Cuma , 29 Mart 2024

VALİ YILDIRIM “VİRA BİSMİLLAH”

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Marmaraereğlisi Kaymakamı Sıtkı Zehin, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Öcal ile birlikte Marmaraereğlisi Limanı Balıkçı Barınağında düzenlenen Balık Avı Sezonu Açılışı etkinliğine katıldı.

Balıkçı kahvesinde balıkçılarla sohbet eden Vali Yıldırım; “ Denizlerimize çok iyi bakmak mecburiyetindeyiz.  Herkesin denizleri koruması lazımdır. Av Sezonu 1 Eylül itibariyle inşallah “vira bismillah” deyip başlanılacak. Allah bol ve bereketli bir av sezonu nasip etsin.” dedi.

Vali Yıldırım, Marmaraereğlisi’nden sonra AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ile birlikte Kumbağ Balıkçı Barınağına giderek burada düzenlenen Balık Avı Sezonu etkinliğine de katıldı.

Vali Yıldırım, Balıkçı Barınağında yaptığı konuşmada; “Allah nasip ederse bu akşam yani takvimlerin 1 Eylül’ü gösterdiği andan itibaren balık sezonumuz açılacak. Nasip olursa 15 Nisan 2021’e kadar devam edecek. Bu süre içerisinde pek çok balıkçımız denize açılacak, pek çok balık tutacaklar inşallah; onlar para kazanacaklar, bizlerde sağlıklı bir besin kazanmış olacağız ama şunu unutmamak gerekir ki hepsini birden avlayacağız diye bütün imkânları seferber ederek, tüm teknikleri kullanmak suretiyle eğer denizi kurutursak sonra da avlayacak bir şey bulamayacağız. Denizi öncelikle balıkçılarımızın koruması lazım. Balıklarımızı öncelikle balıkçılarımızın koruması lazımdır. Denizlerimizi koruyarak hem faydalanmaya devam edeceğiz hem de denizlerimizde inşallah balıkların nesli tükenmeyecek, çeşidi azalmayacak. “Vira Bismillah” diyoruz. Bereketli olsun. İnşallah sağlıklı bir şekilde kazasız, belasız bir sezon diliyorum” dedi. Balık Avı Sezonunun bereketli geçmesi için edilen duanın ardından program sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın