Salı , 23 Nisan 2024

BÜYÜKŞEHİR TAŞ KIRMA MAKİNESİ ALDI

   Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi; aldığı mobil konkasör (taş kırma makinesi) ile araç makine parkını güçlendirmeye devam etti. Alınan konkasörün tanıtım töreni Sahil dolgu alanda yapıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı konkasörün Türkiye’de 8 büyükşehirde bulunduğunu belirterek alınan makinenin özellikle inşaat ve yıkıntı atıklarının yeniden kullanılabilir hale getirilmesi konusunda büyük fayda sağlayacağını söyledi.

   Konkasörün çalışma sistemi ve sağlayacağı faydalar konusunda Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Halil Özge Dora bilgi verdi.

   Devlet Malzeme Ofisi aracılığıyla 1.300.000TL alınan Mobil Konkasör; Saatte 350 Ton kapasiteli okup 11 ilçede belirlenmiş alanlarda toplanacak olan her türlü inşaat atıklarını ve asfalt kırıklarını yeniden kullanılabilir hale getirecek.

   İlimizde kaçak olarak dökülmüş inşaat atıkları belirli bir süre içerisinde toplanarak altyapı malzemesine dönüştürülecek, böylece kent temizlenip çevre kirliliğinin önüne geçilrken Büyükşehir Belediyesinin, ilçe belediyelerin ve TESKİ’nin altyapı dolgu malzemesi ihtiyaçları karşılanacak. Bunlara ek olarak; katı atık sahalarında depolanan inşaat atıklarının geri kazanımı ile birlikte bu sahaların daha uzun süre kullanımı sağlanacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın