Salı , 23 Nisan 2024

TARİHİ BİNA YAĞMURA DAYANAMADI

   Ertuğrul Mahallesi Yeşil Sokak’ta bulunan tarihi bina 28 Eylül 2015 Pazartesi günü yağan yağmura dayanamadı. Yağan yağmura dayanamayan kerpiç-tahta karışımı bina sit alanında bulunduğu ve Süleymanpaşa’nın tescilli tarihi evlerinden olduğu için yıkılamıyor. Uzun yıllardır orada oturan sakinler dilekçe vermişler, imzalar toplamışlar, Edirne Anıtlar Kurulu’na yazı yazmışlar ama sonuç? Anıtlar Kurulu; “Belediye gerekli önlemleri almalıdır” demiş, olay bitmiş. Bu haliyle ev tam bir tehlike oluşturuyor. O sokakta bulunan apartman sakinleri evlerine girerken korkuyla giriyorlar. Neden mi; acaba geçerken binadan bir tahta, taş başımıza düşer mi? Bina üstümüze çöker mi diye korkuyorlar. Son yağmur korkulanı gerçek yaptı. Karşı binanın önünde park halindeki aracın üstüne binanın duvarı devrildi. Aracın camları kırıldı. Araba hasar gördü ama çok şükür can kaybı yaşanmadı.

   Tarihi binanın alt tarafında bulunan Altay Apartmanının yöneticisi binayla ilgili yaptıkları işlemler hakkında şunları söyledi: “Benim adım Halit Baran, Altay Apartmanının yöneticisiyim. Biz bu bina için defalarca imza topladık. Belediyeye gittik. Diğer apartmanın yöneticisi Anıtlar Kurulu’na da yazdı ama hala yıkılmıyor. Belediyeye gittik. Hatta ben birkaç gün önce Bedesten’de Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’la çay içtim. Kendisine konuyu anlattım. Başkan bana “Anıtlar Kurulu yıkım izni vermiyor, yıkamıyoruz. Yıksak, buradan bir tahta bile koparsak Ağır Cezada yargılanıyoruz” dedi. Okullar açıldı. Buradan çocuklar geçiyor. Anıtlar Kurulu buranın yıkma iznini vermek için birinin ölmesini mi bekliyor?”

   Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları; Talat Akköse ve Berkay Çakır ile Büyükşehir Belediyesi İmar Dairesi Başkanı Dilşat Ergin binanın oraya geldiler. Vatandaşların şikâyetlerini dinlediler. Berkay Çakır; “Haklısınız ama buranın sahipleri bize binayı satsalar veya yıkım için onay verseler bu binalar belediyenin malı olur ve Anıtlar Kuruluyla görüşebiliriz. Mal sahiplerinin rızası olmadan, izni olmadan konuyla ilgili çok fazla bir şey yapamayız” dedi.

   İmar Daire Başkanı Dilşat Ergin vatandaşlara evle ilgili olarak; “Mal sahipleri ölmüş. Tüm varislerine tebligat gönderdik. Diğer taraftaki binanın varisleri yıkım için rıza gösterdiler. Bu tarafın varisleri henüz bize bu konuda izin vermediler. Belki sizlere belediyeye biz izin verdik diyorlardır. İzin verseler biz çalışmamızı yapıyoruz. Rölevesini çiziyoruz. Kabul etseler binalarını dahi ücretsiz yapıyoruz.

   Dediğim gibi tüm varislere tebligat yaptık. Cevap vermeyenlere telefonla ulaşmaya çalışıyoruz. Ulaşamazsak adreslerine gidip görüşmeye çalışıyoruz ama onların bazılarından hala cevap gelmedi. Cevap verip rıza gösterdiklerinde yıkım için Anıtlar Kurulu ile görüşeceğiz. Biz ancak önlem alabiliriz” açıklamasını yaptı.

   Akşam saatlerinde Büyükşehir İmar Dairesi Başkanı Dilşat Ergin ile Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Talat Akköse itfaiye şube müdürü ile birlikte gelerek can kaybı olmaması için gerekli önlemlerin alınmasını sağladılar. Dileriz mal sahipleri gerekli muvafakati can kaybı olmadan verirler. Orada bulunan apartmanların sakinleri de rahat bir soluk alır, yıllardır evle ilgili verdikleri uğraşları da sonuçlanmış olur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın