Cuma , 26 Nisan 2024

MODEL PARLAMENTO

   NKÜ’ nde Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Murat Çetin, Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Recep Erbay, Yasama Uzmanları; Bahadır Yeşilırmak, Ahmet Bozkurt ve Mehmet Başoğlu ile öğretim elemanları ve öğrencilerin katıldığı; Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) işbirliğiyle Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Model Parlamento ve Kariyer İmkânları Semineri” düzenlendi.

     Seminerin açılış konuşmasını NKÜ’si Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Murat Çetin yaptı. Çetin konuşmasında “Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi ile Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğinde hazırlanan Model Parlamento ve Kariyer İmkânları konulu bir seminer gerçekleştirilecektir. Yasama ve denetim faaliyetleri, TBMM’nin idari teşkilatı, TBMM’de kariyer imkânları ve model bir parlamentonun oluşturulması konularının ağırlıklı olarak ele alınacağı bu seminere katkı sağlayan herkese şükranlarımı sunuyor, seminerin hayırlı ve verimli geçmesini temenni ediyorum” dedi.

     Seminerde ilk sunumu Uzman Bahadır Yeşilırmak yaptı. Yeşilırmak; yasama faaliyetleri hakkında bilgi verdiği sunumda; sunumun öne çıkan başlıkları, yasa önerme yetkisi, kanun tasarısı hazırlık süreci, bu sürece destek veren kurumlar, kanun teklifi, komisyon toplantıları, Meclis Genel Kurul toplantıları oldu.

   Yeşilırmak’tan sonra Uzman Ahmet Bozkurt denetim faaliyetleri; TBMM’nin yetkileri, soru, soru önergesi, meclis araştırması, meclis araştırma komisyonları, genel görüşme istemi, gensoru ve meclis soruşturma süreci hakkında bilgi verdi..

   Son konuşmacı Uzman Mehmet Başoğlu; TBMM’nin idari teşkilatı ve kariyer imkânları başlıklı sunumu ve TBMM’nin idari teşkilatını anlattı. Kariyer imkânları konusunda; Stenograflık ve uzmanlık olmak üzere iki tür kariyer imkânına erişmenin önemli noktalarına değindikten sonra TBMM’de staj ve bilgilendirme eğitimleri, TBMM’nin tarihsel gelişimi ve TBMM’nin idari teşkilatı konularına açıklık getirdi.

    Model parlamentonun oluşturulması kısmında; öğrenciler arasından temsili iktidar partisi grubu, muhalefet partisi grubu, meclis başkanı ve komisyon üyeleri belirlenerek meclisin işleyiş sürecinin bir provası yapıldı. Teşekkür belgelerinin verilmesiyle seminer sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın