Perşembe , 28 Mart 2024

TRAKYA BAĞLARINDAN İHRACATA DESTEK

İrem Çamlıca Bağcılık ve Tarımsal Danışmanlık San. Tic. Ltd. Şti. tarafından uygulanan, Trakya Kalkınma Ajansı tarafından açılan 2016 Hibe programı kapsamında desteklenen, “Karıştıran Bağları” projesinin kapanış toplantısı firmanın Büyükkarıştıran’da bulunan üretim tesislerinde yapıldı. Toplantıya; Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, firma sahibi Mustafa Çamlıca ve davetliler katıldı.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, fabrikanın gezilmesinden sonra yaptığı konuşmasında şunları söyledi: ”Bölgemizde bağcılığın tarihi oldukça eski dönemlere dayanmaktadır. 19 yy. sonu 20.yy başında Avrupa’ya ihracat dahi yaptığımız düşünülecek olursa bu alanda gerilediğimiz ortaya çıkacaktır. Bugün dünyanın hangi yöresine bakarsanız bakın bağların köken olarak Anadolu, Trakya, Kafkasya ve Ortadoğu’dan dağıldığını görürsünüz. Böylesine zengin bir çeşitlilikten dünya büyük paralar kazanıyor. Biz dünyada en fazla üzüm üretimi yapan ilk beş ülke içinde yer alıyoruz. Sıra üzümden üretilen ve para kazandıracak ürünlerin üretimine geldiğinde oldukça gerilere düşüyoruz. Zaten üretim de son dönemde Avrupa’dan Okyanusya ve Afrika’ya doğru kaymaya başladı. Ülkemiz bağ ve bağcılık ürünlerinin ihracatı için oldukça büyük bir kapasite taşımaktadır. Burada üretim altyapısının yenilenmesi ve tanınmış markaların oluşturulması önceliğimiz olmalıdır. Bu kapsamda biz de İrem Çamlıca Bağcılık firmasına üretim altyapısını uluslararası standartlara yükseltmesi için destek olduk. Kamu olarak üzerimize düşenin bir kısmını yerine getirmenin huzurunu yaşıyoruz, bundan sonra sıra sizde. Ülkemizin adını duyuracak markalar çıkarmanızı ve ihracatımıza destek olmanızı bekliyoruz. Üzümün anavatanından tanınmış markalar çıkarmanız dileklerimizle bu projede emeği geçen herkesi kutluyorum.”

Toplam bütçesi 897.190 TL olan ve %50’si (448.595 TL) Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılanan proje ile Kırklareli ili Büyükkarıştıran beldesinde faaliyet gösteren işletmenin üretim kapasitesinin arttırıldı ve teknolojik olarak yenilendi. İhracat yeteneğini artıran firma proje kapsamında 23 adet farklı ebatlarda paslanmaz çelik fermantasyon ve stok tankı, 2 adet izoleli stabilizasyon tankı, 1 adet otomatik dolum ve mantar kapama makinası, 1 adet pnömatik pres ve 1 adet peristaltik pompa aldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın