Salı , 19 Mart 2024

EDİRNE BELEDİYESİ’NDEN VEFA

Edirne Belediyesi tarafından alınan belediye meclis kararı ile Edirne Bölge İdare Mahkemesi Başkanı iken hayatını kaybeden merhum Hâkim Çağlar Işık’ın adı Edirne Adliyesi önünde bulunan 301.caddeye verildi. Düzenlenen törene: Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Savran, Edirne Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ahmet Alp, adli ve idari yargı çalışanları ile Edirne Barosu mensupları atıldı.

Törende yaptığı konuşmada Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan; Belediye Meclis kararı ile gerçekleştirdikleri bu uygulama ile Hâkim Çağlar Işık’ın isminin ölümsüzleştiğini, Işık’ın birikimi, tecrübesi ve insani duruşuyla örnek bir kişi olduğunu belirterek; “Sevgili Çağlar Işık’la Edirne’de yakın çalışma ortamlarımız, sohbetlerimiz, arkadaşlığımız, dostluğumuz oldu. Tabii ki bir hâkimin hukuki bilgisi benim değerlendirmemin çok ötesinde, hakkımda değil, haddimde değil. Ama etrafımızda oluşan kanaatten çok iyi biliyorum ki Sayın Çağlar Işık, birikimiyle, tecrübesiyle ama her şeyin ötesinde o insani duruşuyla, mesleğinin yüz akı temsilcilerinden biriydi. Ben değerli hemşerimiz diyeceğim, bundan sonra ismi Edirne’de ölümsüzleşmiş olacak” dedi.

Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Meclisi’nin aldığı bu karar ile vefakârca davrandığını, bunu görmekten de son derece mutlu olduğunu belirterek özetle şunları söyledi; “Edirne insanın ne kadar iyi ve güzel olduğunu gördüm. Bugün bir kez daha bir güzelliği daha gördüm. Edirne insanı, yöneticileri, Edirne Belediyesi, Edirne Belediye Meclisi ne kadar vefakâr olduğunu, ne kadar dışarıdan gelmiş olsa da çalışanına ve hizmet edenine sahip çıktığını görmek beni ziyadesiyle memnun etti. Bu Edirne’ye ilk geldiğim günden beri duyduğum heyecanı arttırdı. Çalışma şevkimizi arttırdı.”

Edirne Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ahmet Alp konuşmasında; Hâkim Çağlar Işık’ın isminin Adliye önündeki caddeye veren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Edirne Belediye Meclisi’ne teşekkür etti.

Tören; Edirne Belediye Meclisi’nin aldığı karar metninin Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ahmet Alp’e verilmesi ve Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın katılımcılarla birlikte “Hâkim Çağlar Işık Caddesi” yazılı tabelayı Adliye Binası önündeki caddeye asmasıyla sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir cevap yazın