Cuma , 19 Nisan 2024

YARDIMSEVENLERİN ÖDÜL TÖRENİ

   Türkiye Yardım Sevenler Derneği Tekirdağ Şubesi’nin Cumartesi akamı düzenlediği

Ödül tören yemeğine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başakanı Kadir Albayrak ve eşi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ahmet Poyraz ve eşi. Büyükşehir ve Süleymanpaşa Belediyesinin 1. Başkan Vekili Münür Karaevli, Dernekler Masası Müdürü Şevki Ülker, sivil toplum kuruluşlarının, siyasi partilerin temsilcileri, davetliler, basın ve yardım sevenler katıldılar.

     Programın açılışı Yardım Sevenler Derneğinin kuruluş ve isminin hikâyesinin anlatımıyla başladı. Bu tanıtım sonrası mikrofona davet edilen Dernek Başkanı Neslihan Gürcanlar konuşmasında şunları söyledi: “Dernek tüzüğümüzün 50. maddesi gereği, derneğimize maddi,

manevi fikri katkıları ve yüceltici faaliyetlerde bulunan tüzel kişilere, genel merkezimizin hazırlamış olduğu ödülleri dağıtmak ve sizlerle bir arada olabilmek için düzenlediğimiz ödül gecemize hoş geldiniz, şeref verdiniz.

   1928 yılında kurulan Türkiye Yardım Sevenler Derneği, 142 şube ve genel merkeziyle 87 yıldır her zaman halkın yanında olmuştur.

     Derneğimiz Atatürk İlkelerinden taviz vermeden onun açtığı yolda ilerleyerek, birlik, beraberlik, kardeşlik içersinde geleceğe güvenle bakması yolunda hizmet ve gayret göstermiştir.

   İnsanlığa ve vatanımıza adadığımız hizmetlerimizin başarıya ulaşmasındaki en büyük etkeninde şüphesiz sizlerden aldığımız güç, gördüğümüz hoşgörü ve sevgi ile dayanışma ve kardeşliğe dayalı yapıcı tenkitleriniz olduğunu biliyoruz.

   Yüce gayemizi gerçekleştirmek için el ele, gönül gönüle çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz.

   Merkez ve şubelerimizle birlikte kuruluşundan itibaren, binlerce öğrenciye burs vererek ülkemize aydın, bilgili gençler yetişmesine aracı olduk. Yoksul ailelerin dertlerine derman olduk. Yakacak, yiyecek, giyecek, gıda, sağlık ve ev eşyaları yardımında bulunduk. Okullar, Sağlık Ocakları, Kan Merkezleri, Huzur Evleri, Yurtlar, Ana Okulları, Okuma Yazma, Biçki Diliş, Yabancı Dil, Overlok, Nakış Kursları açarak kadınlarımızın Aile Ekonomisine katkıda bulunmasını sağladık.

   Tekirdağ Şubesi olarak, ilimizdeki birçok okulumuzun sınıflarına Bilgisayar Sistemleri bağışladık, Atatürk Büstleri yaptırdık, Ana Sınıfları açtık, Kütüphaneler yaptırdık, Devlet Hastanemize kalp hastaları için çok önemli olan Holter Cihazı bağışladık. Huzur Evine bir oda tefrişatı yaptık. Üniversite Hastanemize 11 oda tefrişatını yaptırdık. Evi yanan vatandaşımıza inşaat demirlerini ve ev eşyalarını bağışladık. Ayrıca birçok aileye ev eşyası yardımında bulunduk. Şehrimizde yaşanan felaketlerde de her zaman ihtiyaç sahiplerinin yanında olduk.

   Ülkemize sadece kendi ilimizde değil birçok şehrimizdeki okullarımıza destek olduk. İhtiyaç sahibi çocuklarımıza giysi ve yiyecek gönderdik.

   Şu ana kadar sizlere derneğimizin çalışmalarını özet olarak anlatmaya çalıştım.

   Devlet Millet el ele ilkesiyle örnek olmayı başardık. Her zaman sloganımız “Yardıma Muhtaç Değilsen Yardım Et”

   Hz Mevlana’nın deyişiyle; “Bir Mum Diğer Mumu Tutuşturmakla Bir şey Kaybetmez”

   Ulu Önder Atamızın deyişiyle; “En iyi kişi, kendinden çok ait olduğu sosyal toplumu düşünen, onun varlığının ve mutluluğunun korunmasına kendini adayan insandır.”

   Konuşmasından sonra yönetim kurulunu sahneye davet eden Gürcanlar “Açılışı Türkiye Yardım Sevenler Derneği’nin marşı ile yapmak istiyorum. Sizlerin de bizlerle birlikte söylemesini istiyorum” dedi. Marş sonrasında ödüllerin dağıtımına geçildi.

   Özel Şilt, Şilt ve Plaketler verildi. Özel Şilt alanlar; Önder Erdoğan, Tayfun Çebi, Arzu Çebi, Ali Berker Ertekin, Fethiye Nazlı Ertekin, Mehmet- Menent Özballar, Ahmet İnan, Müjgan İnan, Havva Erben, Öner-Neşe Özen, Zinnur Erensoy, Nuray Uzun. Özel Şiltleri Dernekler Masası Müdürü Şevki Ülker verdi. Gülseren Albayrak’ın şilt verdiği isimler; Figen Erkan, Kerem Gökçe, Ümran Ertekin, İsa Başol, Esin Şeker, Mualla Negüzel, Mübeccel Karaevli, Plaketlerin verilmesine geçildiğinde Münür Karaevli’nin plaketini “Onu ben vereceğim. O Şeref bana ait” diyerek Neslihan Gürcanlar verdi. Tekirdağ Büyükşehir ve Süleymanpaşa Belediyelerinin 1.Başkan Vekili Münür Karaevli’nin plaket verdiği isimler; Hülya Karaevli Peker, Elif Şeker, Melis Maddison, Aliye Şebnem Hacıbekerler, Nesibe Bozacı, Kamuran Özsoy, Bener-Gökhan Erdoğan, İsmail Doğruöz, Mine Mahramlı, Serhan Kıral, Türkan Eser, Sabahat Cangir, Özlem Özen, Cemile Güneş Peközcan, Başar Başaran, Şükran Yarapsan, Muazzez Korkmaz, Muzaffer Alpdoğan

   Plaket dsğıtımı sonrası Münür Karaevli; “Tekirdağ Yardım Sevenler Derneğini özverili çalışmalarından dolayı canı gönülden kutluyorum. Başkanım, sizin ve yönetim kurulunuzun her zaman yanındayım. Rahmetli annem yanınızdaydı ben de yanınızda olmaya devam edeceğim. Sizleri tekrar kutluyorum” dedi.

     Ödüllerin dağıtımından sonra Neslihan Gürcanlar eşi İsmail Gürcanlar ile gecenin açılış dansını yaptı. Yemek, müzik, sohbet ve eğlenceyle yardım sevenler gecenin geç saatlerine kadar gönüllerince eğlendiler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın