Salı , 19 Mart 2024

AK PARTİ’DEN SUÇ DUYURUSU

AK Parti Tekirdağ İl Teşkilatı “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan tutuklanan Sedef Kabaş ile programdaki diğer konuklar CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ve CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu hakkında suç duyurusunda bulundu. 

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, Tekirdağ Adliye Sarayı’na gelen AK Parti Yönetim Kurulu üyeleri adına yaptığı konuşmada söz konusu televizyon programında Sedef Kabaş’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bu defa hiçbir şekilde tahammülü mümkün olmayan adi bir hakarette bulunduğunu söyledi. 

Başkan Özcan, Kabaş’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik daha önce de hakaretlerde bulunduğunu, söz konusu program ve konukları hakkında sessiz kalmanın artık mümkün olmadığını söyledi. Başkan Özcan, binlerce yıllık devlet geleneği ve siyasi tarihin galiz ve seviyesiz bir dille hedef alındığını belirterek; “Kabaş’ın bu ifadelerini kullandığı programda, ilgili CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ve CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu da hiçbir ses çıkarmayarak, tabiri caizse en hafif şekilde suç ortaklığı pozisyonuna düşmüşlerdir. Taraflı tarafsız herkesin açık bir şekilde haksız bulduğu bu çirkin saldırıya karşı suskun kalan CHP’li milletvekillerinin tavrının da milletin vicdanını en az Sedef Kabaş kadar yaraladı. Bu kişilerin milyonların teveccühünü kazanmış Cumhurbaşkanı hakkında sahneye konulmaya çalışılan hadsiz ve ahlaksız bir oyunun parçasıdır. Hiçbir ifade özgürlüğünün, devletin en üst makamı olan devlet başkanına hakareti meşru gösterilemez Konuşan Türkiye’ye karşı değiliz. İfade özgürlüğünü savunan herkesin arkasındayız. Ancak konuşma özgürlüğünün, ahlak sınırlarını zorlayan küfre ve hakarete varan çizginin de herkes tarafından bilinmesi, korunması ve ortak değer olarak savunulması gerektiğini de bir kez daha buradan belirtmek istiyorum. Ne hazindir ki necip milletimizin değerlerini bir türlü anlayamayan bazı siyasiler de bu ahlaksız vakaya karşı sessiz kalarak adeta bu sürecin bir parçası gibi davranma pozisyonunu seçmişlerdir. Değerlerimizi hiçe sayan ve toplumsal olarak birlikteliğimizi yok sayan bu tip davranışların hep beraber önünde durmamız gerektiğinin altını tekrar çizmek istiyorum. Bu kirli ve seviyesiz sözleri söyleyenler ve bu sözlere sessiz kalanlar bilsinler ki bu artık hukuk ve vicdan meselesidir. Cumhurbaşkanımızı hedef alan bu çirkinliği, antidemokratik ve faşizan sözleri şiddetle kınıyoruz. Biz AK Parti olarak milletimizin, gazetecimizin, siyasetçimizin kendi fikirlerini söylemesinin önündeki her türlü engelin ve seddin kalkmasının yanında olduk ve bundan sonra da yanındayız. Ancak ifade özgürlüğü kalkanı oluşturarak hakaretin meşrulaştırılmasını, insanların ve toplumun sevgisini kazanmış Cumhurbaşkanımıza akla dahi gelmeyecek hakaretamiz cümlelerin, ifadelerin kullanılmasının da karşısında olduğumuzu, bu karlı kış gününde bununla ilgili milletimizin temsilcisi olarak en temel hakkımızı kullanarak hukuka müracaat ettiğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.

Konuşmanın ardından suç duyurusu dilekçelerini, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

DİKTAŞ’TAN ÇOCUKLARA BAYRAM HEDİYESİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çorluda Millet Bahçesi ve Cumhuriyet Parkını Çorluspor …

Bir cevap yazın