Kurulu İşlemleri diyor. Faaliyet raporunu ben de okudum ama oda adına çok ama çok üzüldüm. Hiçbir şey yok. Mesleki çalışmalar yok. Allah’ımıza şükürler olsun ki, odamızın çerçeveli o güzel tapusunu oraya asmaya kendi çalışmalarımızla yaptığımız kuru oda başkanı Lütfü Çebi’nin cebinden koyduğu katkı ve birlikten aldığımız katkı; bakın o dönem bünyesinde bu odayı buraya kazandırmanın onur ve gururunu yaşıyoruz.”

Zafer İnandılar’ın okuduğu bilançolar, gelir- gider hesapları sonrasında Master Cheff Türkiye’ye katılan ve 4. Olan Sergen Özen’e Oda başkanı Ali Kral ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel tarafından plaket verildi.

ÇOK GÜZEL PROJELERİMİZ VAR

Başkan Yüksel plaket verme sonrasında yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi; “Öncelikle her adayımıza başarılar diliyorum. Önemli olan esnafımızın kazanması. Bu bir hizmet yarışı. Çok oda seçimi geçirdik. Bizim odalarımızın çok bütçesi yok. Dolayısıyla beklentiler yüksek olmasın. Özellikle ilçemizde kim hizmet edip ebediyete intikal ettiyse rahmet diliyorum. Kavgasız, gürültüsüz bir seçim geçiyor. Ali Abi’yle dört yıl birlikte olduk. Kahveciler gibi olmadı. Onlar kapatıldı. Bugünler geride kaldı. Allah bir daha yaşatmasın. Hem Bulgaristan’dan hem Yunanistan’dan gelenlerle ilgili Kent Konseyi Başkanımızla bir proje hazırladık. Hem Bulgaristan’dan hem Yunanistan’dan gelen turistlerimizle ilgili sınır kapılarında çok güzel bir program hazırladık. Tanıtım broşürleri hazırlandı. Kiraz Festivali’ne hazırlık yapıyoruz. Geçen festivalde 2 milyon insanımızı ağırladık. Bu yıl iki buçuk milyonu ağılamaya hazırlanıyoruz. İnanıyorum ki Süleymanpaşa’da her şey çok güzel olacak. Her birinizi saygıyla, muhabbetle, hürmetle selamlıyorum.”

BURAYA OY VER

Başkan Yüksel’in konuşmasından sonra Yönetim ve Denetim Kurulu’nun ibrası oylandı. İbra sonrası Divan Başkanı Gümüş’ün kürsüye davet ettiği Başkan Kral; “Saygı değer üyelerimiz, can dostlarım, meslek arkadaşlarım; sabah kalkıyorum. Dükkânıma gidiyorum. Dönerimi kesiyorum. Sizler gibi işimi yapıyorum. Ben kimseye sataşmayacağım söz vermiştim. Kredi Kefalet Başkanı sabahın sekiz buçuğunda üyemi arıyor; “el buraya sana kredi vereceğim, buraya oy ver” diye, sende Allah korkusu yok mu? Saygılarımı sunar teşekkür ederim” dedi.

Başkan Kral’ın konuşmasından sonra Tekirdağ Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Eti; “Ben öyle bir söz kullanmadım. Kimse o, çıksın açıklasınlar” dedi.

LİSTEYİ İSTEDİĞİN GİBİ YAPAMIYORSUN

Dilek ve temennilerde söz alanlardan 893 sayılı üye Necmi Acar özetle şunları söyledi; “Hepinizi sükûnete davet ediyorum. Ali Rıza Eti, Sami Kayın, Ali Kral, Lütfü Çebi Başkanım da bu camiaya hizmet etmiştir. Listeyi istediğin gibi yapamıyorsun. Biri var listeye almak istiyorsun, elinde 5 oyu var. Diğer taraftakinin elinde 50 oy var. Onu yazıyorsun.

Sayın Ali Rıza Başkanım ve Sami Başkanım, ekibinizi kurun çünkü ekibinizi kuramazsanız hizmet edemezsiniz. Sıkıntı benim dükkânım kapalıyken 14 ay yanımda olmayan yerel ve genel siyasi yönetimlerde. Biz öğrenci kooperatiflerini birleştirdik; genel kurul yaptık. Herkes ahkâm kesiyor ama ahkâmla olmuyor. Dün 460 lira elektrik faturası gelen arkadaşımıza bugün bin liranın üzerinde fatura gelmiş. Yarın elektrik faturanız gelecek, onu düşünün.”

Divan Başkanı Gümüş, “Sami Kayın Başkanım 34 odanın başkanıdır. Kucaklayıcı konuşma istiyorum” diyerek Başkan Kayın’ı kürsüye davet etti.

DÜKKÂNI YOK

Esnaf Odaları Birlik Başkanı Sami Kayın’ın konuşmasından satırlar; “Genel Kurul gerçekten kir atma yeri değil, Ali Kral’ın temizliğini kimse tartışamaz. Fırıncılar esnafı için biz tarife verdik. Ali Kral onayladı, be verdim. Ali Kral’ın cebinden çok aidat verdiğini gördüm. Bütçe 19 bin açık; beni arıyor “abi cebimden koyayım mı?” diye; böyle bir başkan var. Şimdi biri çıkmış buna kir atıyor. Tekirdağ’da herkes birbirini tanır. Herkes sevdiğine verecek. 2019 yılında Lütfü Çebi ev adresiyle kaydolmuş. Normalde kendisinin dükkânı yok. Ev adresiyle kaydolmuş. Nasıl kayıt olmuş, bilmiyorum. Biz, gerginlikten yana değiliz. Tekirdağ esnafımıza hayırlı, uğurlu olsun. Kazanan Tekirdağ olacak.”

Başkan adayları Lütfü Çebi ve Ali Kral’ın konuşmasından sonra seçimlere geçildi. Üyelerin dört sandıkta oy kullandığı seçim sonucunda kullanılan 5geçersiz oy, toplam 561 oy kullanıldı. Lütfü Çebi 195, Ali Kral 361 oy aldı. Bu sonuca göre de Ali Kral 2. Defa Tekirdağ Kebapçılar Köfteciler Tatlıcılar ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanlığına seçildi. Başkan Ali Kral’ın listesi: Yönetim Kurulu asil: İbrahim Burunluoğlu, Sadık Tasmalılar, Mehmet Beltir, Yalçın Tekin, Ayşe Kalaycı, Enver Yıldırım. Denetleme Kurulu Asil: Murat Yürük, Müjgan Deniztaş, Sertaç Gülersönmez

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir cevap yazın